Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

ΤΡΙΤΗ ΣΗΜΕΡΑ...



και σας καλημερίζουμε γλυκά γλυκά!


Ζεστός σχετικά ο καιρός και σήμερα, αλλά προσοχή στο ντύσιμο σας. Αυτές οι συνθήκες έιναι αρκετά ύπουλες και το κρυωματάκι καραδοκεί...

Σήμερα γιορτάζουν ο Νεκτάριος, η Νεκταρία, η Μαύρα και δύο ονόματα λιγάκι πιο δυσεύρετα, η Θεοκτίστη και ο Ελλάδιος!

Για σήμερα σας έχουμε 3 συμβουλές, μια για την ομορφιά του προσώπου, μια για την καθαριότητα της κουζίνας και μια για μαγειρική. Από όλα έχει ο μπαξές!

1.Μάσκα προσώπου για ενυδάτωση της ξηρής επιδερμίδας
Ανακατέψτε ένα κρόκο αυγού, μια κουταλιά ελαιόλαδο, μια κουταλιά κρέμα γάλακτος και δύο κουταλιές αλεύρι. Εφαρμόστε την και αφήστε να δράσει για 15-20 λεπτά. Αφαιρέστε την με χλιαρό νερό. Μπορείτε να την εφαρμόζετε δυο φορές την εβδομάδα.
2.Για να μη μυρίζει ο φούρνος μικροκυμάτων…
Αφού το καθαρίσετε, βουτήξτε ένα ξεσκονόπανο σε νερό με μαγειρική σόδα και περάστε το από τα τοιχώματά του. Αφήστε για λίγο το πορτάκι ανοιχτό.

3.Πώς χρησιμοποιείται το σαφράν;

Το σαφράν ή πιο ελληνικά ο κρόκος πωλείται σε ίνες ή τριμμένο, σε συσκευασίες του ενός γραμμαρίου ή σε φακελάκια του ¼ του γραμμαρίου. Αυτή η ποσότητα είναι επαρκής για να αρωματίσει 6-8 μερίδες. Προτού το χρησιμοποιήσετε, μουσκέψτε για λίγη ώρα σε 4-5 κουταλιές χλιαρό ή κρύο νερό και μετά ρίξτε το στο φαγητό σας. Το λάθος είναι να το σοτάρουμε σε λάδι ή βούτυρο, γιατί θα καεί και δε θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μην ξεχνάτε τις πολύ ευεργετικές ιδιότητες του σαφράν! Χρησιμοποιήστε το με κάθε ευκαιρία!


Τέλος, για όσους θα προτιμήσουν τον κινηματογράφο για τη διασκέδασή τους αυτές τις μέρες, δείτε εδώ τι παίζεται στις αίθουσες!

Πολλά blogοφιλιά σε όλους!


Δεν υπάρχουν σχόλια: