Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Μεταμορφώνοντας χάρτινα ποτήρια σε χριστουγεννιάτικα καλαθάκια και πινιάτες!

Γεια χαρά σε όλους!

Καθώς το lockdown συνεχίζεται και τα παιδιά βρίσκονται πολλές ώρες στο σπίτι, οι χειροτεχνίες είναι μια από τις δραστηριότητες που τα κρατάνε απασχολημένα και δημιουργικά. Στο διαδίκτυο μπορούμε να βρούμε ατελείωτες ιδέες για χριστουγεννιάτικες και όχι μόνο κατασκευές. Εμείς θα σας δείξουμε μερικές γρήγορες ιδέες με υλικά που έχουμε σπίτι ή μπορούμε να βρούμε εύκολα.

                                       


Η πρώτη ιδέα προέκυψε από το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης που σας δείξαμε στην προηγούμενη μας ανάρτηση. Η δραστηριότητα που έπρεπε να γίνει μία από τις προηγούμενες ημέρες ήταν να φτιάξουμε κεράσματα για τα φιλαράκια των παιδιών. Εφοδιαστήκαμε, λοιπόν, με σοκολατάκια και χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια, τα οποία σκεφτήκαμε ότι θα έδειχναν ακόμη πιο γιορτινά μέσα σε καλαθάκια


Για τα καλαθάκια χρησιμοποιήσαμε χάρτινα ποτήρια που βρήκαμε στο σούπερ μάρκετ και τα μεταμορφώσαμε σε ταρανδάκια εύκολα και γρήγορα.

Τα υλικά που χρειαστήκαμε ήταν:

  • χαρτόνια για τα κερατάκια, τη μύτη και τα αυτάκια που τάρανδου, 
  • ψαλίδι και κόλλα φυσικά, 
  • σύρμα πίπας για χερούλι,
  • κορδελίτσες και ένα κουδουνάκι για να τον κάνουμε ακόμη πιο χαρωπό και γιορτινό, 
  • μαύρο μαρκαδόρο 
  • και βέβαια σοκολατάκια, ζαχαρωτά και μπισκοτάκια.Με τα ίδια ποτηράκια φτιάξαμε μια ακόμη κατασκευή, η οποία δεν είναι μόνο διακοσμητική. Κρύβει μέσα εκπλήξεις

Με περίπου τα ίδια υλικά, αλλά αναποδογυρίζοντας τα ποτηράκια φτιάξαμε ταρανδάκια και ξωτικά. Μέσα βάλαμε πολύ μικρά παιχνιδάκια του περιπτέρου και σοκολατάκια. Για να καλύψουμε το άνοιγμα χρησιμοποιήσαμε ένα κυκλικό κομμάτι από χαρτί αφής που το στερεώσαμε με ένα λαστιχάκι. 


Με αυτό τον τρόπο δημιουργήθηκαν μικρές ατομικές πινιάτες που τα παιδιά μπορούν να ανοίγουν συγκεκριμένες ημέρες που έχουμε ορίσει. Γιατί μια εκπληξούλα πάντα φτιάχνει τη διάθεση!


Να και μια φωτογραφία από τα παρασκήνια!Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους σας, 

Ευαγγελία2 σχόλια:

Marie-Anne είπε...

Τέλειες δημιουργίες για τα παιδάκια!!!!Τι γλυκούλες που είναι και οι δύο!!!!
Η Αθηνούλα μας είναι ακόμα μικρούλα και δεν τρώει γλυκά, αλλά με μικρά παιχνιδάκια και 1-2 μπισκοτάκια θα μπορούσα να της φτιάξω.
Καλή Κυριακή, Ευγενία μου!!!!

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Πολύ ωραία ιδέα Ευγενία μου. Τώρα που φτιάχνουμε κάθε μέρα κι από κάτι, νομίζω θα τη βάλω στο πρόγραμμα.
Καλές γιορτές.
Φιλάκια στις γλυκούλες σου.