Αυτή την περίοδο συντρέχουν δυο συγκυρίες: τα ρόδια είναι στην εποχή τους και κοντεύουν τα Χριστούγεννα. Όλο και κάποια ιδιαίτερη νότα θέλουμε να δώσουμε στα γεύματά μας και στις συνάξεις μας με φίλους. Αυτή η μαρμελάδα που σας παρουσιάζουμε έχει υπέροχο χρώμα, είναι πιπεράτη και μελένια και μπορείτε να τη φάτε με λευκά τυριά και κράκερς, με το κρέας σας και ό,τι άλλο σκεφτείτε κι εσείς οι ίδιοι.
1/2 κούπα χυμός ροδιού
1 1/2 κούπα σπόροι ροδιού (1 μεγάλο ρόδι περίπου)
1 1/4 κούπα ζάχαρη
1 μέτριο μήλο, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού κόκκινο, σπασμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μικρή κατσαρόλα βράζουμε το χυμό ροδιού. Μόλις αρχίσει να βράζει, μειώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 25 λεπτά με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη. Ανακατεύουμε κάπου κάπου. Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν πάρει μια μελένια υφή. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Μεταφέρουμε το μίγμα σε αποστειρωμένο, γυάλινο βάζο και φυλάσσουμε στο ψυγείο. Καταναλώνεται εντός ένα μήνα.
Πέρυσι τη δωρίσαμε σε φίλους και άρεσε πολύ, ελπίζουμε και σε σας!!
Φιλάκια
Τα υλικά μας
1/2 κούπα χυμός ροδιού
1 1/2 κούπα σπόροι ροδιού (1 μεγάλο ρόδι περίπου)
1 1/4 κούπα ζάχαρη
1 μέτριο μήλο, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού κόκκινο, σπασμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μικρή κατσαρόλα βράζουμε το χυμό ροδιού. Μόλις αρχίσει να βράζει, μειώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 25 λεπτά με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη. Ανακατεύουμε κάπου κάπου. Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν πάρει μια μελένια υφή. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Μεταφέρουμε το μίγμα σε αποστειρωμένο, γυάλινο βάζο και φυλάσσουμε στο ψυγείο. Καταναλώνεται εντός ένα μήνα.
Πέρυσι τη δωρίσαμε σε φίλους και άρεσε πολύ, ελπίζουμε και σε σας!!
Φιλάκια