Αυτή την περίοδο συντρέχουν δυο συγκυρίες: τα ρόδια είναι στην εποχή τους και κοντεύουν τα Χριστούγεννα. Όλο και κάποια ιδιαίτερη νότα θέλουμε να δώσουμε στα γεύματά μας και στις συνάξεις μας με φίλους. Αυτή η μαρμελάδα που σας παρουσιάζουμε έχει υπέροχο χρώμα, είναι πιπεράτη και μελένια και μπορείτε να τη φάτε με λευκά τυριά και κράκερς, με το κρέας σας και ό,τι άλλο σκεφτείτε κι εσείς οι ίδιοι.
1/2 κούπα χυμός ροδιού
1 1/2 κούπα σπόροι ροδιού (1 μεγάλο ρόδι περίπου)
1 1/4 κούπα ζάχαρη
1 μέτριο μήλο, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού κόκκινο, σπασμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μικρή κατσαρόλα βράζουμε το χυμό ροδιού. Μόλις αρχίσει να βράζει, μειώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 25 λεπτά με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη. Ανακατεύουμε κάπου κάπου. Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν πάρει μια μελένια υφή. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Μεταφέρουμε το μίγμα σε αποστειρωμένο, γυάλινο βάζο και φυλάσσουμε στο ψυγείο. Καταναλώνεται εντός ένα μήνα.
Πέρυσι τη δωρίσαμε σε φίλους και άρεσε πολύ, ελπίζουμε και σε σας!!
Φιλάκια
Τα υλικά μας
1/2 κούπα χυμός ροδιού
1 1/2 κούπα σπόροι ροδιού (1 μεγάλο ρόδι περίπου)
1 1/4 κούπα ζάχαρη
1 μέτριο μήλο, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού κόκκινο, σπασμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μικρή κατσαρόλα βράζουμε το χυμό ροδιού. Μόλις αρχίσει να βράζει, μειώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 25 λεπτά με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη. Ανακατεύουμε κάπου κάπου. Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν πάρει μια μελένια υφή. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Μεταφέρουμε το μίγμα σε αποστειρωμένο, γυάλινο βάζο και φυλάσσουμε στο ψυγείο. Καταναλώνεται εντός ένα μήνα.
Πέρυσι τη δωρίσαμε σε φίλους και άρεσε πολύ, ελπίζουμε και σε σας!!
Φιλάκια
15 σχόλια:
Πιπεράτη ε; Πρέπει να είναι πολύ ιδιαίτερη...
μμμ, κορίτσια δοκιμάστε τη! είναι ακριβώς όπως το λέει η αδερφούλα!
ωραια συνταγη
σημερα κιολας θα την κανω και θα την δοκιμασω
σας ευχαριστω κοριτσια
Λίτσα και Ειρήνη ελπίζουμε να σας αρέσει!!
Μα τι όμορφη που φαίνεται με υπέροχο χρώμα!!!
Θα ταιριάζει υπέροχα και με ψητά κρέατα, δίνοντας μια γιορταστική νότα!
Φιλιά, καλό ΣΚ!
Yey! Κι έχω εδώ και κάτι μέρες τόσα ρόδια-έφαγα, έφαγα, πόσα πια να φάω;; Βρήκα τί θα κάνω με τα υπόλοιπα. Τέλεια. Και έχω και έναν εθισμό με την κομποστοποίηση-κονσερβοποίηση-βαζοποίηση, γενικώς.
Η γλυκόξυνη γεύση της θα ταιριάξει τέλεια, νομίζω, με χοιρινό κρέας. Ωραία ιδέα, και για το σπίτι, και για δωράκι. Μπράβο, κορίτσια.
Τι ενδιαφέρουσα συνταγή....Αυτή η πιπεράτη γεύση εξάπτει τη φαντασία μου...
Κορίτσια, με κρέας και με τυριά είναι θεσπέσια. Χαρίστε τη μέσα σε βαζάκια και σε φίλους.
Μα τι άλλες νοστιμιές θα μας δείξετε ποια! πεντανόστημη φαίνεται! αχ θα με κάνετε να πειραματιστώ!
Η συνταγή φαίνεται υπέροχη σίγουρα θα τη δοκιμάσω γιατί τόσα ρόδια πια τι να τα κάνω και εγώ!!!!Φιλάκια και καλή εβδομάδα!!!
κοριτσια για σπιτι σας ευχαριστω πολυ πολυ γιαυτην την συνταγη
την εφτιαξα και την δοκιμασα με ψητο κοτοπουλο και ειμαι ενθουσιασμενη
να εισαστε καλα
μμμμ... πρέπει να είναι πολύ νόστιμη..
Εύκολη, γρήγορη και απ όσο φαίνεται νόστιμη!!! Θα τη δοκιμάσω!
Πωπωωωω κι έρχονται τα Χριστούγεννα..... Πρέπει να την φτιάξω! Θα'ναι μια μικρή έκπληξη μαζί με τις άλλες νοστιμιές στα γιορτινά τραπέζια μας.....
Αύριο! Αύριο!δεν μπορώ να κλείνω άλλο πια τα μάτια στα ροδάκια που περιμένουν υπομονετικά στον πάγκο της κουζίνας μου... (τους έχω υποσχεθεί οτι θα γίνουν λικερ ρόδι,μα τώρα με την μαρμελάδα πώς να αντισταθώ?ΠΩΣ???!!!
TEΛΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!!!
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!!
Δημοσίευση σχολίου