Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Project: Μεταμόρφωση ακάλυπτου σε κήπο (βηματα 5ο και 6ο)


Βήμα 5: γωνιά με αρωματικά

Επειδή ο κήπος είναι σχετικά μεγάλος μου δίνεται η ευκαιρία να δημιουργήσω και μια γωνιά με αρωματικά, που σίγουρα θα τα χρησιμοποιήσω στα φαγητά και γλυκά μου. άλλωστε, δεν χρειάζονται και ιδιαίτερη περιποίηση, ενώ είναι πολυετή. Την εποχή αυτή μπορείτε να βρείτε διάφορα αρωματικά σε καλή γενικώς τιμή. Εγώ αγόρασα (2,50 ευρώ η γλάστρα):

§ λεβάντα

§ φασκόμηλο

§ θυμάρι

§ δεντρολίβανο

§ αρμπαρόριζα

Αφού αποφάσισα σε ποια γωνιά θέλησα να τα φυτέψω, τα έστησα για να δω και το αισθητικό αποτέλεσμα. Έπειτα, έσκαψα ανάλογους λάκκους και τα τοποθέτησα. Στο τέλος πότισα.

Βήμα 6: κατασκευή ξύλινης φωλίτσας για σπουργίτια.

Όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, το βιβλίο σχετικά με τους κήπους προτείνει να τοποθετήσουμε τέτοιες φωλιές στους κήπους μας, γιατί είναι ευεργετικές για τα φυτά μας. Τα διάφορα σκουλήκια και ζωύφια γίνονται τροφή για τα πουλιά κι έτσι διατηρείται η ισορροπία του κήπου μας. Ένα μικρό καταφύγιο με λίγο νερό και τροφή είναι αρκετά για τα φιλικά σπουργίτια. Πέρα από αυτό, η φωλίτσα θα αποτελέσει και διακοσμητικό στοιχείο.

Στα μεγάλα καταστήματα δεν βρήκα κάτι που να με εξυπηρετεί, αλλά η αναζήτηση στο ιντερνέτ βοήθησε αφάνταστα, ώστε να πάρω ιδέες και να σχεδιάσω το δικό μου ξύλινο σπιτάκι. Σας παραθέτω όλα τα στάδια που ακολούθησα και τα κατασκευαστικά σχέδια! Τέλος, σας διευκρινίζω ότι τα ξύλα μου κόστισαν μόλις 5,00 ευρώ, στο τέλος έβαψα το σπιτάκι με πλαστικά χρώματα για να αντέχει στη βροχή, ενώ η όλη διαδικασία ήταν άκρως διασκεδαστική.

Εμείς φτιάξαμε ήδη το δικό μας! Δείτε αναλυτικά τον τρόπο κατασκευής του, καθώς και τα σχέδια που κάναμε και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι εσείς!

http://koritsiagiaspiti.blogspot.com/2010/10/blog-post_1681.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: