Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Ώρα για χριστουγεννιάτικο πάπλωμα!

Γεια χαρά σε όλη την παρέα! 

Μπορεί να ζούμε και πάλι μια απ' τα ίδια, ν΄αναδύονται πολλά αρνητικά συναισθήματα απ' αυτούς τους παρατεταμένους περιορισμούς, ωστόσο το βέβαιο είναι ότι οι χειροτεχνίες είναι πραγματική σωτηρία για όσους καταπιάνονται με κάτι δημιουργικό στο σπίτι! 

Μια δυο μέρες πριν το κλείσιμο των καταστημάτων ένα τοπικό μαγαζί που πουλάει μαλλιά πλεξίματος ίσως είχε τη μεγαλύτερη ουρά που είδα. Γυναίκες έτρεχαν να προμηθευτούν τ' απαραίτητα για να κρατήσουν νου και σώμα απασχολημένα με το πλέξιμο. Αλλά, για να λέω κι όλη την αλήθεια, εγώ ήμουν στο απέναντι πεζοδρόμιο περιμένοντας ν' αγοράσω κλωστικά, φερμουάρ, καρίνες και ό,τι ενδεχομένως μου ήταν απαραίτητο γι' αυτή την περίοδο. 

Το λες και τα πιο παρορμητικά ψώνια που έκανα το τελευταίο εξάμηνο!! Χαλάλι όμως, θα έχω όσα χρειάζομαι για τα ραπτικά μου καπρίτσια!! 

Λίγες μέρες πριν ξέθαψα ένα quilt top που είχα ράψει πριν δυο χρόνια. Ενα quilt top θεματικό και ίσως το πιο χαρούμενο κι αγαπησιάρικο που έχω φτιάξει ως ώρας μιας και είναι φτιαγμένο με χριστουγεννιάτικα υφάσματα

Βέβαια, είναι κι ένα πάπλωμα με κάμποση δουλειά, μιας και το βασικό τετράγωνο είναι αρκετά περίπλοκο. Εδω σας είχα δείξει μια προβα που είχα κάνει για να δω πώς βγαίνει το αποτέλεσμα. 

Σήμερα βρήκαμε την ιδανική ευκαιρία να το φωτογραφήσουμε προτού αρχίσω το καπιτονάρισμα. Ετσι λοιπόν, ναι μεν πατήσαμε το 2 για να πάμε στο σουπερμάρκετ, ωστόσο κάναμε μια μικρή παράκαμψη για τις απαιτούμενες φωτογραφίες! 

Πραγματικά το πατρόν του τετραγώνου είναι πολυμορφικό και πρσφέρει διαφορετικά αποτελέσματα ανάλογα με το πώς θα χρησιμποιήσεις τους χρωματικούς τόνους των υφασμάτων. Εγω πειραματίστηκα με διάφορες εκδοχές κι έτσι το πάπλωματάκι μου μόνο βαρετό δε το λες! 

Ομολογουμένως, τα τετράγωνα με το πράσινο και το μαύρο ύφασμα δε σκόπευα να τα χρησιμοποιήσω, γιατί εν τέλει μου φαίνονταν κάπως έντονα κι αταίριαστα με τα υπόλοιπα, αλλά σκέφτηκα πως ήταν κρίμα να πάει και τόση δουλειά χαμένη. Ετσι, λοιπόν βρήκαν κι αυτά τη θέση τους μέσα σε όλη τη σύνθεση και γεννήθηκε ένα χριστουγεννιάτικο quilt top. 

Εννοείται ότι το καπιτονάρισμά του θα είναι η καλύτερη ενασχόλησή μου γι' αυτό το διάστημα κι ελπίζω να προλάβω να το έχω έτοιμο μέχρι τις γιορτές! Ευτυχώς που είχα προμηθευτεί το ύφασμα για την πίσω όψη του και τη βάτα από πέρυσι όποτε είμαι πανέτοιμη! 


Σας αποχαιρετώ μ' αυτό το μήνυμα που είδαμε γραμμένο σ' ένα τοίχο καθώς γυρνούσαμε απ' τη φωτογράφιση και σας εύχομαι να γελάτε πάντα παρά τις αντιξοότητες της καθημερινότητας!

Ευγενία

2 σχόλια:

Χελώνα είπε...

Πάρα πολύ όμορφο φαίνεται μπράβο σας. Οσο για το ρητό στο τοίχο τα λέει όλα. Γέλιο πάντα , σώζει καταστάσεις. Καλημέρα με δημιουργία

LitsArt είπε...

τελειο!!ιδανικο για τις γιορτες οπως προβλεπετενα τις περασουμε φετος....χουχουλιασμα στο σπιτι!