Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ










Κάποιοι φίλοι λατρεύουν τα κέικ ή τα μπισκότα σας και πάντα σας ζητάνε τις συνταγές σας, αλλά κατά βάθος είναι λίγο τεμπέληδες και δεν επιχειρούν ποτέ να τα ετοιμάσουν οι ίδιοι; Τοποθετείστε όλα τα ξηρά συστατικά της συνταγής σας σε ένα γυάλινο βάζο. Σε καρτελάκι γράψτε τις δοσολογίες των υγρών συστατικών και τις οδηγίες ψησίματος. Διακοσμείστε το βαζάκι σας και δωρίστε το! 






Επίσης, ένα δροσιστικό λικέρ μπορεί να μετατραπεί σε υπέροχο δώρο όταν είναι χειροποίητο και όμορφα αποθηκευμένο. Η συνταγή που προτείνουμε είναι η εξής:






Limoncello

10 μεγάλα ακέρωτα λεμόνια
750 ml βότκα ή τσίπουρο
3 φλυτζάνια ζάχαρη
2 ½ φλυτζάνια νερό

Πλένουμε τα λεμόνια και τα σκουπίζουμε. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή ένα αποφλοιωτή αφαιρούμε τη φλούδα των λεμονιών. Προσέχουμε να μην κόψουμε από τη λευκή σάρκα του φρούτου, γιατί θα μας πικρίσει το λικέρ. Τοποθετούμε τις φλούδες σε γυάλινο, αποστειρωμένο βάζο και ρίχνουμε το αλκοόλ. Φυλάσσουμε το βάζο σε σκιερό και σκοτεινό μέρος για το ελάχιστο 10 μέρες. Δεν ξεχνούμε να αναποδογυρίζουμε κάθε μέρα το βάζο ώστε να πάρουμε το εκχύλισμα από όλες τις φλούδες.
Μετά τις 10 μέρες αφαιρούμε τιε φλούδες από το βάζο. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το σιρόπι σε κατσαρόλα. Αναμιγνύουμε τη ζάχαρη και το νερό και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε την κατσαρόλα μόλις αρχίσει ο βρασμός. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Χύνουμε το σιρόπι στο αλκοόλ, ανακατεύουμε καλά. Σφραγίζουμε το βάζο και το βάζουμε στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα το λικέρ είναι έτοιμο. Το μοιράζουμε σε μπουκάλια διακοσμημένα και τα προσφέρουμε στους αγαπημένους μας.



Μπορούμε να προσφέρουμε το δώρο μας κρεμώντας επίσης ένα καρτελάκι με οδηγίες για κοκτέιλ με βάση το limoncello.



Μια ιδέα είναι «Limoncello Cosmo»
Γεμίζουμε τα ¾ του σέικερ με πάγο. Προσθέτουμε 3 κουταλιές βότκα, μια κουταλιά Limoncello και μια χυμό από cranberries. Ανακινούμε το μίγμα μέχρι να παγώσει και σερβίρουμε σε ποτήρι του μαρτίνι.
Τις ιδέες τις βρήκαμε το περιοδικό “food gifts”.





6 σχόλια:

Αlex... είπε...

Καλά η πρώτη ιδέα με ξετρέλανε!!!Σας ευχαριστούμε για τις ωραίες ιδεές που μοιράζεστε μαζί μας!!!

lourdi lourdaki είπε...

Καλημερα!!κοριτσια και καλο μηνα!!!

Table Rouge είπε...

Καλημέρα κορίτσια και καλό μήνα!
Φοβερή ιδέα!! Να τους κάνουμε δώρο τα υλικά και την συνταγή?? Έχει να πέσει το γέλιο!!! Αν μου πει στο τέλος να τα δοκιμάσω?? Δυστυχία μου!!! Θα το υποστώ, αξίζει τον κόπο!!!!
Ευχαριστώ!!!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους!!Μπηκε επισήμως και ο χειμώνας μα με τα κοντομάνηκα είμαστε ακόμα!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας κορίτσια!έίναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι το site σας και ομολογώ ότι είναι όοοτι πιο όμορφο και ενδιαφέρον έχω συναντήσει τον τελευταίο καιρό!Ομολογώ ότι ενθουιάστηκα όταν είδα το θέμα με το μαγαζί ΦΕΛΙΖΟΛ, το οποίο παρατηρόυσα και εγώ τον προηγούμενο μήνα,πριν την θεατρική παράσταση και μου είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση!Δεν ήμουν η μόνη τελικά,και πολύ χαίρομαι για αυτό!έχετε κάποια σχέση με την Λευκάδα?κάπου αναφέρθηκε....!!ρωτάω γιατί κατάγομαι και δουλεύω εκεί τους καλοκαιρινούς μήνες!!απίστευτο μέρος..εε???καλή συνέχεια σε ότι κάνετε και sorry αν σας κουρασα!!

EVAGELIA VRETTOU είπε...

"Ανώνυμη" φίλη και συντοπίτισσα!
καταρχήν ευχαριστούμε τόόόσο πολύ για τα γλυκά σου λόγια! Προσπαθούμε να είμαστε εφ' όλης της ύλης και να δείχνουμε ευρείου ενδιαφέροντος πράγματα.
Είμαστε δυο αδερφές από τη Λευκάδα. Εκεί μεγαλώσαμε και εκεί είμαστε τα καλοκαίρια. Εάν θες μπορείς να μας στείλεις e-mail.
Το δικό μου (Ευαγγελία) είναι e_vrett@yahoo.gr
Θα χαρώ να τα πούμε. Ευχαριστούμε και πάλι!