Αυτή την περίοδο συντρέχουν δυο συγκυρίες: τα ρόδια είναι στην εποχή τους και κοντεύουν τα Χριστούγεννα. Όλο και κάποια ιδιαίτερη νότα θέλουμε να δώσουμε στα γεύματά μας και στις συνάξεις μας με φίλους. Αυτή η μαρμελάδα που σας παρουσιάζουμε έχει υπέροχο χρώμα, είναι πιπεράτη και μελένια και μπορείτε να τη φάτε με λευκά τυριά και κράκερς, με το κρέας σας και ό,τι άλλο σκεφτείτε κι εσείς οι ίδιοι.
1/2 κούπα χυμός ροδιού
1 1/2 κούπα σπόροι ροδιού (1 μεγάλο ρόδι περίπου)
1 1/4 κούπα ζάχαρη
1 μέτριο μήλο, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού κόκκινο, σπασμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μικρή κατσαρόλα βράζουμε το χυμό ροδιού. Μόλις αρχίσει να βράζει, μειώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 25 λεπτά με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη. Ανακατεύουμε κάπου κάπου. Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν πάρει μια μελένια υφή. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Μεταφέρουμε το μίγμα σε αποστειρωμένο, γυάλινο βάζο και φυλάσσουμε στο ψυγείο. Καταναλώνεται εντός ένα μήνα.
Πέρυσι τη δωρίσαμε σε φίλους και άρεσε πολύ, ελπίζουμε και σε σας!!
Φιλάκια
Τα υλικά μας
1/2 κούπα χυμός ροδιού
1 1/2 κούπα σπόροι ροδιού (1 μεγάλο ρόδι περίπου)
1 1/4 κούπα ζάχαρη
1 μέτριο μήλο, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού κόκκινο, σπασμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μικρή κατσαρόλα βράζουμε το χυμό ροδιού. Μόλις αρχίσει να βράζει, μειώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 25 λεπτά με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη. Ανακατεύουμε κάπου κάπου. Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν πάρει μια μελένια υφή. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Μεταφέρουμε το μίγμα σε αποστειρωμένο, γυάλινο βάζο και φυλάσσουμε στο ψυγείο. Καταναλώνεται εντός ένα μήνα.
Πέρυσι τη δωρίσαμε σε φίλους και άρεσε πολύ, ελπίζουμε και σε σας!!
Φιλάκια
Πιπεράτη ε; Πρέπει να είναι πολύ ιδιαίτερη...
ΑπάντησηΔιαγραφήμμμ, κορίτσια δοκιμάστε τη! είναι ακριβώς όπως το λέει η αδερφούλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήωραια συνταγη
ΑπάντησηΔιαγραφήσημερα κιολας θα την κανω και θα την δοκιμασω
σας ευχαριστω κοριτσια
Λίτσα και Ειρήνη ελπίζουμε να σας αρέσει!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα τι όμορφη που φαίνεται με υπέροχο χρώμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ταιριάζει υπέροχα και με ψητά κρέατα, δίνοντας μια γιορταστική νότα!
Φιλιά, καλό ΣΚ!
Yey! Κι έχω εδώ και κάτι μέρες τόσα ρόδια-έφαγα, έφαγα, πόσα πια να φάω;; Βρήκα τί θα κάνω με τα υπόλοιπα. Τέλεια. Και έχω και έναν εθισμό με την κομποστοποίηση-κονσερβοποίηση-βαζοποίηση, γενικώς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ γλυκόξυνη γεύση της θα ταιριάξει τέλεια, νομίζω, με χοιρινό κρέας. Ωραία ιδέα, και για το σπίτι, και για δωράκι. Μπράβο, κορίτσια.
Τι ενδιαφέρουσα συνταγή....Αυτή η πιπεράτη γεύση εξάπτει τη φαντασία μου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚορίτσια, με κρέας και με τυριά είναι θεσπέσια. Χαρίστε τη μέσα σε βαζάκια και σε φίλους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα τι άλλες νοστιμιές θα μας δείξετε ποια! πεντανόστημη φαίνεται! αχ θα με κάνετε να πειραματιστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συνταγή φαίνεται υπέροχη σίγουρα θα τη δοκιμάσω γιατί τόσα ρόδια πια τι να τα κάνω και εγώ!!!!Φιλάκια και καλή εβδομάδα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκοριτσια για σπιτι σας ευχαριστω πολυ πολυ γιαυτην την συνταγη
ΑπάντησηΔιαγραφήτην εφτιαξα και την δοκιμασα με ψητο κοτοπουλο και ειμαι ενθουσιασμενη
να εισαστε καλα
μμμμ... πρέπει να είναι πολύ νόστιμη..
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύκολη, γρήγορη και απ όσο φαίνεται νόστιμη!!! Θα τη δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωπωωωω κι έρχονται τα Χριστούγεννα..... Πρέπει να την φτιάξω! Θα'ναι μια μικρή έκπληξη μαζί με τις άλλες νοστιμιές στα γιορτινά τραπέζια μας.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΑύριο! Αύριο!δεν μπορώ να κλείνω άλλο πια τα μάτια στα ροδάκια που περιμένουν υπομονετικά στον πάγκο της κουζίνας μου... (τους έχω υποσχεθεί οτι θα γίνουν λικερ ρόδι,μα τώρα με την μαρμελάδα πώς να αντισταθώ?ΠΩΣ???!!!
TEΛΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!!