Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Πιπεράτη μαρμελάδα ροδιού

Αυτή την περίοδο συντρέχουν δυο συγκυρίες: τα ρόδια είναι στην εποχή τους και κοντεύουν τα Χριστούγεννα. Όλο και κάποια ιδιαίτερη νότα θέλουμε να δώσουμε στα γεύματά μας και στις συνάξεις μας με φίλους. Αυτή η μαρμελάδα που σας παρουσιάζουμε έχει υπέροχο χρώμα, είναι πιπεράτη και μελένια και μπορείτε να τη φάτε με λευκά τυριά και κράκερς, με το κρέας σας και ό,τι άλλο σκεφτείτε κι εσείς οι ίδιοι.





Τα υλικά μας

1/2 κούπα χυμός ροδιού
1 1/2 κούπα σπόροι ροδιού (1 μεγάλο ρόδι περίπου)
1 1/4 κούπα ζάχαρη
1 μέτριο μήλο, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού κόκκινο, σπασμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μικρή κατσαρόλα βράζουμε το χυμό ροδιού. Μόλις αρχίσει να βράζει, μειώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 25 λεπτά με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη. Ανακατεύουμε κάπου κάπου. Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν πάρει μια μελένια υφή. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Μεταφέρουμε το μίγμα σε αποστειρωμένο, γυάλινο βάζο και φυλάσσουμε στο ψυγείο. Καταναλώνεται εντός ένα μήνα.


Πέρυσι τη δωρίσαμε σε φίλους και άρεσε πολύ, ελπίζουμε και σε σας!!
Φιλάκια

Εύκολο ψωμάκι με ξερό δεντρολίβανο, άλλη μια ιδέα για δωράκι

Καλησπέρα αγαπημένη παρέα!

Οι ετοιμασίες για τα Χριστούγεννα καλά κρατούν και αναμένουμε να δούμε υπέροχες ιδέες και κατασκευές από όλη τη μεγάλη γειτονιά μας!!

Εμείς τον τελευταίο καιρό αλλάξαμε συνήθεια ως προς το ψωμί που φτιάχνουμε στο σπίτι.
Απ' όταν ανακαλύψαμε τη νέα συνταγή δε σταματάμε να την παρασκευάζουμε τόσο για μας όσο και για να τη δωρίζουμε στους φίλους μας.

Γιατί είναι καταπληκτική αυτή η συνταγή; Γιατί γίνεται όλη στο μίξερ και δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχει και γιατί είναι σκέτος αφρός. Δοκιμάστε τη και θα μας θυμιθείτε!!

Υλικά για 12 μερίδες

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κούπα όπως αναγραφουν οι δοσομετρητές)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουτ. γλυκού κοπανισμένο, ξερό δεντρολίβανο
1 κούπα ζεστό νερό
1 αυγό
1 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
λάδι για το άλλειμα της φόρμας

Εκτέλεση

Ανάβουμε το φούρνο στους 50 βαθμούς για να ζεσταθεί ελαφρώς. Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε τη μισή ποσότητα από το αλεύρι, τη μαγιά και το μισό δεντρολίβανο. Προσθέτουμε το αυγό, τη ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο και το νερό.

Χτυπάμε τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό και μετά για αλλά 3 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.
Αφού τα υλικά έχουν αρχίσει να δένουν μεταξύ τους, προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά και το υπόλοιπο αλεύρι. Το μίγμα μας αρχίζει να σφίγγει και να παίρνει τη μορφή πυχτού κέικ. Είναι έτοιμο!!



Λαδώνουμε καλά μια ψιλή φόρμα του κέικ (απαραίτητο να έχει ψιλά τοιχώματα γιατί το ψωμί φουσκώνει πολύ) ή χρησιμοποιούμε φόρμα μιας χρήσης (όπως σας δείξαμε στο panettone) και ρίχνουμε το μίγμα μας. Το σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και το βάζουμε στο φούρνο για 25 με 30 λεπτά ώστε να φουκώσει και να διπλασιαστεί ο όγκος του. Αν έχετε καλοριφέρ αναμμένο βάλτε πάνω στο σώμα για εξοικονώμηση ενέργειας!


