Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Ένα ακόμη μπλουζάκι για τη μαμά μου: Emily top, long version

Γεια χαρά και πάλι και καλό Φθινόπωρο!

Σας θυμίζει κάτι το μπλουζάκι και το ύφασμα; Δεν κάνετε λάθος, με το ίδιο ύφασμα έραψα στα μέσα του Αυγούστου ένα τοπάκι για την αδερφή μου με αυτό το πολύ όμορφο ύφασμα από βισκόζι. 

Μόλις το είδε η μαμά μου ενθουσιάστηκε και μιας και είχα αρκετό περίσσευμα σκέφτηκα να της ράψω κι εκείνης ένα καλοκαιρινό μπλουζάκι. 

Η επιλογή του πατρόν ήταν πολύ εύκολη: το Emily top από το Sew Over It, που ήδη το έχω ράψει τέσσερις φορές σε διάφορες παραλλαγές. Αυτή τη φορά επέλεξα να ράψω ένα μακρύτερο για να φαίνεται και η ωραία καμπύλη που έχει στα πλαϊνά του. 

Για το ράψιμό του επέλεξα τις γαλλικές ραφές και πάλι μιας και είναι ό,τι καλύτερο για μένα, που δε διαθέτω κοπτοράπτη,  αφού με αυτή την τεχνική τα ξέφτια δεν είναι ορατά. 

Επίσης, αντί να ράψω στο εσωτερικό μόστρες (facings όπως λέγονται στα αγγλικά) προτίμησα να ρελιάσω τις μασχάλες και τη λαιμόκοψη. 

Τέλος, για το στρίφωμα προτίμησα να το κάνω στο χέρι με κρυφοβελονιά ώστε ν' αποφύγω τα μπόλικα που θα δημιουργούνταν στις καμπύλες αν το έραβα στη μηχανή. 

Μπορεί να μου πήρε λίγη παραπάνω ώρα, αλλά το στρίφωμα έστρωσε πολύ όμορφα. Άλλωστε, η χειροποίητη λεπτομέρεια κάνει πιο προσωπικό το καθετί που φτιάχνουμε. Και το δωράκι στη μαμά ήθελα να είναι περιποιημένο!

Το Σαββατοκύριακο πήγαμε στη Λευκάδα κι έτσι έδωσα αυτοπροσώπως το δωράκι στη μαμά. Δε χάσαμε την ευκαιρία να το φωτογραφίσουμε σε μια από τις κοντινές παραλίες της πόλης, στην Αμμόγλωσσα. 

Εκεί δίπλα βρίσκεται και το ενετικό Φρούριο της Αγίας Μαύρας καθώς και ο δίαυλος, από τον οποίο εισέρχονται τα πλεούμενα στην ανατολική πλευρά του νησιού. 

Από κει περνάνε κάθε καλοκαίρι άπειρα ιστιοπλοϊκά και καραβάκια, τα οποία είτε παραμένουν στην πόλη είτε κινούνται πιο νότια για να εξερευνήσουν τις ομορφιές του Ιονίου πελάγους. 

Μπορεί ο καιρός να άλλαξε και να μας ανάγκασε να φορέσουμε μπουφανάκι, είχαμε όμως την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα υπέροχα σύννεφα του ουρανού καθώς και την καθαρή, σεπτεμβριανή ατμόσφαιρα! 

Εδώ μπορείτε να δείτε και τα άλλα Emily top που έχω αναρτήσει (εδώ, εδώ, εδώ). 

Καλή εβδομάδα σας εύχομαι, 

Ευγενία      

2 σχόλια:

Arish είπε...

Otra vez lo coses con gusto y con buenos acabados. BESICOS.

Maria είπε...

Βασικό,εύκολο πατρόν που μπορείς να το διαχειριστείς με πολλές παραλλαγές, ανάλογα με το γούστο στην κάθε κυρία! Με γεια στην μαμά,είναι τέλειο επάνω της,καλοραμμένο και πολύ περιποιημένο,φαντάζομαι πόσο όμορφα θα αισθάνεται φορώντας κάτι φτιαγμένο από τα χρυσά χεράκια σου!
Στα καλοκαιρινά τοπάκια,παρόλο που έχω κοπτοράπτη,μου αρέσει πάρα πολύ να χρησιμοποιώ την γαλική ραφή ώστε, εσωτερικά δίνοντας, ένα όμορφο και τέλειο φινίρισμα.
Οι φωτογραφίες είναι καταπληκτικές! Ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας πληροφορίες από την δική σου πατρίδα!
Να περνάς όμορφα με ότι αγαπάς! Φιλάκια!