Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Γίναμε τριών χρονών και διασκεδάσαμε με πισίνα πάρτι!!

Δε θα σκεφτώ πόσο γρήγορα περνανε τα χρόνια γιατί θα μελαγχολήσω, αλλά πραγματικά ο καιρός κυλάει και πριν λίγες μέρες η Ειρήνη γιόρτασε τα τρίτα της γενέθλια. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος η Ευαγγελία διοργάνωσε ένα pool party για όλα τα παιδάκια και πραγματικά είχε μεγάλη επιτυχία! Έτρεξαν, έπαιξαν με διάφορες δραστηριότητες, έκαναν το μπάνιο τους και ξεφάντωσαν κανονικά!


Η τούρτα ήταν η Άριελ η μικρή γοργόνα, οπότε και η διακόσμηση του χώρου θύμιζε το βυθό. Με γκοφρέ χαρτί η Ευαγγελία έφτιαξε γιρλάντες - φύκια κι έκοψε θαλασσινά ζωάκια από αφρώδες υλικό σε διάφορα χρώματα που τους κόλλησε πλαστικά ματάκια. 



Πλαστικές πισίνες γέμισαν με νερό κι επειδή ο καιρός δεν ήταν και τόσο ηλιόλουστος ένα πανί σκίασης που είχε αγοραστεί γι' αυτό το σκοπό έπαιξε τελικώς ρόλο "στρωσιδιού" ώστε να μην λερώνονται τα πόδια των παιδιών.     


Επίσης, αυτή τη φορά τα μπαλόνια κρεμάστηκαν σε σκοινί κι έπαιξαν το ρόλο πινιάτας! Κάποια ήταν γεμισμένα με καραμελάκια κι άλλα με νερό ενώ κάθε παιδί έσκαγε ένα μπαλόνι με μια οδοντογλυφίδα. Η ιδέα βρέθηκε στο site της Martha Stewart, που είναι γεμάτο με ιδέες για παρόμοιες παιδικές δραστηριότητες.  





Τέλος, τα δωράκια που μοιράστηκαν στους μικρούς καλεσμένους ήταν τσαντάκια για την πλάτη που τους ετοίμασα με μεγάλη χαρά. Προσπάθησα να τα κάνω όσο πιο χαρούμενα διαλέγοντας έντονα χρώματα αλλά και κάποια ρομαντικά για τα μικρότερα κορίτσια. Απολαύστε και το μοντέλο Ειρήνη που μου επεφύλασσε και προσωπική φωτογράφιση!!



Για περισσότερες ιδέες δείτε κι το περσινό splish splash party!!!   

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Έχουμε γενέθλια, κερνάμε ζουμερό γλυκάκι!!

Γεια σας και πάλι!!! Ναι, ναι, ο Βασίλης μου έχει γενέθλια σήμερα κι εγώ του ετοίμασα εύκολο και ζουμερό γλυκάκι. Κι όλως τυχαίως (χμ....) το βρήκα στο νέο περιοδικό του Jamie και σας το προτείνω: τάρτα με βάση σφολιάτας, κρέμα και δροσερά φρούτα εποχής. Στην αυθεντική συνταγή παρουσιάζεται με φράουλες αλλά αφού εγώ δεν κατάφερα να βρω, τις αντικατέστησα με ωραιότατα ροδάκινα, νεκταρίνια και κεράσια. 


Η διαδικασία ήταν πολύ απλή αφού πρώτα έψησα ένα φύλλο σφολιάτας ανάμεσα σε λαδόκολλες και βάζοντας ένα ταψί από πάνω ως βάρος για να μην φουσκώσει. Πέντε λεπτά πριν την ξεφουρνίσω την πασπάλισα με ζάχαρη άχνη για να καραμελώσει η επιφάνεια. 


Μετά έφτιαξα την κρεμούλα, της οποίας τη συνταγή σας δίνω παρακάτω κι ένα απλό γλάσο με ζάχαρη άχνη και λεμόνι. 

Η σύνθεση ήταν απλούστατη: πάνω στην κρύα σφολιάτα έστρωσα την κρέμα, από πάνω μπήκαν τα φρούτα και ράντισα με το γλάσο. Περίμενε υπομονετικά στο ψυγείο μέχρι να επιστρέψει ο εορτάζων από τη δουλειά για να γιορτάσουμε παρέα τα γενέθλια. 

Αυτό ήταν!!! Απλό μεν, τραγανό και γευστικό δε.

Για την κρέμα χρειαζόμαστε:
80 γρ. ζάχαρη
5 μεγάλους κρόκους αυγών
25 γρ. custard powder (είναι άμυλο αραβοσίτου, θα το βρείτε δίπλα στις κρέμες άνθους αραβοσίτου)
225 μλ. γάλα
300 μλ. κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
1 λοβό βανίλιας

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και την custard powder μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μετά ζεσταίνουμε το γάλα, τη μισή κρέμα γάλακτος και τους σπόρους της βανίλιας. Όταν πάρουν μια βράση αποσύρουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό μείγμα στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να μην ψηθούν και κόψουν. 