(ελλείψη κατάλληλης φόρμας χρησιμοποιήσαμε φόρμα για κέικ,
αλλά παραλίγο να ξεχειλίσει η ζύμη!!! Αποφύγετέ τη!)

Αφού έχει φουσκώσει το ψωμί, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βασμούς Κελσίου. Αλείφουμε την κορυφή του ψωμιού με λάδι και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο δεντρολίβανο. Το ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.



Το αποσύρουμε από το φούρνο και από τη φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πάνω σε σχάρα. Αν δεν το κάνουμε αυτό, το ψωμι θα "υδρώσει" και μετά δεν θα είναι καθόλου τραγανό!!


Καλή σας επιτυχία!!

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικα υφασμάτινα κουτάκια και πώς να τα φτιάξετε!

Η πιο όμορφη γιορτή του χειμώνα πλησιάζει και φέρνει μαζί της ένα σωρό ιδέες και εμπνεύσεις για διακόσμηση και δωράκια που θα φτιάξουμε με πολλή αγάπη!

Στην προηγούμενη ανάρτησή μας, μια συρμάτινη κρεμάστρα μεταμορφώθηκε σε στεφάνι σε σχήμα καρδιάς που μπορεί με τα ανάλογα υλικά να γίνει ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό για την πόρτα ή τον τοίχο.

Σημερα θα σας δείξουμε βήμα βήμα, πώς μπορείτε να φτιάξετε τσόχινα κουτιά που θα διακοσμήσετε με χριστουγεννιάτικα μοτίβα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως διακοσμητικά, ή ακόμη και να αποτελέσουν ένα πολύ όμορφο δώρο για τους αγαπημένους μας, τα οποία μπορούμε να γεμίσουμε με χειροποίητα γλυκάκια που θα δέσουμε σε πουγκάκια σε σελοφάν, κομμάτια panettone, του οποίου τη συνταγή σας δώσαμε προ ημερών, ή ότι άλλο της αρεσκείας μας. Πέρυσι σας είχαμε δώσει μια ανάλογη ιδέα για το πώς να αμπαλάρετε τα χριστουγεννιάτικα δωράκια σας, αλλά και ιδέες για χειροποίητα δωράκια. 






Υλικά που θα χρειαστείτε:

Τσόχα για τη βάση και άλλα χρώματα για τα διακοσμητικά
Ύφασμα για εσωτερικό κουτιού
Ψαλίδι
Βελόνα, Κλωστή (κατά προτίμηση cotton perle) και Καρφίτσες
Σαπούνι μοδιστρικής, ή μολύβι
Πιστόλι σιλικόνης
Χριστουγεννιάτικα μοτίβα που θα εκτυπώσετε από το διαδίκτυο, ή κουπατ χριστουγεννιάτικα
Μια θήκη από CD


Απλώστε την τσόχα που θα χρησιμοποιήσετε για βάση σε ένα τραπέζι. Χρησιμοποιήστε μια θήκη για cd για να σχεδιάσετε 5 όμοια τετράγωνα, όπως στο σχέδιο. Τα τετράγωνα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι σημειωμένα με x στη φωτογραφία. Το τετράγωνο με τον αριθμό 1, δε μας χρειάζεται, αλλά το σχεδιάζουμε πρώτο για να μας βοηθήσει να σχεδιάσουμε τα υπόλοιπα τετράγωνα.


Αφού κόψουμε το βασικό σχήμα, σχεδιάζουμε με τη βοήθειά του, ένα ίδιο πάνω στο ύφασμα που θα χρησιμοποιήσουμε για εσωτερικό και το κόβουμε κι αυτό.


Στη συνέχεια, κόβουμε με τη βοήθεια μοτίβων που εκτυπώσαμε από το διαδίκτυο, τα διάφορα διακοσμητικά στοιχεία του κουτιού σε τσόχα διαφόρων χρωμάτων.



Τα μοτίβα τα κολλάμε με το πιστόλι σιλικόνης στις εξωτερικές πλευρές του κουτιού. Εάν θέλουμε, αντί να τα κολλήσουμε, μπορούμε να τα ράψουμε...


