Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Τσάντα για πικνίκ με θερμομονωτική βάτα για επετειακές εξορμήσεις.

Αυτά τα τσαντάκια, τα οποία κατακλύζουν τα τελευταία χρόνια τις ελληνικές παραλίες κατά τους θερινούς μήνες, είναι πρακτικά μιας και είναι ελαφριά κατά τη μεταφορά τους και αποθηκεύονται πολύ εύκολα. 

Κι αν μπορείς να ράψεις ένα μόνος σου στα μέτρα που το θες, τόσο το καλύτερο!! Ειδικά, αν διαθέτεις την ειδική θερμομονωτική βάτα και μπόλικο ύφασμα προς αξιοποίηση. 

Η πρώτη, που είχα φτιάξει στην Κρήτη κάνοντας και το πρώτο μου πείραμα, ήταν πολύ επιτυχημένη και μας συνόδευσε σε πολλές εξορμήσεις μας στις ηρακλειώτικες εξοχές! Αυτή που έφτιαξα μέσα στα Χριστούγεννα είναι παρόμοια με την πρώτη, αλλά διαφέρει στον τρόπο που κλείνει η τσάντα. 

Την είχα φανταστεί έτσι, όχι μόνο επειδή είναι πρακτική, αλλά επίσης επειδή ήθελα να βρω αφορμή για να μάθω και μια νέα τεχνική. Κι ως γνωστό, επειδή σπάνια βασίζομαι σ' ένα έτοιμο πατρόν, σκάλιζα το μυαλό μου για να δω πώς θα ράψω το καπάκι την κρίσιμη στιγμή. Και για να πω την αλήθεια κάθε φορά που έπεφτε το μάτι σε παρόμοιες κατασκευές προσπαθούσα ν' αναλύσω τον τρόπο ραφής. 

Κάποια φάση, κι ενώ είχα τοποθετήσει την μία μεριά του φερμουάρ τα ξήλωσα όλα, γιατί δεν μου πετύχαινε ο τρόπος που είχα σκεφτεί κι έβαλα τη χειροτεχνία μου στην άκρη. Ευτυχώς όμως είχα κρατήσει ένα σχετικό σύνδεσμο στο Pinterest με ένα φωτογραφικό tutorial. Το κοίταγα, το ξανακοίταγα, δεν ήταν και το πιο εύκολο για ν' ακολουθήσω, αλλά αρνούμουν να ψάξω στο Youtube για βίντεο. 

Τελικώς το μυαλό ξεμπλόκαρε και με αργά και σταθερά βήματα το καπάκι άρχισε να παίρνει τη σωστή θέση πάνω στην τσάντα! Τέλεια, μετά από κάμποση ώρα είχα μια τσάντα που έκλεινε σωστά με φερμουάρ! Για να καλύψω τις ραφές και τα ξέφτια χρησιμοποίησα ρέλι φτιαγμένο από το ίδιο ύφασμα και μπορώ να πω ότι έδωσε πολύ όμορφο φινίρισμα στην κατασκευή. 

Εμείς, που είμαστε λάτρεις του πικνίκ και των εξορμήσεων στους αγρούς, δε χάσαμε χθες την ευκαιρία και διοργανώσαμε μια μικρή γιορτή για δύο για να γιορτάσουμε τα γενέθλιά μου. Η τσάντα γέμισε με τάπερ και με μια παγοκύστη για να διατηρηθεί το περιεχόμενο στη σωστή θερμοκρασία κι έτσι εκδράμαμε σ' ένα κοντινό χωριό γεμάτο με πορτοκαλεώνες! 

Οι ανθισμένες μαργαρίτες και οι ανεμώνες έγιναν το πιο όμορφο σκηνικό μας κι απολαύσαμε μια Κυριακή με εξαιρετικό τρόπο. Το πικνίκ ήταν άψογα οργανωμένο και δεν έλειπε και το γλυκό με τα κεράκια του! 

Κλείνοντας ήθελα να επισημάνω ότι αυτή τη βάτα (θερμοανθεκτική βάτα/ Insul-bright) την αγόραζα εδώ και χρόνια από το Η. Βασίλειο. Πρόσφατα ανακάλυψα με μεγάλη μου χαρά ότι πλέον κυκλοφορεί και σε κάποια διαδικτυακά καταστήματα της χώρας μας, σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να φτιάξετε κάτι ανάλογο. 

Καλά να περνάτε και καλή βδομάδα!

Ευγενία


  

 

3 σχόλια:

Arish είπε...

Magnífico trabajo y la tela es muy bonita. BESICOS.

Marie-Anne είπε...

Τέλεια η τσάντα σου ανδ πιό τέλεια που γιορτάσατε τα γενέθλιά σου κάνοντας πικνίκ στην εξοχή!!! Χρόνια σου πολλά, καλά κι ευτυχισμένα, Ευγενία μου!!! Πάντα με υγεία και όμορφες δημιουργίες! Υδροχόος κι εσύ, έ? Κι εγώ είχα γενέθλιά μου στις 18 αλλά τα γιορτάσαμε χθές που ήρθαν τα παιδιά και η εγγονούλα μας! Και του χρόνου, να είμαστε καλά!!!!
Φιλάκια και καλή εβδομάδα!

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Χρόνια πολλά Ευγενία μου!.
Να είσαι γερή και δημιουργική.
Πανέμορφη η τσάντα για το πικ νικ.
Θα μελετήσω τις οδηγίες γιατί και σε μας αρέσουν οι εκδρομές.
Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά.