Ως κορίτσια για σπίτι μεριμνούμε για το βασίλειό μας, το σπίτι μας! Κι επειδή στην κουζίνα δίνουμε...ρεσιτάλ πάντα προσπαθούμε να δοκιμάζουμε νέα πράγματα και να πειραματιζόμαστε για να έχουμε το καλλίτερο γευστικό και υγιεινό αποτέλεσμα. Κι αυτό κατά τη γνώμη μας βασίζεται στην αρχή της εποχικότητας.
Εμείς οι Έλληνες έχουμε γνώση από μεθόδους συντήρησης τροφίμων, μιας και λίγο πολύ όλοι έχουμε φτιάξει ελιές ξυδάτες, πελτέ ντομάτας, γαύρο μαρινάτο, αρωματικά λαδάκια, έστω ένα τουρσάκι. Και η αλήθεια είναι ότι με αυτό τον τρόπο καταφέρνουμε να εγκλωβίσουμε τη γεύση κάθε εποχής σ' ένα γυάλινο βαζάκι. Η συντήρηση των τροφίμων δεν είναι δύσκολο πράγμα αρκεί να έχουμε τις βασικές γνώσεις.
Εμείς οι Έλληνες έχουμε γνώση από μεθόδους συντήρησης τροφίμων, μιας και λίγο πολύ όλοι έχουμε φτιάξει ελιές ξυδάτες, πελτέ ντομάτας, γαύρο μαρινάτο, αρωματικά λαδάκια, έστω ένα τουρσάκι. Και η αλήθεια είναι ότι με αυτό τον τρόπο καταφέρνουμε να εγκλωβίσουμε τη γεύση κάθε εποχής σ' ένα γυάλινο βαζάκι. Η συντήρηση των τροφίμων δεν είναι δύσκολο πράγμα αρκεί να έχουμε τις βασικές γνώσεις.
Δείτε τα πρώτα δείγματα που ξεπετάχτηκαν μέσα από τη δική μας κουζίνα. Πραγματικά, νοιώθουμε μεγάλη περηφάνεια!!!
τα ροδάκινα θα διατηρηθούν λόγω της ζάχαρης,
το μίγμα λαχανικών λόγω του αλατιού
το μίγμα λαχανικών λόγω του αλατιού
Ποιό ήταν το κίνητρο για όλες αυτές τις "περιπέτειες"; Ήταν πολλά.
- Η χαρά της δημιουργίας και η περιέργεια αν θα μας πετύχουν.
- Το γεγονός ότι ξέρουμε τί τρώμε.
- Η γεύση που δεν συγκρίνεται με το βιομηχανικό προϊόν.
- Το χαμηλό κόστος παρασκευής
- Ο σεβασμός στην αρχή της εποχικότητας
- Η διεύρυνση των γνώσεών μας. Διαβάσαμε πολύ, βεβαίως βεβαίως...
26 σχόλια:
Κι εμεις θα είμαστε εδώ να θαυμάζουμε κι ίσως λίγο να μαθαίνουμε!!
Τα κίνητρά σας είναι αυτά που μας ωθούν όλες ,ειδικά όσες έχουμε παιδάκια,να αναζητήσουμε άλλους τρόπους και δρόμους για να φτάσουν οι τροφές στο πιάτο μας,όσο γινεται πιο φυσικά και να έχουμε κι ένα ευγευστο αποτέλεσμα!
Καλή συνέχεια, καλή εβδομάδα!!
πού θα βρω "συνταγές" για κονσερβοποίηση?
Κάτι ξέρω εγώ και σας λέω χρυσοχέρες! Ελάτε από το blog, έχω κάτι για σας!
Κορίτσια μου είσατε πραγματικά κορίτσια για σπίτι, χίλια μπράβο!
Πολλά φιλιά!
Μπραβο σας νοικοκυρεμενα πραγματα κοριτσια, πολυ μου αρεσουν..καλη βδομαδα να εχετε,καλο σας βραδυ!!!
Μπράβο κορίτσια!!!! Αυτά τα πράγματα είναι πολύ του γούστου μου. Σας συγχαίρω! Φιλιά πολλά!
