Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Μετατρέποντας ένα φόρεμα σε τσάντα!

Γεια χαρά σε όλους και πάλι!!

Δεν πρόλαβα να ετοιμάσω την τσαντούλα που χαρίσαμε πρόσφατα για να γιορτάσουμε τα δέκα χρόνια του μπλογκ μας κι έβαλα μπρος νέα. Θα σας πω την αλήθεια, το πατρόν της τσάντας με ξετρέλανε κι έψαχνα αφορμή για να ράψω άλλη μια. Ήταν κι εκείνο το καλοκαιρινό μου φόρεμα που μου χάλασε λίγο προτού γυρίσω από τις καλοκαιρινές μας διακοπές και που ήταν παρατημένο σε μια γωνιά και με παρακάλαγε να μην το πετάξω...

Ήταν ένα φόρεμα αγαπημένο και που το καταχάρηκα. Αλλά πραγματικά βγήκε ελαττωματικό απ' την αρχή. Αφού το αγόρασα, με το που το έπλυνα εμφανίστηκε μια ομορφότατη τρύπα στα πλαϊνά κάτω από τη μασχάλη. Το είδε η μάνα μου κι αποφάνθηκε ότι μάλλον το ύφασμα είχε καεί στην πρέσα της βιοτεχνίας και γι' αυτό έλιωσε. Εγώ δεν μπορούσα να το χωνέψω, αλλά δεν το 'βαλα και κάτω. Έψαξα στο διαδίκτυο τρόπους για να μαντάρω μια τρύπα με τη ραπτομηχανή κι αποφάσισα ότι ή θα έμενα με τρύπιο κι αφόρετο φουστάνι ή θα έκανα πειράματα πάνω του! 

Το πείραμα πέτυχε, το φουστάνι πήρε παράταση ζωής αρκετών χρόνων κι εγώ το καταχάρηκα πραγματικά. Την τελευταία φορά όμως που το έπλυνα δεν ξέρω πώς αλλά γέμισε σκισίματα. Επ' ουδενί δεν άξιζε τον κόπο να το μερεμετίσω, μα δεν μπορούσα και να τ' αποχωριστώ. Το 'βαλα σε μια άκρη και στην αρχή σκέφτηκα να το κάνω λαστιχάκια για τα μαλλιά. Αλλά με το που ολοκλήρωσα το δωράκι του giveaway μου ήρθε η φαεινή ιδέα να το μετατρέψω σε παρόμοια τσάντα. 

Έκοψα το φόρεμα κατά μήκος των ραφών του κι αποφάσισα με αυτό να φτιάξω αρχικά το καπάκι της τσάντας. Επίσης, φόδραρα την εξωτερική τσέπη που διαθέτει η τσάντα και τέλος χρησιμοποίησα και κάποια κομμάτια για τη φόδρα της τσάντας. 

Τα υπόλοιπα μέρη τα έφτιαξα με τον ίδιο γκρι σκούρο καμβά και οι τελικές λεπτομέρειες στολίστηκαν με μαύρο δέρμα που φύλαγα από τα μαθήματα βιβλιοδεσίας που είχα κάνει στη Χίο.


Η τσαντούλα είναι έτοιμη και τρισχαριτωμένη! Ευελπιστώ να τη φωτογραφίσω σύντομα για να σας τη δείξω. Κι ως συνήθως, επειδή όταν με πιάνει ο ενθουσιασμός είμαι ασταμάτητη, σκέφτηκα να φτιάξω κι ένα μικρό μέγεθος, έτσι για το γούστο! 

Σας αποχαιρετώ και υπόσχομαι να σας δείξω σύντομα τις δυο νέες τσαντούλες! 

Φιλάκια πολλά, 

Ευγενία

4 σχόλια:

Χελώνα είπε...

Περιμένω να τη δω τελειωμένη. Καλημέρα.

Maria είπε...

Πολύ δύσκολα αποχωριζομαστε κάτι που το αγαπάμε και πολύ καλά έκανες Ευγενία μου και το αξιοποιήσες το αγαπημένο σου φόρεμα. Αναμένουμε να δούμε ολοκληρωμένη την τσαντουλα σου!!!
Καλη και Ευλογημένη Αγία Σαρακοστή!!!

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Μια από τα ίδια.
Δεν μπορώ να αποχωριστώ με τίποτα τα πράγματα μου.
Τα ρούχα αξιοποιούνται μέχρι κλωστούλας.
Ωραίο το αποτέλεσμα.
Συνεχίζουμε ακάθεκτοι.
Φιλάκια πολλά

Σοφία Τσιμάρη είπε...

δεν πρεπει να ξεχναμε οτι παντα τα παλια ρουχα ειναι υφασματα!!!!
καταπληκτικο αποτελεσμαααααααα