Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Πανεύκολες γλυκές μπουκίτσες καρύδας με βρώμη και κάσιους κι ένα λικεράκι ρόδι.

 Γεια χαρά σε όλη τη διαδικτυακή γειτονιά!

Λίγο πριν τον εορτασμό των Χριστουγέννων οι απαραίτητες ετοιμασίες είναι επιβεβλημένες ακόμα κι εν μέσω περιοριστικών μέτρων. Χωρίς υπερβολές, φτιάξαμε μισή δόση κουραμπιέδες και μελομακάρονα για να μπούμε στο εορταστικό κλίμα και να τροφοδοτήσουμε τους εαυτούς μας με αισιοδοξία για καλύτερες μέρες.

Κάθε χρονιά δοκιμάζω και κάτι νέο για τη μέρα της ονομαστικής μου γιορτής. Έτσι και σήμερα ετοίμασα αυτές τις χαριτωμένες μπουκίτσες καρύδας που είναι πολύ νόστιμες, ενώ γίνονται πραγματικά σε πέντε λεπτά! 

Υλικά για 12 τεμάχια:

50 γρ. βρώμης

100 γρ. κάσιους ανάλατα

3 κ. σούπας σιρόπι/νέκταρ αγαύης

1-2 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

μια πρέζα αλάτι

4 κ. σούπας αποξηραμένη καρύδα

Εκτέλεση:

Αλέθουμε στο μπλέντερ τη βρώμη με τα κάσιους μέχρι να γίνουν πολύ ψιλά. Προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης, τη βανίλια, το αλάτι και μια κ. σούπας νερό. Αλέθουμε για λίγο ακόμη το μείγμα. 

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε 2 κ. σούπας από την καρύδα. Ανακατεύουμε ώστε να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα και αρχίζουμε να πλάθουμε μπαλίτσες. 

Βάζουμε σε μπολ την υπόλοιπη καρύδα και ρολάρουμε πάνω της τις μπαλίτσες ώστε να επικαλυφθούν με την αποξηραμένη καρύδα. 

Σας το είπα ότι είναι ένα γρήγορο γλυκάκι και ομολογουμένως αρκετά υγιεινό. Τώρα, αναφορικά με το νέκταρ ή σιρόπι αγαύης πρώτη φορά το αγόρασα και μπορώ να πω ότι το βρήκα αρκετά εύκολα. 

Σήμερα ετοιμάστηκε και το λικεράκι ρόδι, μια παράδοση που αρχίσαμε λίγα χρόνια πριν στην Κρήτη. Φέτος ακολούθησα αυτή τη συνταγή και μετά από περίπου ένα μήνα το λικέρ μας ωρίμασε και μπήκε σε γυάλινα μπουκάλια. 

Είναι πολύ αρωματικό και γευστικό, αλλά μου φαίνεται κάπως άτονο σε σχέση με τη συνταγή που έφτιαξα τις προηγούμενες φορές. Ίσως γιατί στην παλιά συνταγή χρησιμοποιείται και τσίπουρο και κονιάκ ,που μάλλον δίνει περισσότερη ένταση στο τελικό ποτό. Το σίγουρο είναι ότι και το φετινό λικεράκι μας έχει πολύ γιορτινό χρώμα και θα το απολαύσουμε με την πρώτη ευκαιρία!


Προτού σας αποχαιρετήσω σας υπενθυμίζω ότι εδώ μπορείτε να βρείτε δυο πανεύκολες συνταγές για σοκολατάκια και μπισκότα αμυγδάλου. 

Καλές γιορτινές ετοιμασίες σας εύχομαι, 

Ευγενία.    


1 σχόλιο:

Rena είπε...

Χρόνια πολλά!!!!!
Υπέροχα τα καλούδια σου και του χρόνου!!!
Το λικέρ ρόδι μου άνοιξε την όρεξη για ένα ποτηράκι!!!
Καλή Πρωτοχρονιά!!!!