ΜΠΡΑΒΟ!!!!ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Ευχαριστούμε για τα σχόλια κορίτσια.
Σε μεγάλα βιβλιοπωλεία θα βρείτε ξένα βιβλία με τίτλους που περιέχουν λέξεις όπως "preserves", "canning". Επίσης είναι εξαιρετικό το βιβλίο "Συντηρώ" από εκδόσεις Ψύχαλος. Θα μάθετε πολλά!
Καλέ, τι καταπληκτικά πράγματα είναι όλα αυτά!
Εύγε και στις δυο σας. Και βέβαια δικαιολογημένα νιώθετε υπερήφανες!
Φιλάκια σας πολλά!
Ζ.
Συγχαρητήρια!!!!!!!!! Μπράβο κορίτσια πολύ καλές οι ιδέες σας. Νομίζω ότι είναι πολύ χρήσιμες!!!
Κορίτσια ευχαριστούμε πολύ για τις συμβουλές και τις ιδέες σας είναι πραγματικά πολύτιμες!!!Μπράβο!!!Καληνύχτα φιλάκια...
Οι φωτογραφίες σας, άψογες. Όλα νοικοκυρεμένα. Άξιες του τίτλου σας. Όμως... υπάρχει ένα όμως. Μόνο φωτογραφίες; Συνταγούλες; Ούτε μία; Του κύβου λαχανικών;
Καλή εβδομάδα να έχετε.
Ε, όντως είσαστε κορίτσια για σπίτι και από σπίτι.
Πού τα μάθατε, καλέ, όλα αυτά; Απ' τη μαμά σας, από τα βιβλία που λέτε; Εξαιρετική δουλειά και πολύ νοικοκυρεμένη. Συγχαρητήρια.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!!!!!
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!!!!!!!!!!!!!
Μα τι κορίτσια είστε εσείς??? Μπράβο σας! Η μια ανάρτηση καλύτερη από την άλλη! Καλή εβδομάδα! Φιλάκια!
Κορίτσια, πήρε το amazon φωτιά!! Αφού να φανταστείτε το αμερικάνικο έχει ειδικό τμήμα για είδη κονσερβοποίησης!! Επίσης, συνταγές θα ακολουθήσουν. Ηδη η σάλτσα ketchup είναι αναρτημένη από τον Ιούλιο. Φιλάκια πολλά!
koritsia polu kales idees!!exw arxisei na psaxnw ki egw na kanw gia to spiti tetoia,giati tha mas xrieastoun!!!
Συγχαρητήρια κορίτσια που ασχολειστε με τα''πάντα'' πολύ σας χαίρομαι!Καλή εβδομάδα και να ειστε καλά!
Με αυτά που φτιάχνετε δικαιολογείτε το όνομά σας: είστε πραγματικά Κορίτσια για σπίτι....
φιλάκια
Πολύ ενδιαφέρον θέμα, μπράβο βρε κορίτσια!!! Παλαιότερα μας είχατε δώσει και πληροφορίες για την κονσερβοποίηση αν δεν κάνω λάθος, θα χαρούμε να μάθουμε περισσότερα όμως, όπως πχ περί θερμού λουτρού!!!
tha to psaxw! Naste kala gia tin idea sas kai ..siete bravissime
καλα ειναι απιστευτα ολα αυτα!!χιλια μπραβο σας!!
Ευχαριστούμε!! Θα ακολουθήσουν κι άλλες αναρτήσεις με το θέμα! Φιλάκια.
Μπράβο κορίτσια!!!! Αυτά τα βαζάκια δημιουργούν μια αίσθηση ασφάλειας, βρε παιδί μου!
Ανυπομονούμε και για τις συνταγές! Φιλάκια!
Μπράβο κορίτσια!!! Συμφωνώ εκατό τοις εκατό με τη λογική σας!!!
Μελίνα, ένας μάγειρας έχει αφήσει μια ερώτηση για το κρίταμο σχετικά με την έντονη γεύση και μυρωδιά. Εχεις κάποια απάντηση; Φιλάκια σε όλους!
Δημοσίευση σχολίου