Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Φτιάξτε μόνοι σας κινούμενη άμμο!

Γεια σας φίλοι μου!!! 

Σίγουρα την κινούμενη άμμο τη γνωρίζετε! Την βλέπατε όλο το χειμώνα μπροστά σας σε όλα τα παιχνιδάδικα και ήταν ο πόθος όλων των παιδιών! 


Με αφορμή το φετινό πάρτι γενεθλίων της Ειρήνης, η Ευαγγελία οργάνωσε γι' άλλη μια φορά πισίνα-πάρτι εμπλουτίζοντάς το με διάφορες δραστηριότητες για όλα τα παιδιά. Μια από αυτές ήταν ασταμάτητο παιγνίδι με κινούμενη άμμο, που έφτιαξε μόνη της. 



Η επιτυχία ήταν δεδομένη, όλα τα παιδιά συμμετείχαν και δεν ήθελαν να βγάλουν τα χέρια τους από τα λεκανάκια με την άμμο. Οι φωτογραφίες είναι πράγματι αποκαλυπτικές!


Αν θέλετε να φτιάξετε κι εσείς τη δική σας κινούμενη άμμο θα βρείτε πολλές συνταγές στο Pinterest με τον όρο kinetic sand και moon sand.


Εμείς σας δίνουμε μια πανεύκολη συνταγή με 4 μόνο υλικά

-άμμο θαλάσσης από μάντρα με οικοδομικά υλικά (περίπου 1 ευρώ το σακουλάκι των 10 κιλών)
-κόρν φλάουρ
-σαπούνι για τα πιάτα   
-νερό

Για να φτιάξετε το μείγμα θα χρειαστείτε:
-4,5 κιλά άμμο
-1 κούπα και 3 κουτ. σούπας κόρν φλάουρ
-μισό κουτ. γλυκού σαπούνι για πιάτα
-περίπου 1 κούπα νερό 

Ανακατέψτε σε μια λεκάνη πολύ καλά την άμμο με το κόρν φλάουρ. Ανακατέψτε σε ένα ποτήρι το νερό με το σαπούνι κι έπειτα προσθέστε το στο μείγμα της άμμου κι ανακατέψτε καλά. 


Φυσικά μπορείτε να πειραματιστείτε με τις αναλογίες για να πετύχετε την υφή της άμμου που εσείς επιθυμείτε! 

Φιλάκια και καλή συνέχεια! 
Ευγενία

6 σχόλια:

My Little World είπε...

Τι ωραία ιδέα! Σίγουρα όλα τα παιδια θα ξετρελαθηκαν! Πολλά φιλιααα

Parents Land Gr είπε...

Δεν ηξερα οτι μπορεις να παρεις τόσο ευκολα αμμο θαλάσσης. Θα προμηθςυτω και οταν γυρισουν τα αγορια απο το χωριο θα φτιάξουμε.

Parents Land Gr είπε...

Δεν ηξερα οτι μπορεις να παρεις τόσο ευκολα αμμο θαλάσσης. Θα προμηθςυτω και οταν γυρισουν τα αγορια απο το χωριο θα φτιάξουμε.

Δημιουργία είπε...

Καταρχήν να τα εκατοστησει η κούκλα σας χαρούμενη και ευτυχισμένη. Τώρα για την άμμο έτσι που τη βλέπω ευχαρίστως θα τσαλαβουταγα και εγώ μέσα χαχαχα!

Νίκη είπε...

Και να' μαστε πάλι πίσω... Πρώτα απ' όλα στέλνω πολλές ευχές για την κουκλίτσα σας, να είναι πολύχρονη κι ευτυχισμένη!! Κι εσείς να τις χαίρεστε και να τις καμαρώνετε και τις δυό!!
Επειτα στέλνω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλη τη βοήθεια και την καθοδήγηση για την επίσκεψη μας στο νησί σας! Χαρηκα πολύ που ειδωθήκαμε έστω για τόσο λίγο, ευτυχώς με την Ευαγγελία τα είπαμε λίγο παραπάνω.
Καλή συνέχεια στις διακοπές σας, να περνάτε καλά, και πάλι ευχαριστώ πολύ!!!
Φιλιά σε όλους!!

LitsArt είπε...

Μας βαζετε ιδεες και το παρτυ γενεθλιων μας πλησιαζει απειλητικα!!!