Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Το υπαίθριο πάρτυ γενεθλίων της Ειρήνης με πολύ διασκεδαστικό παιγνίδι.

Γεια χαρά σε όλους!

Την προηγούμενη βδομάδα είχαμε τη χαρά να γιορτάσουμε τα γενέθλια της Ειρήνης, η οποία έγινε πλέον οχτώ χρονών. Οι ιδιαίτερες συνθήκες απαιτούσαν ευρηματικότητα ώστε να αισθάνονται όλοι ασφαλείς για να μπορούν να συμμετέχουν και να διασκεδάσουν με την καρδιά τους. Γι' αυτό το λόγο το πάρτυ έγινε σε ανοιχτό χώρο, σ' ενα ωραίο μέρος που βρήκε η Ευαγγελία και που καθώς φαίνεται δεν το ξέρει ο κόσμος, μιας και ήμασταν σχεδόν μόνοι μας. Ιδανικός γιατί διέθετε πολύ γκαζόν αλλά και λίγες κερκίδες, ήταν ό,τι έπρεπε για μικρούς και μεγάλους. Μπαλόνια και σημαιάκια από φέλτ κρεμάστηκαν για να δώσουν γιορτινή ατμόσφαιρα! 


Η ετοιμασίες άρχισαν από το νωρίς και στις οποίες συμμετείχαν και τα κορίτσια -Ειρήνη και Κωνσταντίνα- αφού ανέλαβαν να χρωματίσουν καρτελίτσες με τα ονόματα των προσκεκλημμένων φίλων. Η κάθε καρτέλα κολλήθηκε σε χάρτινη σακούλα που περιείχε μικρές, χειροποίητες λιχουδιές για το κάθε παιδί. 


Πάρτυ χωρίς παιγνίδι, όμως δεν γίνεται κι έτσι η Ευαγγελία ανέλαβε να οργανώσει ομαδικές δραστηριότητες, φιλικές και για τα μικρότερα παιδάκια. Οι σαπουνόφουσκες κέρδισαν μικρούς και μεγάλους και ήταν εκείνη η δραστηριότητα που κέντρισε περισσότερο τα παιδιά. 



Αλλά δε μιλάμε για ό,τι κι ό,τι σαπουνόφουσκες, αλλά για τεράστιες! Ετσι, κατασκευάστηκαν τα απαραίτητα αξεσουάρ με τα πιο οικονομικά υλικά -καλαμάκια και σπάγκος- κι όλοι προσπαθούσαν να φτιάξουν τις πιο γιγάντιες σαπουνόφουσκες! 


Εδώ μπορείτε να βρείτε και το σύνδεσμο για να φτιάξετε κι εσείς κάτι παρόμοιο. 


Μετά ακολούθησε ένα παιγνίδι-πρόκληση που απαιτούσε πάνω απ' όλα συγκέντρωση. Πάνω σε χαρτί του μέτρου κολλήθηκαν πατούσες και παλάμες και κάθε παιδί έπρεπε να τοποθετήσει αναλόγως το σώμα του για να κάνει όλη τη διαδρομή. Μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά δεν ήταν και τόσο...

Οι εναλλακτικές σκυταλοδρομίες με ένα μπαλόνι ανάμεσα στα πόδια ήταν πολύ διασκεδαστικές και για το τέλος έμεινε ο στόχος, εναλλακτικός κι αυτός, φτιαγμένος με ποτηράκια. 


Το κάθε παιδί διέθετε 6 μπαλάκια κι όταν κατάφερνε να ρίξει τα ποτήρια μάζευε τα μπαλάκια, έτρεχε στην ομάδα του κι έδινε τη θέση του στον επόμενο. 

Καλό το παιγνίδι, αλλά νυστικό αρκούδι δε χορεύει και βέβαια την τιμητική της είχε η τούρτα γενεθλίων, η οποία διακοσμήθηκε μέ ένα topper που έφτιαξε η Ευαγγελία για να προσθέσει μια μικρή τσαχπινιά. 


Πανεύκολη και γευστικότατη αποτελούταν από υγρό κέικ σοκολάτας, σαντιγύ και φρέσκιες φράουλες. Μπορείτε να βρείτε τη συνταγή εδώ

Επίσης, για πρώτη φορά φτιάξαμε αυτά τα τυροπιτάκια φούρνου, τα οποία άρεσαν πάρα πολύ. Φτιαγμένα με μαγιά, φουσκώνουν και γίνονται πολύ αφράτα.   

Τέλος, πολύ επιτυχία είχαν και οι τορτίγιες με κοτόπουλο, κόκκινη πιπεριά και γραβιέρα. Τη συνταγή μπορείτε να τη βρείτε εδώ.   

Και βέβαια, για πολλές περισσότερες ιδέες σχετικά με παιδικές δραστηριότητες σε εξωτερικό χώρο μπορείτε να βρείτε και σε παλαιότερες αναρτήσεις μας. Δείτε εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ.

Φιλάκια πολλά σε όλου!

Ευγενία

  

2 σχόλια:

Sophie είπε...

Υπέροχα όλα μπράβο σας ..να την χαίρεστε την κούκλα σας να είναι πάντα ευτυχισμένη!!!

DIMI είπε...

Kαλησπέρα Ευγενία μου!!
Χρόνια πολλά!! Νά χαιρεστε την Ειρήνη σας! Πολύχρονη!!
Πολύ όμορφα ολα και υπέροχες όλες οι δραστηριότητες πού απασχάλησαν ευχάριστα τα παιδάκια!
Ιδιαίτερα οι σαπουνόφουσκες πολύ αγαπημένες στα μικρά εγγόνια μου! Η τούρτα υπερπαραγωγή!!
Καλή και χαρούμενη εβδομάδα!! Πολλά φιλάκια!!!