Κατόπιν, γυρίζουμε τις άκρες από την τσόχα προς τα μέσα και στερεώνουμε με καρφίτσες. Ένας χάρακας θα μας βοηθήσει για να γυρίσουμε τις άκρες όσο χρειάζεται, ώστε να είναι ίσες οι πλευρές του κουτιού. Και ξεκινάμε το ράψιμο...


Λίγο ακόμα και τελειώνουμε....

Στερώστε τις πλευρές του κουτιού μεταξύ τους με καρφίτσες, έτσι ώστε να έρθει το κουτί στο τελικό του σχήμα. Κόψτε με το ψαλιδάκια, τυχόν κομματάκια από το εσωτερικό ύφασμα που μπορεί να περρισεύουν.
Για την ένωση των πλευρών χρησιμοποιούμε τη βελονιά φεστόνι, ή διεθνώς blanket stitch.



blanket sticth


Και τα κουτάκια σας είναι έτοιμα!!!
Δεν είναι πολύ χαριτωμένα;


Εννοείται ότι μπορούν να διακοσμηθούν με ένα σωρό διαφορετικούς τρόπους. Είναι καθαρά θέμα φαντασίας! Δείτε ένα ακόμη που φτιάξαμε, στο οποίο τα μοτίβα είναι ραμμένα, ενώ για τη διακόσμηση χρησιμοποιήθηκαν ακόμη λευκές πούλιες και κόκκινες χαντρούλες, καθώς και μερικές διακοσμητικές βελονιές.





Καλή επιτυχία!

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Συμμετέχοντας στην πρό(σ)κληση της Ρένας

Αγαπημένοι φίλοι,

είμαστε σίγουρες ότι ξέρετε ακριβώς για τί σας μιλάμε σήμερα, αφού εδώ και κάμποσες εβδομάδες πολλές αναρτήσεις με θέμα μια κρεμάστρα μας έχουν κλέψει τις καρδιές και μας έχουν ενθουσιάσει! Είναι γεγονός ότι η Ρένα έριξε την ιδέα και δεκάδες φίλες έβαλαν τα σύνεργά τους κάτω και με τη φαντασία και τη δεξιοτεχνία τους δημιούργησαν απίστευτα πράγματα με βάση μια μεταλλική κρεμάστρα.

Κάπως αργοπορημένα κι εμείς με τη σειρά μας συμμετέχουμε με αυτό το διακοσμητικό στεφάνι σε σχήμα καρδιάς.




Αφού πήραμε μια κρεμάστρα από αυτές των καθαριστηρίων της δώσαμε το σχήμα με βοήθεια πένσας.



Μετά χρησιμοποιήσαμε πράσινη, γκοφρέ ταινία που διαθέταμε και καλύψαμε το περίγραμμα για να κάνουμε το σκελετό του στεφανιού.


Στη συνέχεια χρησιμοποιήσαμε ψεύτικα φύλλα για να κάνουμε τη βάση.Βρίκαμε και αυτά τα ωραία και πρωτότυπα πράσινα τριαντάφυλλά στα οποία δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε. Για να δώσουμε λίγη λάμψη χρησιμοποιήσαμε διακοσμητικά, χριστουγεννιάτικα κλαράκια.


Στο τέλος περάσαμε μια δαντελένια κορδέλα, ρομαντικό στοιχείο του στεφανιού μας και για να του δώσουμε μια χριστουγεννιάτικη πινελιά διακοσμήσαμε και με μία καμπανούλα χρυσή.




Το στεφάνι μας θα γίνει το καλωσόρισμα στο σπιτικό μας τις μέρες των Χριστουγέννων. Προσωρινώς το θαυμάζουμε ως centerpiece στο τραπέζι μας!!!


Ρένα σε ευχαριστούμε για την ωραία ιδέα που είχες!!

Φιλάκια σε όλους!

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Συνταγή Panettone για σπιτικά δωράκια

Χαιρετούμε την αγαπημένη και δραστήρια γειτονιά μας!!

Όπως διαπιστώσατε η Ευαγγελία επέστρεψε δυναμικά στη διαδικτυακή μας συντροφιά με ενδιαφέρουσες αναρτήσεις για όλα τα γούστα! ενώ εγώ το Σαββατοκύριακο το πέρασα εντός της κουζίνας κάνοντας πρόβες σε νέες συνταγές και τεχνικές ώστε να είμαι πανέτοιμη για τα σπιτικά δωράκια, που θα κάνω σε αγαπημένους την περίοδο των εορτών. Και όπως βλέπουμε πλησιάζεί, είναι μια ανάσα από κοντά μας!! Πέρυσι σας είχαμε παρουσιάσει μια μικρή γεύση από χειροποίητα καλούδια που δωρίσαμε σε φίλους μας (εδω, εδώ ).

