Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

The AVA skirt: μια φούστα για όλες τις ώρες

Καλησπέρα σε όλους!

Και να που σήμερα έχω επιτέλους να σας δείξω κάτι που αφορά στη ραπτική! Και να φανταστείτε ότι αυτή η φούστα προέκυψε εντελώς τυχαία. 

Η αλήθεια είναι ότι αγόρασα το πατρόν σε pdf με σκοπό ν' αξιοποιήσω ένα ρετάλι από την περσυνή φούστα που έραψα για τη μαμά μου (δείτε εδώ). Κι επειδή έπρεπε να φοδράρω και τη φετινή φούστα, αγόρασα μια βαμβακερή ποπλίνα σε ναυτικό μπλε, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι θα ήταν μια καλή επιλογή. Και λέω ψευδαίσθηση, γιατί τελικώς ήταν αρκετά χοντρό το ύφασμα για να δουλέψει ως φόδρα!

τα γατάκια δε λείπουν από
το σπίτι μας


Κανένα πρόβλημα, σκέφτηκα. Μια μονόχρωμη, μπλε φούστα σε άλφα γραμμή είναι πάντα πολύ χρήσιμη. Κι έτσι αποδείχθηκε, αφού  μπορώ να τη συνδυάσω με πολλά από τα μπλουζάκια που ήδη διαθέτω, είτε καθημερινά είτε λίγο πιο καλά. 

Στα του πατρόν, όπως βλέπετε κι εσείς είναι ένα απλό σχέδιο σε άλφα γραμμή που κλείνει με φερμουάρ και κόπιτσα στο ζωνάκι. Στο μπροστινό μέρος υπάρχουν δυο πενσάκια και στο πίσω μέρος τέσσερα. Ομολογουμένως, δεν τα έφτιαξα και με μεγάλη επιτυχία, ειδικά τα πίσω, αλλά έκανα τα στραβά μάτια μιας και πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι να ολοκληρωθεί η φούστα. 

Οι τσέπες είναι προαιρετικές, αλλά εγώ τις πρόσθεσα, γιατί είναι πάντα χρήσιμες. Βέβαια, νομίζω ότι για το δικό μου σώμα, θα έπρεπε να έχουν λίγο μεγαλύτερο άνοιγμα. 

από την κατασκευή της φούστας, το χρώμα 
του υφάσματος βέβαια έχει αλλοιωθεί... 

Στις οδηγίες του πατρόν, η φούστα φτιάχνεται με απλό φερμουάρ, αλλά εγώ χρησιμοποίησα κρυφό μιας και το είχα πρόχειρο. Κι επειδή πάει καιρός από τότε που είχα ξαναράψει κάτι ανάλογο, βρήκα πολύ χρήσιμές τις οδηγίες σε αυτό το βίντεο. Επίσης, στο πατρόν δεν διατίθενται οδηγίες για φόδρα, αλλά εγώ έφτιαξα μία από φυτικό μετάξι σε μπλε σκούρο χρώμα κι ακολούθησα τις οδηγίες αυτού του βίντεο για να τη ράψω πάνω στη φούστα μου. Εντελώς συμπτωματικά, στο βίντεο χρησιμοποιείται η Ava φούστα ως δείγμα.   

Το Πάσχα κατάφερα κι έραψα ένα ακόμα Emily top, αυτή τη φορά για μένα και μπορώ να πω ότι συνδυάζεται άψογα με τη νέα μου φούστα. Τί λέτε; Πώς σας φαίνεται; Βέβαια, σε αυτό το μπλουζάκι παρέλειψα τις μόστρες (facings στα αγγλικά) ενώ χρησιμοποίησα λοξό ρέλι και γαλλικές ραφές για να κρύψω τα ξέφτια. 

Αύριο, μεθαύριο θα έχω ολοκληρώσει και τη λουλουδάτη Ava φούστα μου, οπότε αναμείνατε στις οθόνες σας. 

Φιλάκια, 

Ευγενία 

1 σχόλιο:

Arish είπε...

Bonito conjunto y ésa falda la vas a disfrutar mucho. BESICOS.