Σάββατο 20 Αυγούστου 2022

Καλοκαιρινά φορεματάκια για τις ανηψιές.

Γεια χαρά σε όλους σας!

Ακολουθώντας και φέτος την καλοκαιρινή μου παράδοση, ετοίμασα δυο φουστανάκια για τις ανηψιές μου για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. 


Το πατρόν το είχα χρόνια αποθηκευμένο στο Pinterest και μιας και είχα πολύ λίγο χρόνο στη διάθεσή μου, έραψα την πιο απλοποιημένη εκδοχή. Όπως βλέπετε το πάνω μέρος αποτελείται από ένα τιραντέ, φοδραρισμένο μπουστάκι, που κλείνει με κουμπιά, και το κάτω μέρος από μια φούστα με σούρες. 


Άρχισα με το ριγέ φόρεμα της Ειρήνης, φτιαγμένο με βαμβακερό ύφασμα, το οποίο είναι ανάλαφρο και δροσερό. 


Για να του δώσω μια τσαχπινιά έπαιξα με την κατεύθυνση των ριγών, ιδέα που συνηθίζεται πολύ απ' ότι παρατήρησα. 


Για την Κωνσταντίνα επέλεξα ένα μπροντερί ύφασμα, που αν δεν κάνω λάθος είναι βαμβακερή γάζα. Επειδή είναι πιο βαρύ ύφασμα, πέφτει πιο ωραία η σούρα της φούστας και δίνει άλλο τόνο στο πατρόν. 

Ομολογουμένως, τα φορεματάκια ράφτηκαν πολύ γρήγορα και οι οδηγίες ήταν σαφέστατες. Ακόμα και κάποιος αρχάριος στη ραπτική μπορεί να ράψει κάτι ανάλογο. 


Το μόνο που με δυσκόλεψε ήταν οι κουμπότρυπες. Παρότι η ραπτομηχανή μου ράβει αυτόματες κουμπότρυπες, αυτή τη φορά η ρύθμιση δε λειτουργούσε καθόλου. 


Δεν ξέρω για ποιό λόγο συνέβη αυτό, αλλά δεν πτοήθηκα, αφού στην πραγματικότητα η κουμπότρυπα γίνεται με ζικ ζακ βελονιά. Βρήκα ένα βιντεάκι, έκανα πολλεεεεές πρόβες κι αφού σιγουρεύτηκα, τις έραψα στα φουστανάκια. 




Βέβαια, δεν τις έκοψα μέχρι να τις δει η μαμά μας για να πάρω έγκριση. Όπως καταλαβαίνετε, είχα και δεύτερο πλάνο, να τις ράψει η ίδια στο χέρι σε περίπτωση που οι δικές μου δεν ήταν και τόσο πετυχημένες! 
 


Οι ανηψούλες ξετρελάθηκαν με τα καινούργια φορεματάκια τους και ως συνήθως μου πόζαραν για τη σημερινή ανάρτηση. 

 

Τα φουστανάκια είναι άνετα, ανάλαφρα και κατάλληλα για πολλές στροφές. 


Την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσω το ίδιο πατρόν ελπίζω να έχω χρόνο για να προσθέσω και τις λεπτομέρειες του σχεδίου. 


Καλά να περνάτε, 
Ευγενία

3 σχόλια:

Arish είπε...

Muy bonitos, las niñas están preciosas con sus vestidos y posan como verdaderas profesionales. BESICOS.

Maria είπε...

Πανέμορφες οι μικρές κουκλίτσες σας, να τις χαίρεστε!!!
Τα φορεματα είναι φανταστικά, γειά στα χέρια σας, εύχομαι να τους ραψεται και τα νυφικά τους, πρώτα ο Θεός!!! Με γεια τους και καλοφόρετα!!!
Να έχετε μια όμορφη εβδομάδα!!!

Νίκη είπε...

Τι κούκλες είναι αυτες, και πόσο μεγάλωσαν!!
Τα φουστανάκια είναι ονειρεμένα, θα τα ευχαριστηθηκαν σίγουρα! Γεια στα χερια σου Ευγενία μου.
Να τα χαίρεστε τα κορίτσια σας!!