Σήμερα σας παρουσιάζω ένα φανταστικό γλυκό από την Ιταλία και πιο συγκεκριμένα από το Μιλάνο. Είναι καθαρά χριστουγεννιάτικο και αξίζει τον κόπο να δωρίζεται σε αγαπημένα πρόσωπα, γιατί είναι τόσο λαχταριστό, αφράτο και πλούσιο σε γεύση. Ομολογούμε ότι σαν οικογένεια του έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία!

Πλέον και στην Ελλάδα το βρίσκουμε ακόμα και σε σουπερ μάρκετ της γειτονιάς, αλλά κατά τη γνώμη μου είναι κάπως άγευστα, τυποποιημένα και βιομηχανοποιημένα. Τα χειροποίητα, βέβαια, κοστίζουν ενδεχομένως και πάνω από 35 ευρώ!! Ακριβό για τα δεδομένα της εποχής. Ωστόσο, ελπίζω με αυτή τη συνταγή να σας πείσω να δοκιμάσετε κι εσείς να το φτιάξετε!! Πάρτε μια γεύση, σήμερα ξεφουρνίστηκε...



Υλικά:

1/3 κούπας ξερά βερύκοκα σε κύβους
1/3 κούπας ξερά κεράσια ή σταφίδες ή cranberries
2 κουταλιές μπράντυ
3/4 κούπα γάλα
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2+1/4 με 2+3/4 αλεύρι (ανάλογα πόσο δυνατό είναι)
2 αυγά
1/4 λευκή ζάχαρη
1/4 βούτυρο μαλακωμένο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κούπα κορνφλάουρ
1/3 κούπα ψημένα αμύγδαλα
1 κουταλιά νερό
Ζάχαρη άχνη προαιρετικά

Εκτέλεση

1. Σε μικρό μπώλ αναμειγνύουμε τα ξερά φρούτα με το μπράντυ και τα ανακατεύουμε κάπου κάπου. Παράλληλα ζεσταίνουμε σε μπρίκι το γάλα και μετά το χύνουμε στον κάδο του μίξερ κι από πάνω πασπαλίζουμε τη μαγιά. Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά. Προσθέτουμε 1+1/2 κούπα αλεύρι,το βούτυρο, τη ζάχαρη, το 1 αυγό και το αλάτι. Χτυπάμε με το μίξερ σε αργή ταχύτητα για 30 δεύτερα ενσωματώνοντας με τη σπάτουλα τα υλικά που κάθονται στα τειχώματα του κάδου. Μετά ανεβάζουμε την ταχύτητα και χτυπάμε για 3 λεπτά. Με ένα κουτάλι ενσωματώνουμε στο μίγμα το κορνφλάουρ, τα αμύγδαλα, τα ξερά φρούτα και το υπόλοιπο αλεύρι. Το ρίχνουμε λίγο λίγο μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη σφιχτή που να μπορεί να δουλεύεται με το χέρι και να μην κολλάει πολύ.

2. Τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη δουλεύουμε μέχρι να γίνει μαλακή κι ελαστική (3-5 λεπτά). Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Την τοποθεούμε σε μπώλ καλά λαδωμένο και λαδώνουμε και το ζυμάρι. Το σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος ή στο φούρνο στους 40 βαβμούς να φουσκώσει και να διπλασιαστεί (1,5 ώρα περίπου).

3. Παίρνουμε μια ψηλή φόρμα ή κατάλληλη λαδόκολλα μιας χρήσης (όπως στις φωτογραφίες μας) και τη λαδώνουμε καλά.

4. Αφού έχει φουσκώσει η ζήμη τη δουλεύουμε ξανά για 1-2 λεπτά. Της δίνουμε σχήμα μπάλας και την τοποθετούμε στη φόρμα. Την πατάμε ελαφρώς ώστε να πιάσει όλη την επιφάνεια του σκεύους. Ξανασκεπάζουμε για να φουσκώσει και να διπλασιαστεί (1+1/4 ώρες).

