Το πρωτομαγιάτικο πιν κιν μας είναι μια οικογενειακή παράδοση και η φετινή πρόκληση ήταν να ετοιμάσουμε μεζεδάκια νηστίσιμα κι εναλλακτικά! Κατεβάσαμε ιδέες, συνδυάσαμε υλικά και τελικά καταφέραμε να φτιάξουμε ένα ενδιαφέρον κι ελαφρύ μενού, ό,τι πρέπει για καλοκαιρινό πικ νικ μέσα στη φύση.
σκορδόψωμο αλλά Jamie πριν ψηθεί στη λαδόκολλα |
Ανατρέξαμε και σε ένα από τα περιοδικά του Jamie Oliver όπου κατά τύχη πέσαμε σε ένα αφιέρωμα με vegan συνταγές για γλυκά. Δοκιμάσαμε ένα brownies με εναλλακτικά υλικά που πέτυχε πολύ γι' αυτό και σας δίνουμε τη συνταγή.
vegan brownies |
Vegan Chocolate Cherry Brownies
Υλικά για 12 κομμάτια:
300γρ. αποξηραμένα κεράσια ή blueberries ή cranberries
200μλ. χυμός πορτοκαλιού
50γρ. μαργαρίνη
75γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γρ. κακάο σκόνη
150γρ. λευκά αμύγδαλα αλεσμένα σαν αλεύρι
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. γλυκού bakin soda
300γρ. σοκολάτα με 70% κακάο, χοντροκομμένη
400γρ ζάχαρη muscovado ή κρυσταλλική λευκή (κατά τη γνώμη μου χρειάζεται λιγότερη ζάχαρη!)
1 βανίλια ή 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
50γρ. γάλα καρύδας ή αμύγδαλου
Εκτέλεση:
1. Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα φρούτα στο χυμό πορτοκαλιού για κάμποση ώρα ή ακόμα και για όλη τη νύχτα.
2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε σε ένα ταψί 23εκ. λαδόκολλα και αλείφουμε με μαργαρίνη ή λάδι. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το αμύγδαλο, το αλάτι και τη σόδα.
3. Σε μπεν-μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα κι αφού λιώσει ανακατεύουμε και τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το γάλα καρύδας ή αμυγδάλου μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
4. Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο στεγνό κι ανακατεύουμε πολύ καλά. Το μείγμα είναι πολύ σφιχτό αλλά συνεχίζουμε ακάθεκτα. Στο τέλος προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα με το χυμό.
πριν το ψήσιμο |
5. Ρίχνουμε τη ζύμη στο ταψί και την ισιώνουμε με ένα κουτάλι. Ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια κρούστα.
6. Το ξεφουρνίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά προτού το κόψουμε.
μετά το ψήσιμο |
Φτιάξαμε και το πατροπαράδοτο στεφάνι μας με πολλές άγριες γλαδιόλες κι άλλα αγριολούλουδα.
Το κρεμάσαμε στο κατώφλι μας και για να το ομορφύνουμε ακόμα περισσότερα φτιάξαμε και στα γρήγορα μια γιρλάντα με σημαιάκια!!
το γιορτινό μας κατώφλι |
Και του χρόνου, λοιπόν με υγεία!
15 σχόλια:
Καλό μήνα κορίτσια και καλή Ανάσταση με υγεία και ευτυχία στα σπίτια σας!!
Φιλάκια πολλά
τι ομορφιές είναι αυτές! και σημαιάκια και λουλούδια... υποδεχτήκατε το Μάη με τιμή και δόξα!!!
μπράβο παιδιά! και του χρόνου, λοιπόν! Όσο για τη συνταγή θα τη δοκιμάσουμε, από τις φωτογραφίες φαίνονται πολύ λαχταριστά τα εναλλακτικά brownies!
φιλιά πολλά
koristia poli pmwrfw to stefanakh kai toy xronoy na janaytijetai thn sintagh ua thn dwkimaso sas eyxwmai kalo pasxa na perasetai omwrfa filia......
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!
Φαίνεται ότι περάσατε υπέροχα, οι εικόνες και οι περιγραφές μου'φεραν στο νου μυρωδιές από τα παιδικά μου χρόνια!Καλό μήνα και Καλή Ανάσταση!
Γειά σας κοριτσάρες μου όμορφες και γλυκές !!! Είσαστε υπέροχες και τόσο δημιουργικές μέχρι και στο τραπέζι !!! Νοστιμότατα φαίνονται όλα και αυτή η vegan συνταγή πολύ ενδιαφέρουσα για εμένα που αποφέυγω τα πολλά γλυκά ( λόγω ακμής έτσι..χάχά )..σας ευχαριστούμε για όλα τα ενδιαφέροντα πράγματα που πάντα μοιράζεστε μαζί μας !!!
Καλά...πανέμορφο το γιορτινό σας κατώφλι....μπράβο σας..και του χρόνουυ !!!
Καλό πάσχα και καλή ανάσταση !! Να περάσετε πολύ πολύ όμορφα !!!
Πολλά φιλάκια φίλες μουυυυυ !!!! :))
Τι πολύ όμορφη ανάρτηση!!!!
Την απόλαυσα!!! Υπέροχα όλα!!! Και του χρόνου, με υγεία, να ξαναπιάσετε με τόσο όμορφο τρόπο τον Μάη!!!
Η συνταγή φαίνεται πολύ καλή!!!
Σας εύχομαι ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!!
Γλυκύτατο φαινεται. Καλό Πάσχα ευχομαι :)
Καλό μήνα κορίτσια και Καλή Ανάσταση.
Καλή Ανάσταση εύχομαι σε σενα κ στην οικογένειά σου,
και η φλόγα της λαμπάδας σου
να λάμψει στην καρδιά σου.
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα να έχετε
Φιλάκια ...
Mmmm.. que delicia de comida.
Un beso desde España.
Rosana.
Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά με υγεία.
Χρόνια πολλά. Φιλάκια!!
Χριστός Ανέστη κορίτσια!!να ειστε καλά χρόνια πολλά!!!!πολύ ωραια η συνταγή και το στεφανι υπέροχο!
Δημοσίευση σχολίου