Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Το πάπλωμα με τη ροζ καρδιά: επίσημη φωτογράφιση

Το πάπλωμα με τη ροζ καρδιά φωτογραφήθηκε επιτέλους ...ξανά! Αυτή τη φορά στο Παγκράτι, πίσω από το Καλλιμάρμαρο και με φόντο την Αθήνα. 


Εντελώς ανατρεπτική φωτογράφιση σε σχέση με εκείνη στην παραλία του Ηρακλείου. Βλέπετε, ταξίδεψε κι αυτό μαζί μας για να παραδωθεί και να βρει τον προορισμό του.


Όταν οραματιστήκαμε αυτό το πάπλωμα μαζί με το Βασίλη έγινε με ένα σκοπό ιδιαιτέρως σημαντικό για μας. Έτσι, αναλάβαμε δράση και παραγγείλαμε με μεγάλη επιμέλεια τα υφάσματα. 


Η καρδιά σχηματίστηκε κυρίως με υφάσματα από τη συλλογή Sweet Orchard ενώ για το φόντο επιλέξαμε υφάσματα low volume κατά βάση από τη συλλογή Bee Backgrounds Warm σε τόνους λευκούς και κρεμ. Τα 285 τετράγωνα των 5 ιντσών ράφτηκαν  σε γραμμές των 15 τετραγώνων, και όλες αυτές μεταξύ τους σε 19 σειρές. 


Για την πλάτη του παπλώματος χρησιμοποίησα ένα διπλόφαρδο ροζ και λευκό chevron βαμβακερό σεντονόπανο που είχα επιλέξει και για ένα άλλο πάπλωμα


Για το καπιτονάρισμα αρχικά είχα σκεφτεί να γαζώσω κατά μήκος των ραφών όπως κι εδώ αλλά μου φάνηκε ότι θα ήταν πολύ αυστηρό το αποτέλεσμα. 



Τελικώς κατέληξα σε πιο κυματιστές ραφές οι οποίες νομίζω ότι ταίριαξαν πάρα πολύ. Η άνω κλωστη είναι σε απαλό γκρι χρώμα ενώ η κάτω κλωστή σε μπεζ. Το καπιτονάρισμα φαίνεται απλό, ωστόσο σας ομολογώ ότι ήταν αρκετά κοπιαστικό αφού μου έπαιρνε 10 λεπτά για να ολοκληρώσω μια ραφή από την κορυφή ως τον πάτο. 


Πράγματι το πάπλωμα έγινε αρκετά βαρύ -μιας και είναι σχετικά μεγάλων διαστάσεων- οπότε έπρεπε να κάνω αρκετά διαλείμματα για να το κουμαντάρω και να ξεκουράζω την πλάτη μου.  


Δε σας κρύβω ότι κάθε τόσο σταμάταγα, το άνοιγα για να δω πώς προχωράει κι ενθουσιαζόμουν όλο και πιο πολύ. 


Το ρέλι ετοιμάστηκε από τα ροζ ρετάλια κι έτσι τίποτε δεν πήγε χαμένο! Όταν ολοκληρώθηκε ήμουν πολύ χαρούμενη για το όλο επίτευγμα! Και να, που ήρθε η κατάλληλη στιγμή και με την εκπνοή του χρόνου σας το παρουσιάζω. Αν θέλετε κι εσείς να πειραματιστείτε με κάτι ανάλογο μπορείτε να διαβάσετε τις οδηγίες που δίνει η Amy Smart στο μπλογκ της Diary of a Quilter


Και βέβαια φωτογράφιση χωρίς το βοηθό μου δε γίνεται γι' αυτό και οι τελευταίες φωτογραφίες είναι αφιερωμένες στο Βασίλη που περίμενε στωικά μέχρι να φωτομετρήσω και να βρω όλα τα πιθανά σημεία για τις λήψεις! Χωρίς αυτόν σημερινή ανάρτηση δεν θα υπήρχε... 



Φιλάκια πολλά και με υγεία ο νέος χρόνος!
Ευγενία


7 σχόλια:

Maria είπε...

Μία καρδιά γεμάτη από αγάπη,αποτυπώθηκε στο πάπλωμα σου και το ανάδειξε ακόμη περισσότερο!!!
Η φωτογράφηση όλα τα λεφτά,μπράβο στον βοηθό σου!!!
Με το καλό να υποδεχτούμε το νέο έτος με υγεία και χαρά!!!

DIMI είπε...

Καλημερα Ευγενία μου!
Μα ποσο όμορφο έγινε το πάπλωμα που έφτιαξες!
Σίγουρα η παραλήπτρια θα ξετρελάθηκε με το σχέδιο!
Υπέροχη όλη η δουλεια σου!Μπραβο!!
Καλη χρονια με υγεία και χαρές σου εύχομαι!
Πολλα φιλιά!

Tante Kiki είπε...

Καλησπέρα Ευγενία μου!! Πανέμορφο έγινε το πάπλωμα που έκανες!! Η φωτογράφηση καταπληκτική!!
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά, με υγεία, αγάπη και πολλές δημιουργίες!!!
Πολλά φιλιά!

Nouli είπε...

Πως και πως περίμενα να δω λεπτομέρειες από το πάπλωμά σου.
Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, χωρίς να έχει να ζηλέψει τίποτα μα τίποτα από αυτά των ανά τον κόσμο quilters.
Όσο για τον βοηθό σου, μπράβο του που συμμετέχει!

Maria είπε...

Χρόνια Πολλά,να χαίρεσαι τον σύζυγο!!!!
Ευτυχισμένο,ευλογημένο και δημιουργικό το νέο έτος 2018,με υγεία και χαρά!!!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Καλή χρονιά Ευγενία μου γεματη υγεία και χαρά με πολλες και όμορφες δημιουργίες όπως το υπέροχο παπλωμα σου που εγινε τέλειο με την καρδιά στην μέση.. που αποπνέει.. την αγαπη με την οποία φτιαχτηκε..
Να χαίρεσε τον Βασίλη σου είναι ο καλύτερος βοηθος σου μπράβο του...να είναι πολυχρονος .. χρονια πολλα με αγαπη.. φιλώ σε..

Gina-Teta είπε...

Υπέροχο παπλωμα!!!!