5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε την επιφάνεια του panettone με πινέλο. Ψήνουμε για 50 λεπτά. Αν αρπάξει η επιφάνεια την καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε το τσουρέκι μας να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν θέλουμε.

Προσοχή: Αυτή την καταπληκτική λαδόκολλα τη βρήκαμε σε ένα κατάστημα στην Ευρυπίδου (Ομόνοια). Διατίθενται πολλά μεγέθη αλλά και σχήματα, όπως αστέρι, καμπάνα, καρδιά, θήκες για muffins και άλλα πολλά. Είναι οικονομικές κι εύχρηστες.

Στολίστε τα Panettone με κορδέλες και χριστουγεννιάτικα στολίδια και δωρίστε τα από καρδιάς!!



Φιλάκια και καλή εβδομάδα!



Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

SMILEBOX, ένα εργαλείο για να μετατρέψετε τις φωτογραφίες σε κάρτες, προσκλητήρια και άλλα πολλά

Καλησπέρα σε όλη την παρέα!

Επιτέλους επέστρεψα κι εγώ (Ευαγγελία) κι έτσι παρέα με το αδερφάκι μου, το άλλο ΚΟΡΙΤΣΙ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙ (Ευγενία, βεβαίως...) έχουμε σκοπό να ανανεωθούμε και να σας προτείνουμε ακόμη πιο ενδιαφέροντα πράγματα για φέτος. Νέοι φίλοι έχουν προστεθεί στην παρέα μας και σας ευχαριστούμε όλους για τα γλυκά σχόλια, αλλά και την καθημερινή παρακολούθηση.

Ένα πολύ χρήσιμο, κατά τη γνώμη μας, εύρημα έχουμε να μοιραστούμε σήμερα μαζί σας, το οποίο προσωπικά μας ενθουσίασε πολύ! Ειδικά όσοι αγαπάνε τα χρωματιστά χαρτιά, θέλουν να επενδύουν τις φωτογραφίες τους με ωραία περιγράμματα, ασχολούνται με scrabooking, τους αρέσουν οι δημιουργία καρτών  και προσκλήσεων θα το αγαπήσουν.

Πρόκειται για το πρόγραμμα SMILEBOX.

Η εφαρμογή είναι πολύ απλή. Σας δίνει τη δυνατότητα να μετατρέψετε τις φωτογραφίες σας σε μικρά έργα τέχνης, σε προσκλήσεις, κάρτες, άλμπουμ επιλέγοντας ανάμεσα σε ένα μεγάλο αριθμό έτοιμων templates και να τις μοιραστείτε με τους φίλους σας στο διαδίκτυο να τις εκτυπώσετε, ή να τις αποθηκεύσετε.

Μπείτε στην ιστοσελίδα πατώντας ΕΔΩ και πατήστε στο "GET STARTED" για να κατεβάσετε το πρόγραμμα. Όπως θα δείτε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ελεύθερα, χωρίς χρέωση για 14 ημέρες και κατόπιν, εάν επιθυμείτε να συνεχίσετε απαιτείται μια μικρή συνδρομή.

Πάρτε μια γεύση από μερικά templates που κατεβάσαμε για να σας δείξουμε.


το εξώφυλλο για μια μωρουδίστικη καρτούλα...
στη συνέχεια έχει πολλές όμορφες εσωτερικές σελίδες που μπορείτε να προσθέσετε φωτογραφίες

μια πολύ όμορφη ιδέα είναι έτοιμα χαρτιά για τις συνταγές σας.
Γράφετε τη συνταγή, προσθέτετε εάν θέλετε και φωτογραφία από το φαγάκι σας και εκτυπώνετε, ή αποθηκεύετε για να δημιουργήσετε το δικό σας άλμπουμ συνταγών





εκεί θα βρείτε και πολύ ωραίες ιδέες για διάφορες γιορτές,
ακόμη και για τη γιορτή της μητέρα!



όπως και πολλά θέματα για ευχαριστήριες κάρτες, πάρτι, προσκλήσεις κ.λ.π.



και βέβαια δε θα μπορούσαν να λείπουν πολλές όμορφες χριστουγεννιάτικες συνθέσεις...

