Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Herringbone quilt top

Καλημέρα σε όλους σας και καλή εβδομάδα!

Όπως ξέρετε εδώ και λίγους μήνες βρισκόμαστε στη Σάμο για λόγους εργασίας του Βασίλη και παρά του ότι η πρωτεύουσα είναι πολύ συμπαθητική και η ζωή κυλάει όμορφα σ' αυτή τη γωνιά της χώρας μας, δεν σας κρύβω ότι υπάρχει μια βασική έλλειψη για όσους ασχολούνται με το ράψιμο. 

Αν το πιστεύετε, δεν έχω βρει ούτε ένα κατάστημα που να πουλάει αμιγώς ραπτικά, είδη μοδιστρικής, υφάσματα και όλα τα σχετικά. Όπου και να ρώτησα δεν πήρα κάποια σαφή απάντηση, παλιά υφασματάδικα που πλέον πουλάνε έτοιμα ρούχα ενδεχομένως διατηρούν κάποιο στοκ, αλλά απ' αυτά που κατάλαβα, εδώ όταν μιλάνε για εργόχειρα αναφέρονται κυρίως στο πλεχτό. 

Ευτυχώς, μια κυρία που πουλάει μαλλιά και κουβαρίστρες για βελονάκι διαθέτει και σεντονόπανο με το μέτρο και χάρη σε αυτό το πολύτιμο ύφασμα κατάφερα να φέρω εις πέρας το quilt top που σας παρουσιάζω σήμερα. 

Σχέδιο ψαροκόκαλο -herringbone όπως το αποκαλούν στα αγγλικά- ιδανικό για να αξιοποιήσεις τα ρετάλια σου, αρκεί να μπορείς να τα κόψεις σε σχετικά μακριές λωρίδες. 

Εγώ είχα απομεινάρια από το πρόσφατο πάπλωμα που ολοκλήρωσα, αλλά και από παλιότερα. Ταίριαξαν χρωματικά όλα τα εμπριμέ και δέσανε μεταξύ τους με το λευκό ύφασμα, που πάντα είναι μια ασφαλής επιλογή για μένα. 


Αφού έφτιαξα τα σετ των δέκα λωρίδων, τα ένωσα μεταξύ τους φτιάχνοντας μακριές λωρίδες κι ανάμεσά τους έραψα λευκές λωρίδες πάχους 2,5 ιντσών. Γύρω γύρω τοποθέτησα και μια λευκή φάσα για να υπάρχει συμμετρία στο τελικό αποτέλεσμα.



Μου αρέσει πολύ, είναι κάτι διαφορετικό απ' ό,τι έχω κάνει ως ώρας  και ιδιαιτέρως ζωηρό (γενικώς δεν τα πάω και τόσο καλά με τα έντονα χρώματα). Αυτό το κιτρινοπορτοκαλί (πραγματικά δεν ξέρω πώς να το προσδιορίσω) δίνει ένταση, φωτίζει πολύ τη σύνθεση και νομίζω πώς ταίριαξε απόλυτα με τα φούξια και τα μπλε. 


Ομολογώ ότι ανεβαίνει πολύ η διάθεσή μου κάθε φορά που το βλέμμα μου πέφτει στο quilt top και με κάνει να παίρνω πολύ πιο στα σοβαρά όσα λέγονται για τη χρωματοθεραπεία :)   


Δυστυχώς, ελλείψει υφασματάδικου στην περιοχή το quilt top δε θα μετατραπεί γρήγορα σε πάπλωμα, αλλά μιας και βρήκα το λευκό σεντονόπανο κάτι μου λέει ότι το πάτσγορκ θα κυριαρχήσει τον Ιούλιο στα ραπτικά μου πλάνα! Το πιο αστείο αλλά και σοβαρό μαζί είναι ότι φτιάχνει κάτι για να μειώσεις τα ρετάλια σου και ξαφνικά γεννιούνται νέα! 


Και μετά λες δεν είναι δυνατό...και μετά σκέφτεσαι δεν είναι δυνατό να τα πετάξω...και μετά προσπαθείς να σκαρφιστείς κάτι και γι' αυτά...και μετά αναρωτιέσαι αν αξίζει και πολύ το κόπο...και μετά λες, εντάξει δεν πειράζει, μην το παρασκέφτεσαι, άλλωστε το χόμπυ σου κάνεις! 

Σας αποχαιρετώ και σας εύχομαι καλές δημιουργίες!

Ευγενία 

Δεν υπάρχουν σχόλια: