Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ!


Το φθινόπωρο είναι συνυφασμένο με το σταφύλι, που μας προσφέρει όλα τα καλά του. Και από το τρύγισμά του μπορούμε να πάρουμε το μούστο και να δημιουργήσουμε χίλιες λιχουδιές. Μία από αυτές είναι και η μουσταλευριά, πανεύκολο κρεμώδες γλυκό με κάπως ξινούτσικη επίγευση που δε λιγώνει. 


Θρεπτικό και υγιεινό, σας προτείνω να το δοκιμάσετε, αφού αυτή την εποχή μπορούμε να προμηθευτούμε εύκολα την πρώτη ύλη του.
ΥλικάΜούστος
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
Σουσάμι

Εκτέλεση
Τα υλικά δε σας τα έχουμε μετρημένα γιατί υπάρχει ένας βασικός κανόνας που τον μάθαμε από τις γιαγιάδες μας: για 5 μέρη μούστου αναλογεί 1 μέρος αλεύρι. Δηλαδή, πάρτε ένα ποτήρι και μια κατσαρόλα. Μετρήστε το μούστο σας χρησιμοποιώντας το ποτήρι για μεζούρα και για κάθε 5 μέρη μούστου που θα ρίχνετε στην κατσαρόλα, θα προσθέτετε 1 ποτήρι αλεύρι.
Αφού έχουν μπει τα υλικά στην κατσαρόλα τα ανακατεύετε καλά με μια κουτάλα ώστε να διαλυθεί το αλεύρι. Είναι πολύ βασικό, ειδάλλως θα σβολιάσει. Τοποθετείτε την κατσαρόλα στη φωτιά (μέτρια προς δυνατή) και ανακατεύετε όλη την ώρα για να μην σας καεί ο πάτος και μη σβολιάσει η κρέμα. Σιγά σιγά αρχίζει και πήζει και μόλις κοχλάσει την αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε τα καρύδια και ανακατεύετε.
Μπορείτε να σερβίρετε το γλυκό είτε σε μπολάκια είτε σε ταψί, που θα το αφήσετε να σταθεί για το λιγότερο μια ώρα και θα το κόβετε σε κομμάτια. Στο τέλος πασπαλίζετε και με σουσάμι.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗΗΗΗ!




Δεν υπάρχουν σχόλια: