Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Παπλωματοθεραπεία!

Γεια χαρά σε όλη την παρέα!

Θυμάστε που σας έδειξα στην προηγούμενη ανάρτησή μου το πάπλωμα που ολοκλήρωσα μετά από τόσους μήνες αναμονής; Ε, ήταν να μη γίνει η αρχή, να μην ανάψει η ραπτομηχανή και μαζί η σπίθα για δημιουργία! 

Το πάπλωμα τελείωσε και τώρα τι; Αναζητώντας και πάλι μια ιδέα για ένα μεγάλο project έκανα την καθιερωμένη μου βόλτα στον φάκελο του pinterest στον οποίο μαζεύω τις ιδέες για πάτσγορκ. Το μάτι που έπεσε πάνω σε ένα μοτίβο που λέγεται herringbone, το δικό μας ψαροκόκαλο θα έλεγα. Απλό κι ανάλαφρο, ήταν η καταλληλότερη ιδέα μιας και μου είχαν περισσέψει και κάμποσες υφασμάτινες λωρίδες από το προηγούμενο πάπλωμα. 

Για την κατασκευή του μοτίβου βρήκα αυτό το βιντεάκι, το οποίο είναι κατατοπιστικότατο. Ο Mister Domestic είναι μάλιστα γνωστός στο χώρο του quilting, ενώ σχεδιάζει και σειρές υφασμάτων για patchwork. 

Ακολουθώντας τις οδηγίες του άρχισα την κατασκευή των δικών μου πάνελ, τα οποία ράβονται πολύ γρήγορα, ειδικά αν οι λωρίδες είναι εκ των προτέρων κομμένες. Κάθε φορά που τελείωνα ένα σετ 10 λωρίδων, το σιδέρωνα και το έκοβα με φάρδος 4 ιντσών. 

Η κατασκευή γινόταν σχεδόν αυτοσχεδιαστικά, χωρίς να δίνω ιδιαίτερη σημασία στη σειρά των χρωμάτων, ενώ χρησιμοποίησα σχεδόν αποκλειστικά υφάσματα από ρετάλια. 

Άλλωστε, η βασική ιδέα είναι να μειώσω όσο περισσότερο γίνεται τον όγκο των ρεταλιών μου. Και τί πιο ωραίο από την κατασκευή παπλώματος, το οποίο "τρώει" πολύ ύφασμα. 

Τα πάνελ ενώθηκαν σε μεγάλες γραμμές κι τώρα απλώς πρέπει να τα ενώσω όλα μαζί για να σχηματιστεί το quilt top. Μη σας πω ότι από τα ρετάλια αυτά θα προκύψει και νέα κατασκευή!! Ρετάλι δε θα μείνει!

Σας χαιρετώ, 

Ευγενία

  

2 σχόλια:

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Μπορεί να είναι από ρετάλια, πάντως γίνεται πανέμορφο και χαρούμενο !!!!
Καλή συνέχεια !!!!!

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Είναι υπέροχο.
Αυτό προσπαθούσα κι εγώ πριν φύγουμε για διακοπές κι αυτό θα συνεχίσω μόλις γυρίσουμε, να μειώσω τα αποθέματα μου φτιάχνοντας παπλώματα.
Περιμένω να δω το τελικό αποτέλεσμα.
Φιλιά πολλά.