Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Τα δωρεάν και τα σχεδόν δωρεάν!

Μετά την πολιτιστική ανομβρία που βιώσαμε στη Χίο τα τριάμισι χρόνια που ζήσαμε εκεί, ξαφνικά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα καταιγισμό καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο Ηράκλειο και πραγματικά δεν ξέραμε πού να πρωτοπάμε. Πολλοί ίσως σπεύσετε να σκεφτείτε ότι δε συγκρίνονται σε μέγεθος οι δύο πόλεις αλλά ειλικρινά θα σας πω ότι στη Χίο είχαμε την ευκαιρία να δούμε μόλις δύο θεατρικές παραγωγές και τρεις τέσσερις μουσικές παραστάσεις, χωρίς ιδιαίτερη συμμετοχή. Σαν να μη γινόταν καμιά επί της ουσίας κίνηση για να φιλοξενηθούν παραστάσεις έστω στα πλαίσια κάποιου καλοκαιρινού φεστιβάλ...

Φέτος, ωστόσο, έπρεπε να ξεφυλλίσουμε τρία τέσσερα διαφορετικά προγράμματα για ν' αποφασίσουμε μια βραδινή έξοδο. Η ποικιλία σε καλλιτεχνικά δρώμενα ήταν μεγάλη: σινεμά με ιδιαίτερες προβολές, μουσική, θέατρο και στην πλειοψηφία όλα δωρεάν, βαριά μέχρι πέντε ευρώ. Κι όταν το δωρεάν συνοδεύεται από ποιοτικές επιλογές δεν μπορείς παρά να συμμετάσχεις. Δεν μπορείς παρά να υποστηρίξεις αυτές τις δράσεις για να συνεχίσουν να υπάρχουν, για να κινητοποιούνται Δήμοι και Φορείς ώστε να διοργανώνουν συνεχώς δράσεις για τους πολίτες τους. 

Εμείς είχαμε την ευκαιρία ν' ακούσουμε μουσική τζαζ, μεσαιωνική, παραδοσιακή, γκρεκάνικη...Είδαμε ταινίες γερμανικές, ισπανόφωνες κι αμερικάνικες μα το καλύτερο απ' όλα ήταν ο "Ερωτόκριτος" σε μουσική Μαραμή. Αν και δεν το είδαμε σε μορφή μιούζικαλ αλλά κοντσέρτου, πραγματικά κατενθουσιαστήκαμε. Δεν ξέρω αν είχατε την ευκαιρία να παρακολουθήστε την παράσταση στη Λυρική Σκηνή ή το Ηρώδειο, όμως για μας που είμαστε μακρυά απ' την πρωτεύουσα ακόμη και η αυτή η απλούστερη εκδοχή ήταν το κάτι άλλο. Τώρα πια ευχόμαστε να παιχτεί ξανά το Χειμώνα και να δούμε και το μιούζικαλ!
Το καλοκαιράκι, βέβαια, πέρασε και είναι γεγονός ότι ο Χειμώνας είναι πάντα πιο βαρύς, κρατάει πολύ και η ανάγκη για δραστηριοποίηση είναι εντονότερη αλλά και δυσκολότερη στην υλοποίηση. Για εσάς λοιπόν, που μένετε στην Αθήνα μια βόλτα τον Οκτώβρη μέχρι το Ίδρυμα Νιάρχος θα σας καταπλήξει. Φορέστε αθλητικά αφού κλείστε τηλεφωνικά μια δωρεάν θέση και αθληθείτε. Δοκιμάστε Yoga, Pilates, African Dance, Tai Chi και άλλα πολλά στους υπαίθριους χώρους του Ιδρύματος μέσα από το πρόγραμμα Αθλητισμός κι ΕυεξίαΚαι φυσικά, θα βρείτε και πολλά προγράμματα για παιδιά από 5 ετών. Για κάντε, λοιπόν, μια βόλτα στον ιστότοπο του Ιδρύματος και καλωσορίστε το νέο μήνα με κάτι νέο και διασκεδαστικό για εσάς και την οικογένειά σας!! 

Την είδηση την άκουσα χθες το πρωί στο ράδιο και θέλησα να τη μοιραστώ μαζί σας, μιας και όταν το δωρεάν είναι και ποιοτικό είναι κρίμα να μας προσπερνά! 

Καλό Σαββατοκύριακο, 
Ευγενία

   

  

3 σχόλια:

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Ειναι αλήθεια Ευγενία μου ότι τοσα πολλα χρονια που μενω στο Ηρακλειο όλα τα καλοκαιρια υπάρχουν.. παρα πολλες εκδηλώσεις.. και έχεις την ευκαιρία να διαλέξεις που θα πας...το καλο είναι πως δεν πλητεις εδώ..!!
Να περνας ομορφα οτι και να κανεις όπου και να πηγαινεις .. είσαι εδώ ακομα;
Να έχεις ενα ομορφο φθινόπωρο.. φιλακιααα!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Ρούλα είμαι ακόμα εδώ!! Νομίζω ότι αυτή τη σεζόν θα καταφέρουμε να ιδωθούμε κι από κοντά, ε;; Φιλάκια πολλά και καλό μήνα να έχουμε!

kerina poiimata είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!
(βιαστικά γράφω...αλλά...)
σ΄ευχαριστώ