Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

'Ένα χαρούμενο παιδικό πάπλωμα: επίσημη φωτογράφιση.


Καλησπέρα σε όλους σας!

Εδώ και καιρό πολλές χειροτεχνίες περίμεναν στωικά τη φωτογράφισή τους κι επιτέλους σήμερα βρήκαμε λίγο χρόνο για να φωτογραφήσουμε μικρά και μεγάλα παπλώματα.



Το σημερινό είναι ένα χαρούμενο πάπλωμα που στην κατασκευή του είναι πολύ απλό και γρήγορο, ενώ δίνει χώρο στα υφάσματα να φανούν και ν' αναδειχτούν. Και μιας και πρόκειται για παιδικό πάπλωμα δεν μπορούσαν να λείπουν τα ζωάκια, πλαισιωμένα από πουά, chevron, ριγέ και λίγα μονόχρωμα τετράγωνα.


Επειδή βιαζόμουν να ολοκληρώσω την κατασκευή αποφάσισα να καπιτονάρω με απλό γαζί σε οριζόντιες και κάθετες ευθείες πάντα με τη βοήθεια του walking foot. 


Για την πίσω όψη διάλεξα ένα διπλόφαρδο σεντονόπανο με κίτρινα αστεράκια. Πράγματι, βολεύει πολύ αυτό το φάρδος γιατί εξοικονομείς πολύ ύφασμα. 


Για να κάνω κάπως πιο ενδιαφέρουσα την πίσω όψη έφτιαξα δυο λωρίδες από διάφορα ρετάλια ραμμένα και τις ένωσα με το σεντονόπανο. Επιπλέον δουλεία αλλά είναι πάντα διασκεδαστικό να κρύβεται και μια μικρή έκπληξη από πίσω!!



Το ρέλι φτιάχτηκε κι αυτό με τα περισσεύματα από τα βασικά υφάσματα. Για μένα είναι μια υπέροχη μέθοδος για ν' αξιοποιούνται όλα τ' απομεινάρια και να μη συσσωρεύονται ρετάλια δεξιά κι αριστερά. Επίσης, είναι πάντα ταιριαστό με όλο το σύνολο!!


Τώρα πια μου μένει να πλύνω το πάπλωμα, να το πακετάρω και να το αποστείλω στον τελικό αποδέκτη του, μιας και πρόκειται για δωράκι φτιαγμένο από καρδιάς!!

Κλείνοντας, εύχομαι σε όλες τις εορτάζουσες χρόνια πολλά και καλά.

Φιλάκια πολλά,
Ευγενία

4 σχόλια:

DIMI είπε...

Καλημέρα Ευγενία μου!
Πανεμορφο το πάπλωμα και υπέροχα τα υφάσματα και τα χρώματα που έβαλες!
Φαίνεται πως το έφτιαξες με πολυ αγάπη και μεράκι!!
Να το χαρεί ο παραλήπτης του!1 Καλη εβδομαδα!!Φιλάκια!!

drastiria είπε...

Πολύ ωραίο! Τυχερός ο αποδέκτης! Μπράβο σου!

Nouli είπε...

Γεια στα χέρια σου!!
Χαίρομαι πολύ να βλέπω τις δημιουργίες σου!!
Το πίσω μέρος με την προσθήκη των λωρίδων έκανε το πάπλωμά σου double faced, κάτι που σ' εμένα προσωπικά αρέσει πάρα μα πάρα πολύ και το εφαρμόζω όποτε μου δίνεται η ευκαιρία...

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Ασε, Νούλη, ήδη έχω ένα quilt top έτοιμο, ολοκληρώνω ένα για μένα και ήδη έχω πάρει τα υφάσματα για ένα καινούργιο...Προχωρημένα στάδια εθισμού! Περιμένω να δω αυτό που μας έταξες, αυτό με το βρετανικό αέρα!