Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Ζεστές καρδιές παρά τον χιονιά!

Γεια χαρά σε όλη την παρέα!

Ελπίζω να είστε όλοι καλά και ν' απολαμβάνετε το χιονάκι, που ήταν ό,τι πιο ευχάριστο μας βρήκε όλο αυτό τον καιρό! Τη νύχτα που το είχε στρώσει, κάποιοι θαρραλέοι βγήκαν στο δρόμο κι έπαιζαν, ενώ σήμερα το πρωί παιδικές φωνές ακούγονταν από παντού κι ο χιονοπόλεμος είχε την τιμητική του! 

Μη μου πείτε ότι αυτός ο καιρός δεν είναι ο πλέον κατάλληλος για χειροτεχνίες;; Παρασυρμένη από την Κυριακή και τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου έκανα μια πρώτη πρόβα της τελευταίας στιγμής ράβοντας μια καρδούλα με την τεχνική του πάτσγορκ ακολουθώντας αυτό το tutorial. Το τετράγωνο φτιάχτηκε μέσα σε λίγα λεπτά και πράγματι είναι πολύ εύκολο στην κατασκευή του, αφού δεν έχει πολλά ραψίματα! 

Την επόμενη μέρα βγήκαν έξω τα κουτιά με τ' αποθηκευμένα ρετάλια κι αφού έκανα ένα έλεγχο αποφάσισα να βάλω μπρος για ένα καινούργιο πάπλωμα! 

Ένα πάπλωμα που θα προορίζεται για την Κωνσταντίνα, την μικρή κόρη της Ευαγγελίας. Βρήκα και αρκετά υφάσματα από τις μπομπονιέρες που είχα ράψει για τη βάφτιση των κοριτσιών, οπότε πιστεύω ότι θα είναι ένα πάπλωμα - ενθύμιο! 

Με το ίδιο σκεπτικό, άλλωστε είχα φτιάξει και το quilt top της Ειρήνης, το οποίο περιμένει στωικά να καπιτοναριστεί και να μετατραπεί σε πάπλωμα.   

Πέρα από το ράψιμο, τα διαλείμματα που έκανα για να χαζέψω και να φωτογραφίσω το χιόνι ήταν πολλά! 

Να και λίγες μεσημεριάτικες φωτογραφίες από το χιονισμένο Παγκράτι!


Αν έχετε όρεξη να ράψετε κι εσείς καρδούλες με την τεχνική του patchwork ρίξετε μια ματιά στο πάπλωμα που έφτιαξα κάποια χρόνια πριν καθώς και σε μια χριστουγεννιάτικη καρδούλα

Σας αποχαιρετώ,

Ευγενία 

2 σχόλια:

Χελώνα είπε...

Φαντάζομαι θα γίνει τέλειο. Περιμένω να το δω.

Δημιουργία είπε...

Αυτό θα είναι το πάπλωμα της αγάπης με τόσες καρδιές. Με το καλό να το τελειώσεις!