Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Τα πράσινα μπιφτεκάκια της Κικής

Εγώ τα δοκίμασα, εσείς;; Είμαι βέβαιη ότι καταλάβατε για τί ακριβώς σας μιλάω σήμερα, για κάτι υπέροχα μπιφτεκάκια από σπανάκι που κυκλοφόρησαν στην μπλογκόσφαίρα μας εδώ και λίγες μέρες! 


Η Κική μας,  η υπέροχη food blogger που επιμελείται το γευστικότατο Tante Kiki σε προηγούμενη ανάρτησή της μας πρότεινε τα λαχταριστά και ιδιαίτερα burgers με σπανάκι. Μου έκλεισαν κατευθείαν το μάτι και ήταν δεδομένο ότι θα τα δοκίμαζα λίαν συντόμως. Έτσι κι έγινε, βρήκα ωραίο σπανάκι στην αγορά, πήρα και τα κρεμμυδάκια μου και η κατάλληλη στιγμή ήρθε την προηγούμενη Παρασκευή. 


Τα υλικά τα θυμόμουν στο περίπου από την πρώτη κιόλας ανάγνωση της ανάρτησης αλλά βρέθηκα προ εκπλήξεως όταν είδα ότι δεν διέθετα το κατάλληλο αλεύρι. Λίγο το κακό σκέφτηκα, θα προσθέσω ελάχιστο μπέκιν πάουντερ. Επίσης, αντί για γραβιέρα είχα ξερό, κρητικό ανθότυρο. Δεν έκανα πίσω, το χρησιμοποίησα, πρόσθεσα και λίγο τυρί του τοστ σε κομματάκια κι ευχήθηκα να πετύχουν. 


Κι αν πέτυχαν λέει... ήταν το κάτι άλλο παρά τις προσωπικές μου αλχημείες. Και μιας και ούτε οπαδός του κρέατος είμαι ούτε τα μπιφτέκια με κιμά τα πετυχαίνω μεταξύ μας, αυτό το πράσινο μπιφτεκάκι βρήκε μια θέση στην καρδιά μου!! Όχι μόνο πήρε λίγο χρόνο για να ετοιμαστεί και να ψηθεί, ήταν πλούσιο σε γεύση και χορταστικότατο. Σας προτρέπω να δοκιμάσετε τη συνταγή και είμαι σίγουρη ότι θα την αγαπήσετε!! Είναι βέβαια, ξεχωριστή ιδέα για όσους θέλουν ν' αποτοξινωθούν από το πολύ κρέας αλλά και για τα παιδιά που δεν τρώνε με τόση ευχαρίστηση τα λαχανικά!! 

Μπράβο Κική με την ωραία σου συνταγή! 

Καλή σας συνέχεια, 
Ευγενία
     

5 σχόλια:

nikol είπε...

Να σου πω Ευγενία μου τα έχω στα υπ όψιν και εγώ τα μπιφτεκάκια της Κικής μας καθότι με το κρέας δεν έχουμε καλή σχέση . Τώρα που τα είδα εδώ σε σένα και τα λιμπίστηκα αύριο κιόλας αγοράζω σπανάκι !! Φιλιά πολλά και καλό σου ξημέρωμα

Ανώνυμος είπε...

Δεν τα είχα δει θα τα δοκιμάσω γιατί λατρεύω τα λαχανικά και δεν έχω καθόλου καλή σχέση με το κρέας!!!!!! Καλό φθινόπωρο!!!!!!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Εγγυημένη συνταγή, κορίτσια!! Καλά μαγειρέματα!!

LitsArt είπε...

φαινονται τοσο λαχταριστα!!!! μας πείσατε κοριτσια να τα δοκιμάσουμε!!!!

Sunday at Home | Κυριακή στο σπίτι είπε...

Πάλι καλά που το είδα σε εσάς και μου άνοιξε η όρεξη! Θα τα δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία!