Ως κορίτσια για σπίτι μεριμνούμε για το βασίλειό μας, το σπίτι μας! Κι επειδή στην κουζίνα δίνουμε...ρεσιτάλ πάντα προσπαθούμε να δοκιμάζουμε νέα πράγματα και να πειραματιζόμαστε για να έχουμε το καλλίτερο γευστικό και υγιεινό αποτέλεσμα. Κι αυτό κατά τη γνώμη μας βασίζεται στην αρχή της εποχικότητας.
Εμείς οι Έλληνες έχουμε γνώση από μεθόδους συντήρησης τροφίμων, μιας και λίγο πολύ όλοι έχουμε φτιάξει ελιές ξυδάτες, πελτέ ντομάτας, γαύρο μαρινάτο, αρωματικά λαδάκια, έστω ένα τουρσάκι. Και η αλήθεια είναι ότι με αυτό τον τρόπο καταφέρνουμε να εγκλωβίσουμε τη γεύση κάθε εποχής σ' ένα γυάλινο βαζάκι. Η συντήρηση των τροφίμων δεν είναι δύσκολο πράγμα αρκεί να έχουμε τις βασικές γνώσεις.
Εμείς οι Έλληνες έχουμε γνώση από μεθόδους συντήρησης τροφίμων, μιας και λίγο πολύ όλοι έχουμε φτιάξει ελιές ξυδάτες, πελτέ ντομάτας, γαύρο μαρινάτο, αρωματικά λαδάκια, έστω ένα τουρσάκι. Και η αλήθεια είναι ότι με αυτό τον τρόπο καταφέρνουμε να εγκλωβίσουμε τη γεύση κάθε εποχής σ' ένα γυάλινο βαζάκι. Η συντήρηση των τροφίμων δεν είναι δύσκολο πράγμα αρκεί να έχουμε τις βασικές γνώσεις.
Δείτε τα πρώτα δείγματα που ξεπετάχτηκαν μέσα από τη δική μας κουζίνα. Πραγματικά, νοιώθουμε μεγάλη περηφάνεια!!!
τα ροδάκινα θα διατηρηθούν λόγω της ζάχαρης,
το μίγμα λαχανικών λόγω του αλατιού
το μίγμα λαχανικών λόγω του αλατιού
Ποιό ήταν το κίνητρο για όλες αυτές τις "περιπέτειες"; Ήταν πολλά.
- Η χαρά της δημιουργίας και η περιέργεια αν θα μας πετύχουν.
- Το γεγονός ότι ξέρουμε τί τρώμε.
- Η γεύση που δεν συγκρίνεται με το βιομηχανικό προϊόν.
- Το χαμηλό κόστος παρασκευής
- Ο σεβασμός στην αρχή της εποχικότητας
- Η διεύρυνση των γνώσεών μας. Διαβάσαμε πολύ, βεβαίως βεβαίως...
Κι εμεις θα είμαστε εδώ να θαυμάζουμε κι ίσως λίγο να μαθαίνουμε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα κίνητρά σας είναι αυτά που μας ωθούν όλες ,ειδικά όσες έχουμε παιδάκια,να αναζητήσουμε άλλους τρόπους και δρόμους για να φτάσουν οι τροφές στο πιάτο μας,όσο γινεται πιο φυσικά και να έχουμε κι ένα ευγευστο αποτέλεσμα!
Καλή συνέχεια, καλή εβδομάδα!!
πού θα βρω "συνταγές" για κονσερβοποίηση?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάτι ξέρω εγώ και σας λέω χρυσοχέρες! Ελάτε από το blog, έχω κάτι για σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚορίτσια μου είσατε πραγματικά κορίτσια για σπίτι, χίλια μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά!
Μπραβο σας νοικοκυρεμενα πραγματα κοριτσια, πολυ μου αρεσουν..καλη βδομαδα να εχετε,καλο σας βραδυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο κορίτσια!!!! Αυτά τα πράγματα είναι πολύ του γούστου μου. Σας συγχαίρω! Φιλιά πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΠΡΑΒΟ!!!!ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε για τα σχόλια κορίτσια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε μεγάλα βιβλιοπωλεία θα βρείτε ξένα βιβλία με τίτλους που περιέχουν λέξεις όπως "preserves", "canning". Επίσης είναι εξαιρετικό το βιβλίο "Συντηρώ" από εκδόσεις Ψύχαλος. Θα μάθετε πολλά!
Καλέ, τι καταπληκτικά πράγματα είναι όλα αυτά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύγε και στις δυο σας. Και βέβαια δικαιολογημένα νιώθετε υπερήφανες!
Φιλάκια σας πολλά!
Ζ.
Συγχαρητήρια!!!!!!!!! Μπράβο κορίτσια πολύ καλές οι ιδέες σας. Νομίζω ότι είναι πολύ χρήσιμες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚορίτσια ευχαριστούμε πολύ για τις συμβουλές και τις ιδέες σας είναι πραγματικά πολύτιμες!!!Μπράβο!!!Καληνύχτα φιλάκια...
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι φωτογραφίες σας, άψογες. Όλα νοικοκυρεμένα. Άξιες του τίτλου σας. Όμως... υπάρχει ένα όμως. Μόνο φωτογραφίες; Συνταγούλες; Ούτε μία; Του κύβου λαχανικών;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα να έχετε.
Ε, όντως είσαστε κορίτσια για σπίτι και από σπίτι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠού τα μάθατε, καλέ, όλα αυτά; Απ' τη μαμά σας, από τα βιβλία που λέτε; Εξαιρετική δουλειά και πολύ νοικοκυρεμένη. Συγχαρητήρια.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!!!!!!!!!!!!!
Μα τι κορίτσια είστε εσείς??? Μπράβο σας! Η μια ανάρτηση καλύτερη από την άλλη! Καλή εβδομάδα! Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚορίτσια, πήρε το amazon φωτιά!! Αφού να φανταστείτε το αμερικάνικο έχει ειδικό τμήμα για είδη κονσερβοποίησης!! Επίσης, συνταγές θα ακολουθήσουν. Ηδη η σάλτσα ketchup είναι αναρτημένη από τον Ιούλιο. Φιλάκια πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήkoritsia polu kales idees!!exw arxisei na psaxnw ki egw na kanw gia to spiti tetoia,giati tha mas xrieastoun!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια κορίτσια που ασχολειστε με τα''πάντα'' πολύ σας χαίρομαι!Καλή εβδομάδα και να ειστε καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε αυτά που φτιάχνετε δικαιολογείτε το όνομά σας: είστε πραγματικά Κορίτσια για σπίτι....
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια
Πολύ ενδιαφέρον θέμα, μπράβο βρε κορίτσια!!! Παλαιότερα μας είχατε δώσει και πληροφορίες για την κονσερβοποίηση αν δεν κάνω λάθος, θα χαρούμε να μάθουμε περισσότερα όμως, όπως πχ περί θερμού λουτρού!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήtha to psaxw! Naste kala gia tin idea sas kai ..siete bravissime
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλα ειναι απιστευτα ολα αυτα!!χιλια μπραβο σας!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε!! Θα ακολουθήσουν κι άλλες αναρτήσεις με το θέμα! Φιλάκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο κορίτσια!!!! Αυτά τα βαζάκια δημιουργούν μια αίσθηση ασφάλειας, βρε παιδί μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνυπομονούμε και για τις συνταγές! Φιλάκια!
Μπράβο κορίτσια!!! Συμφωνώ εκατό τοις εκατό με τη λογική σας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜελίνα, ένας μάγειρας έχει αφήσει μια ερώτηση για το κρίταμο σχετικά με την έντονη γεύση και μυρωδιά. Εχεις κάποια απάντηση; Φιλάκια σε όλους!
ΑπάντησηΔιαγραφή