Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Χειροτέχνικα 2017 στο Ηράκλειο

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε διοργανώθηκε στο Ηράκλειο η έκθεση της Χειροτέχνικα και δεν ήταν δυνατόν να μην πηγαίναμε κι εμείς για να ρίξουμε έστω μια μικρή ματιά. 


Είναι γνωστό ότι για τα ραπτικά και τo πάτσγορκ λίγα πράγματα εκτίθενται ακόμα και στην Αθήνα, αφού οι πρωταγωνιστές της χειροτεχνίας είναι το ντεκουπάζ, το scrapbooking και τα κοσμήματα. Φυσικά είναι υπέροχα όλα και πάντα μου αρέσει να βλέπω τα χρώματα κιμωλίας πάνω σε παλαιωμένα μικροέπιπλα, τα υπέροχα χαρτιά και τις χαρτοπετσέτες και φυσικά τα τόσων λογιών εργαλεία που υπάρχουν στη διάθεσή μας. 


Αρκετά σεμινάρια ήταν σε εξέλιξη των ώρα που επισκεφτήκαμε την έκθεση με ιδιαίτερη συμμετοχή. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η επαρχία πάντα διψάει για νέα πράγματα! Αυτό που μου τράβηξε πολύ την προσοχή ήταν ένα με θέμα την τεχνική της χαρτοδιπλωτικής (origami) σε χριστουγεννιάτικα μοτίβα. Η χρυσόσκονη έπεφτε με το κιλό πραγματικά! Δεν την τσιγκουνεύτηκαν οι συμμετέχουσες! 


Όμως, αυτό που μου τράβηξε πραγματικά την προσοχή ήταν αυτοί οι μικροί...αλλά θαυματουργοί αργαλειοί! 


Εγώ θυμόμουν το κλασσικό, τον τεράστιο αργαλειό, εκείνο που χρησιμοποιούσε η γιαγιά μου για να κάνει κάθε λογής υφαντό. Δείτε όμως αυτόν εδώ... Μικρός αλλά γοητευτικός. 


Το συγκεκριμένο περίπτερο έκανε μια νέα πρόταση με βάση την υφαντική τέχνη. Εσάρπες, τσάντες, επιτοίχια διακοσμητικά κι ένα υπέροχο μπλέξιμο κλασσικών και μοντέρνων νημάτων!!!! Από καιρό σκεφτόμουν ότι ήθελα να μάθω να υφαίνω και τώρα πραγματικά το βλέπω εφικτό! Σας λέω, έπαθα έρωτα με αυτό τον αργαλειό!!!  

Φιλάκια πολλά και καλό μήνα, 
Ευγενία

3 σχόλια:

DIMI είπε...

Καλημερα Ευγενία μου!
Θα ξετρελάθηκες με όσα είδες στην Χειροτεχνικα,ειμαι σίγουρη!!
Έχω μια φίλη που ασχολείται με την υφαντική,μένει Ηράκλειο,και είχε κάνει σεμινάριο στο αγαπημένο μου Χειροκαμωτο!
Μέχρι και κολιέ φτιάχνει και οτι άλλο μπορείς να φανταστείς!Σε βλέπω να ασχολείσαι με τον αργαλειό πολυ σύντομα!Χα χααα!!
Καλο μηνα και καλή εβδομάδα σου εύχομαι!!Πολλα φιλάκια!!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Καλημέρα Δημητρα!!! Σε ευχαριστώ για την πληροφορία!! Πραγματικα με ξελογιασε αυτος ο αργαλειός!!! Φιλακια πολλά και σε σενα!

Μαρία Έλενα είπε...

Καλό μήνα με όμορφες στιγμές
Φιλάκια ...