Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Υφασμάτινα καλάθια αποθήκευσης για το παιδικό δωμάτιο.

Γεια χαρά σε όλη την παρέα!

Την περίοδο που μας πέρασε φίλες, ξαδέρφες και κουμπάρες έφεραν στον κόσμο τα παιδάκια τους και μπορώ να πω ότι ήταν το πιο ευχάριστο γεγονός μέσα σ' όλη αυτή την ατμόσφαιρα στην οποία ζούμε αυτό το διάστημα. Βέβαια, τα επισκεπτήρια απαγορεύονται και κανένα μωράκι δεν έχουμε δει από κοντά, αλλά φυσικά ευελπιστούμε σε καλύτερες μέρες!

Για όλες ετοίμασα χειροποίητα, χρηστικά δωράκια που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα, όπως αυτά τα καλάθια που σας δείχνω σήμερα. Κατά καιρούς σας έχω δείξει διάφορους σάκους και καλάθια που έχω ράψει για την Ευαγγελία και άλλες φίλες. 

Τα σημερινά είναι πολύ ιδιαίτερα για μένα μιας και τα έφτιαξα σχεδόν αποκλειστικά με ρετάλια από άλλες μου χειροτεχνίες. Συγκεκριμένα, για το ένα χρησιμοποίησα τα απομεινάρια από την πίσω όψη του παπλώματος που σας είχα δείξει εδώ

Για το άλλο, χρησιμοποίησα αγαπημένα ρετάλια από αυτή την τσάντα που ειχα ράψει πριν λίγα χρόνια. 

Έτσι, λοιπόν, με τη μέθοδο του πάτσγορκ άρχισα να κόβω τετράγωνα και να τα συνθέτω για να φτιάξω ένα καλάθι για αγοράκι κι ένα για κοριτσάκι. 

Προσπάθησα να διατηρήσω το φόντο σε ουδέτερους τόνους για να ξεχωρίσουν τα εμπριμέ υφάσματα και να εστιάζει το μάτι εκεί. 

Αφού έραψα τα δύο πάνελ, τα καπιτονάρισα κάνοντας γαζί με περιθώριο 1/4 της ίντσας παράλληλα με όλες τις ραφές. Έπειτα, έφτιαξα τις κυκλικές βάσεις και συνέθεσα τα καλάθια. 

Για να τα φοδράρω χρησιμοποίησα δύο υφάσματα με πολύ όμορφες λεπτομέρειες. Μικρά, διακριτικά δέντρα και το αγαπημένο κουτσό, το παιγνίδι που παίζαμε ασταμάτητα σε όλες της γειτονιές και τις πλατείες της Λευκάδας! 

Εννοείται ότι έβαλα κι από δυο χερούλια φτιαγμένα με έτοιμη βαμβακερή κορδέλα, για να μεταφέρονται εύκολα.

Σε λίγες μέρες θα παραδοθούν κι ελπίζω να αρέσουν και να βρουν τη θέση τους στα παιδικά δωμάτια! Αν θέλετε κι εσείς να φτιάξετε υφασμάτινα καλάθια μπορείτε να διαβάσετε τις οδηγίες που σας είχα δώσει εδώ

Πρόκειται για καλάθι με παραλληλόγραμμο πάτο, αλλά μπορείτε να προσαρμόστε τις διαστάσεις στα μέτρα σας. 


Σας αποχαιρετώ και σας εύχομαι ένα ωραίο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο!

Ευγενία  

  


1 σχόλιο:

Marie-Anne είπε...

Να ζήσουν όλα τα νεογέννητα μωράκια και να έχουν υγεία, αγάπη και καλοτυχία στην ζωή τους.
Με το καλό να μπορέσετε να τα δείτε κι εσείς!
Πολύ όμορφα τα δώρα τους. Κάποια στιγμή θα φτιάξω κάτι ανάλογο για την εγγονούλα μου.
Σε πιό απλό βέβαια, γιατί καπιτονάρισμα δεν έχω δοκιμάσει ποτέ και μου φαίνεται δύσκολο να ασχοληθώ τώρα.
Καλά Χριστούγεννα, Ευγενία μου!!!!