και πολλές ιδέες για προσκλητήρια.

Στο πρόγραμμα αυτό θα βρείτε πραγματικά ένα σωρό ιδέες για κάρτες, προσκλητήρια, slideshows και πολλά άλλα, στα οποία εισάγετε τις δικές σας φωτογραφίες, ή βίντεο, έχετε τη δυνατότητα να πειράξετε τα χρώματα και τους συνδυασμούς και βέβαια μπορείτε να εκτυπώσετε ή αποθηκεύσετε.

Εκτός των άλλων, στις μέρες μας τα κλασσικά προσκλητήρια γάμου και βάπτισης έχουν αρχίσει να αντικαθίστανται από αντίστοιχα ηλεκτρονικά κι έτσι σε αυτό το πρόγραμμα θα βρείτε πολλές αντίστοιχες ιδέες.

Καλή περιήγηση!




Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Μάλλινη θήκη για θερμοφόρα ανακυκλώνοντας παλιό πουλόβερ

Καλημέρα σε όλη τη γειτονιά!!

Μετά από αρκετές μέρες απουσίας επανερχόμαστε με μια ιδέα εμπνευσμένη από το πνεύμα των περισσότερων μπλόγκερς, εκείνη της ανακύκλωσης. Θήκη για θερμοφόρα φτιάξαμε αυτή τη φόρα. Για το ιστορικό της υπόθεσης, μια μέρα χρησιμοποίησα την κλασσική, μπλε θερμοφόρα μου για να ζεστάνω τα ωραία πατουσάκια μου, αλλά την επόμενη μέρα με περίμενε μια τρομερή έκπληξη: η θερμοφόρα είχε ξεβάψει (!!!) και το κάλλυμα του καναπέ είχε ένα ωραιότατο γαλάζιο περίγραμμα θερμοφόρας! Ευτυχώς, με το πλύσιμο έφυγε αλλά σκέφτηκα ότι έπρεπε να δράσω! Ετσι, βρήκα ένα παλιό, χοντρό πουλόβερ που δεν φορούσα πια και σκέφτηκα να του αλλάξω τα φώτα και να το διαμορφώσω καταλλήλως!




Χθες, λοιπόν ανέλαβα δράση. Εβαλα το πουλέβερ πάνω στο τραπέζι από την ανάποδη πλευρά του κι αφού μέτρησα διαστάσεις άρχισα να καρικώνω με μαλλινη κλωστή τα πλάγια όρια της θήκης ώστε να μην φύγουν οι πόντοι όταν θα έκοβα το πουλόβερ. Καρίκωσα επίσης το κάτω μέρος της θήκης, αλλά δεν ένωσα τα δυο φύλλα του πουλόβερ για να υπάρχει άνοιγμα για να μπαίνει η θερμοφόρα από κάτω. Τέλος, χρησιμοποίησα το ζιβάγκο γιακά ως σημείο από το οποίο θα βγαίνει το στόμιο της θερμοφόρας. Αφού ολοκλήρωσα το ράψιμο, εκοψα γύρω από τις καινούργιες ραφές και γύρισα τη θήκη από την καλή μεριά, ώστε οι ραφές να είναι από μέσα. Με αλυσιδοβελονιά έκανα τρία μικρά κυκλάκια για σχέδιο ενώ με το βελόνι πέρασα δυο μεγαλα κομμάτια μάλλινης κλωστής για να σουρώνουν και να κλείνουν τη θήκη. Το όλο εγχείρημα δεν μου πήρε πάνω από δύο ώρες.



Τώρα η θερμοφόρα μπορεί να χρησιμοποιείται άφοβα ενώ με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται και ο φόβος για χιονίστρες, εφόσον η καυτή θερμοφόρα δεν θα έρχεται σε επαφή με το κρύο δέρμα!

Κλείνωντας, σας ενημερώνω ότι το αδερφάκι θα παραλάβει σήμερα το νέο του Η/Υ (ο παλιός απεβίωσε πια...) και θα επανέλθει δριμύτερη!

Φιλάκια και καλημέρα

Υ.Γ.
Τώρα πρέπει να σκεφτώ τί θα κάνω με τα υπολλέιματα του πουλόβερ...