Χαίρεται αγαπημένη γειτονιά!
Εστω και καθυστερημένα θα ευχηθούμε κι εμείς καλό μήνα και καλό καλοκαίρι! Η διαφορά είναι αισθητή κι ελπίζουμε ο καιρός να μην μας κρύβει ανατροπές...
Αύριο είναι του Αγιόυ Πνεύματος και στη Λευκάδα έχουμε μεγάλη γιορτή, αφού γιορτάζει η Πολυούχος μας, Παναγία η Φανερωμένη. Μιας και είναι αργία για τους περισσότερους εργασιακούς κλάδους αδράξαμε την ευκαιρία για να κάνουμε ένα μικρό τραπέζι σε φίλους καλούς. Κι επειδή το γλυκό στο τέλος δεν μπορεί να λείπει, τί πιο καλή ιδέα για μια ελαφριά και βελούδινη πανακότα αρωματισμένη με εσπρέσσο. Σας δίνουμε τη συνταγή για να τη δοκιμάσετε κι εσείς.
panna cotta all' espresso |
Υλικά για 8 άτομα:
300μλ. γάλα
600μλ. κρέμα γάλακτος
100μλ. καφέ εσπρέσσο
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
7 φύλλα ζελατίνης ή 12γρ.
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τον εσπρέσσο και μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν και να φουσκώσουν.
Ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε το μίγμα σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στύβουμε τις ζελατίνες με το χέρι και τις προσθέτουμε στο μίγμα, ανακατεύοντας δυνατά ώστε να διαλυθούν τελείως. Προσθέτουμε και τον καφέ κι ανακατεύουμε.
Αφού κρυώσει το μίγμα το μοιράζουμε σε φορμάκια ατομικά και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες, μέχρι να πήξει η πανακότα.
Ξεφορμάρουμε βουτώντας για λίγα δευτερόλεπτα τα φορμάκια σε ζεστό νερό και διακοσμούμε με σοκολατάκια σε σχήμα κόκκου καφέ, έτσι για να κάνουμε και μια τσιριτζάντζουλα!!
Εύκολο, απλό και φίνο γλυκό που δεν μας κοστίζει τίποτα. Κι αν βαριόμαστε το ξεφορμάρισμα το τρώμε κι από το μπολάκι!
Φιλάκια πολλά
24 σχόλια:
Όμορφο δροσερό κέρασμα. Καλό μήνα, καλό καλοκαίρι , φιλιά και στις δυό ασς.
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ :::))) ΠΟΛΥ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΟ ΤΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΣΑΣ...ΦΙΛΑΚΙΑ
Καλό μήνα και σ' εσάς κορίτσια!!!
Η πρώτη μου δουλειά την Τρίτη, είναι να προμηθευτώ κρέμα γάλακτος και φυσικά να φτιάξω την υπέροχη συνταγή σας.
Φιλιά και χρόνια πολλά για αύριο!!!
Μας κερνάτε ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά και μάλιστα με γεύση καφέ! Ο απόλυτος συνδυασμός!
Να είστε καλά, καλό μήνα και πολλές ευχές για αύριο που γιορτάζει η όμορφη Λευκάδα!
Φιλιά!
Πολύ θα ήθελα να είχα λίγο τώρα!Μου αρέσει η πανακότα πολύ!!
Αχ βρε κορίτσια προκομμένα, με την πανακότα βρήκατε το αδύνατο σημείο μου!!!
Υπέροχα λαχταριστό το γλυκάκι σας, δροσερό και πεντανόστιμο!!
Φιλιά πολλά, καλό μήνα!!
Μπερδεύτηκα λίγο με το σχόλιο,
πάντως το γλυκό φαίνεται δροσερό
και εύκολο.
Φιλιά!
Ο espresso ταιριάζει τέλεια με την πανακότα! Αυτή τη βασική συνταγή χρησιμοποιώ κι εγώ, αλλά συνήθως ο καλός μου φτιάχνει espresso και περιχύνουμε την πανακότα. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να προσθέσουμε τον καφέ στο μείγμα! Τέλεια ιδέα! Θα το δοκιμάσω σίγουρα!
Καλό μήνα κορίτσια και χρόνια πολλά!
Πολύ ωραίο φαίνεται το γλυκό, μπράβο!
Εύκολο και ασφαλώς παννόστιμο!!!!
Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι και σε σας κορίτσια...
Πολλά φιλιά
Κορίτσια υπέροχο, η γεύση του καφέ στα γλυκά μου αρέσει πολύ!!!!
Καλό μήνα και χρόνια πολλά!!!
Φιλιά!!!
Καλό μήνα.
Είναι απο τα αγαπημένα μου γλυκά!!!
φιλιά
Υπέροχο το γλυκάκι σας...λατρεμένο. Καλό μήνα κορίτσια!
Χρόνια πολλά στην όμορφη Λευκάδα. Το κέρασμά σας, δροσερό και απολαυστικό!!
Καλή εβδομάδα.
Kαι πανακότα και με γεύση εσπρέσο??? 2 σε 1!!!
Τέλειος συνδυασμός!!!
Υπέροχο και πολύ δροσερό γλυκό Ευγενία μου!
Η... τσιριτζάντζουλα πολύ ωραία πινελιά!
Φιλιά!
ΤΕΛΕΙΟ! Πανεύκολο και δροσιστικό! Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή! :-)
Πανεύκολο, δροσερό, λαχταριστό γλυκάκι!! Αν και δεν είμαι πολύ του καφέ, μου αρέσουν τα γλυκά που τον περιέχουν!! Φιλιά! Καλό μήνα!!!!!
Το τρώμε από το μπολάκι εννοείται! Είναι τέλειο γλυκό!
Αγαπω τα γλυκα με γευση καφε... τελεια φαινεται η πανακοτα σου!!
Τι είναι αυτό το γλυκό; Σκέτη κόλαση φαίνεται!!! Θα το δοκιμάσωωωω
Αυτή η πανακότα φαίνεται πολύ λαχταριστή και δροσερή !!! Δέν το τρώω αυτό το γλυκό συχνά, όλο παγωτά τρώω και πρέπει να μάθω να φτιάχνω και κανα γλυκό !!! Μπράβο σας κοριτσάρες και ευχαριστούμε για τη συνταγή !!!
Καλό βράδυ :ο) !!! Φιλάκια πολλά !!!
Την έφτιαξα επιτέλους και είναι φανταστική! Ευχαριστούμε! Φιλάκια!
Δημοσίευση σχολίου