Μεταφέρουμε το νέο μείγμα στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να κοχλάσει και να δέσει η κρέμα. Τη μεταφέρουμε σε μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη την επιφάνειά της για να αποτρέψουμε το σχηματισμό υδρατμών και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Έπειτα την χτυπάμε για να αποκτήσει λεία υφή. 

Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ενσωματώνουμε στην κρύα κρέμα με απαλές κινήσεις.

  
Σας αφήνω και βέβαια θα επανέλθω με θέμα γενεθλίων μιας και η Ευαγγελία μας ετοίμασε φωτορεπορταζ από το πάρτι της Ειρήνης που έγινε τριών χρονών!!    

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Ζυμαρικά στο φούρνο με κοτόπουλο, πράσα κι αρακά

Φυσικά και σας έχω άλλη μια συνταγούλα που δοκίμασα από το τελευταίο περιοδικό του λατρεμένου μου J. Oliver, το οποίο ήταν αφιερωμένο στην αγαπημένη Ιταλία. Ωραία η ελληνική κουζίνα, αλλά και η ιταλική βρε παιδί μου είναι λαχταριστή και πολυδιάστατη!


Τις προάλλες, λοιπόν φτιάξαμε αυτή την απλή συνταγή που μπορεί να είναι για 4-6 άτομα, αναρωτιέμαι όμως πώς τα καταφέρουμε εμείς και δε μένει τίποτα........! 

Υλικά:
1 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
350 γρ. μακαρονάκια, όπως κοχυλάκια. 
λάδι
2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
2 πράσα καθαρισμένα και χοντροκομμένα
100 μλ. ζωμός κοτόπουλου
100 μλ. λευκό κρασί
150 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
200 γρ. μαγειρεμένο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
225 μλ. γάλα
250 γρ. τυρί ρικότα ή ανθότυρο
60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κι αλείφουμε με λαδάκι ή μαργαρίνη το ταψί μας (όχι πολύ μεγάλο). Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες αλλά καλό είναι να τα βράσουμε λίγο λιγότερο γιατί θα ψηθούν και μέσα στο φούρνο. Τα στραγγίζουμε πολύ καλά, τα ραντίζουμε με λάδι και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μετά από 1 λεπτό το ζωμό και το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά. Στο τέλος προσθέτουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε για ακόμη 1 λεπτό. 

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια το μείγμα των πράσων, προσθέτουμε το κοτόπουλο, το γάλα και τα 2/3 του μαλακού τυριού. Ανακατεύουμε προσεκτικά κι αλατοπιπερώνουμε. Μεταφέρουμε όλο το μείγμα στο ταψί μας, προσθέτουμε και το υπόλοιπο μαλακό τυρί και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. 


Ψήνουμε τα μακαρόνια μας μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, περίπου για 25 λεπτά. 

Έτοιμο το φαγάκι μας, ελαφρύ και γρήγορο, ειδικά αν μας έχει περισσέψει κοτόπουλο από την προηγούμενη. Επίσης, τώρα με τα μπάνια είναι εξυπηρετικό, αφού το φτιάχνουμε από το πρωί, το αφήνουμε στο φούρνο κι όταν επιστρέψουμε στρώνουμε τραπέζι και τρώμε!


Φιλάκια πολλά! 

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Μια ποδιά για μένα και μια για σένα! Παίζουμε;;;

Παιδικά θέματα σας υποσχέθηκα κι έτσι συνεχίζω μετά το lunch box bag. Τις προάλλες, λοιπόν, έλαβα την πιο απρόσμενη παραγγελία κι αυτή ήταν από τη μαμά: "Θέλω μια ποδιά για την Ειρήνη", μου είπε, "μιας και τώρα τελευταία παίζει την νοικοκυρά"! "Ποδιά θέλει η ανηψούλα, ποδιά θα φτιάξω", σκέφτηκα κι εγώ και ήταν μια νέα πρόκληση!! 


Μια βόλτα στο Pinterest ήταν αναγκαία για να συλλέξω ιδέες, μετά πήρα τα μέτρα μέσω τηλεφώνου κι έβαλα μπρος. Τα υφάσματα επιλέχθηκαν γρήγορα, το σχέδιο φιξαρίστηκε στο μυαλό κι ένα ήταν βέβαιο: τα βολάν δε θα μπορούσαν να λείπουν από αυτή την ποδιά. Έκανα τα πλάνα μου, διόρθωσα τα λάθη μου, έγιναν οι τελευταίες προσαρμογές κι έτοιμη η ποδιά!!!! 




Όμως, μου ήρθε μια αναλαμπή λίγο πριν στείλω το πακέτο στη Λευκάδα και μια έκπληξη περίμενε την Ειρήνη μας, μια ποδιά ολόιδια και για την κούκλα της τη Φραουλίτσα!



Αφήνω τις φωτό να μιλήσουν από μόνες τους, αφού τα μοντέλα είχαν διάθεση για φωτογράφιση!  





Μα πείτε μου, δεν είναι φοβερό τυπάκι το ανηψούδι μου;;
 Σας αποχαιρετώ κι επιστρέφω λίαν συντόμως!!