Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Τα πασχαλινά αυγά μεταμορφώνονται σε ρώσικη σαλάτα

Γεια χαρά φίλοι μου και χρόνια πολλά! 

Ελπίζω να περνάτε όμορφες στιγμές με την οικογένεια και τους φίλους σας και να βιώνετε με τον πιο όμορφο τρόπο την πασχαλινή ατμόσφαιρα!

Ομολογουμένως το Πάσχα δεν είναι το δυνατό μου σημείο από άποψη φαγητού. Δεν τρώω αρνί, κατσίκι και όλα όσα σχετίζονται με αυτά τα ζωντανά, οπότε κάθε χρονιά τη βγάζω με μπόοοοολικο τσουρέκι, σαλατούλα και κάνα μπιφτεκάκι, άντε βαριά κοτοπουλάκι. Δεν προβληματίζομαι όμως γιατί μου κάνει την καλύτερη παρέα το τσουρέκι!!!


Από την άλλη, τα βραστά αυγά είναι κι αυτά πάντα ένα θέμα, αφού είμαστε δυο άτομα. Πόσα να πρωτοφάμε βρε παιδί μου;; Αφήστε που φέτος έβαψα τα πιο καταθλιπτικά αυγά του κόσμου... Είπα να κάνω μια απόπειρα να τα βάψω με παντζάρια, γι' αυτό και διάλεξα ολόλευκα αυγά, μιας και πρόπερσι με τα καφέ είχα αποτύχει παταγωδώς. Που λέτε, το ίντερνετ μου έταξε ότι θα γίνονταν τα αυγά μου ροζ παστέλ. Τ' άφησα και μια ολάκερη μέρα στην κατσαρόλα για να βάψουν καλά καλά, αλλά τί να σας πω...δεν ξεχώριζαν από την χάρτινη αυγοθήκη. Δείτε κι εσείς, πρόλαβα να διασώσω ένα προτού γίνει ρώσικη σαλάτα κι εκτιμηθεί περισσότερο! 


Σκέφτηκα να τα έβαφα ξανά με ριζάρι, αλλά παρέμειναν ως είχαν. Έξι ήταν όλα κι όλα, άλλωστε! 

Σήμερα, όμως είχαν την τιμητική τους. Με αφορμή ένα πασχαλινό πικ νικ, τα αυγά μεταμορφώθηκαν σε ρώσικη σαλάτα με απλές και γρήγορες κινήσεις. Τα συστατικά πολύ απλά κι όλα με το μάτι υπολογισμένα. 


-μια μεγάλη βρασμένη πατάτα κομμένη σε κυβάκια
-δυο καρότα βρασμένα και κομμένα σε κυβάκια
-λίγα αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
-μια κούπα αρακάς βρασμένος
-ένα μικρό βαζάκι μαγιονέζα
-πιπέρι και λίγο ξύδι 


Αφού ετοιμάσουμε όλα μας τα υλικά τα βάζουμε σε μπολ και τ' ανακατεύουμε ώστε να δέσουν καλά με τη μαγιονέζα. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο και την τρώμε όπως μας αρέσει: σαν συνοδευτικό, σε σάντουιτς, κα. 


Βέβαια, όπως καταλαβαίνετε εμείς την εκτιμήσαμε και την τιμήσαμε δεόντως και μεταξύ μας δε βλέπω να κρατάει πολλές μέρες! 

Φιλάκια πολλά και καλή συνέχεια σε ό,τι κάνετε!
Ευγενία
  

10 σχόλια:

Νίκη είπε...

Χρόνια πολλά Ευγενία μου!! Πολύ καλή προταση η ρώσικη σαλάτα, μου αρέσει πολύ.
Με παντζάρια δοκίμασα να βάψω αυγά μια φορά για δοκιμή, που δεν ήταν πάσχα και μου βγήκαν καφέ, γιατί... είχα βρασει και τα φύλλα τους μαζί. Χρόνια τωρα όμως χρησιμοποιώ τα έξω ξερα φυλλα των κρεμμυδιών για τα κόκκινα και χρωμα ζαχαροπλαστικής για τα άλλα χρωματα.
http://oneiropeioio.blogspot.gr/2015/04/blog-post.html

Φιλιά πολλά σε όλους σας!!

Marie-Anne είπε...

Χρόνια πολλά Ευγενία μου! Χριστός Ανέστη!
Κι εγώ κάποτε δοκίμασα να βάψω τα αυγά με πατζάρι αλλά δεν τα κατάφερα!
Πάντα μου άρεσαν τα αυγά μέσα στην ρωσσική σαλάτα, δεν μου αρέσει όμως η έτοιμη μαγιονέζα. Αφού κάνεις που κάνεις την προετοιμασία με τα λαχανικά, την επόμενη φορά φτιάξε μιά σπιτική μαγιονέζα και θα δείς την διαφορά!
Φιλάκια πολλά και του χρόνου με υγεία!

Μαρία Έλενα είπε...

Χριστός Ανέστη με υγεία
Φιλάκια ...

LitsArt είπε...

Χρόνια πολλά!!!
τι ωραία ιδέα!και έλεγα τι να τα κανω τα αυγα που περίσσεψαν....

Unknown είπε...

Χριστός Ανέστη, Ευγενία, με υγεία κι όλα τα καλα! Του χρόνουνα δοκιμάσεις για τα αυγα φλουδες απο κρεμμυδια... αυτα , λένε , οτι κάνουν καλυτερη δουλεια!

Δημιουργία είπε...

Να είσαι καλά να τα βαψεις και του χρόνου. Εξάλλου η προσπάθεια μετράει. Η σαλάτα από τις αγαπημένες μου.

Tante Kiki είπε...

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά Ευγενία μου!!! Για τα αυγά μπορείς να χρησιμοποιείς και χρώματα ζαχαροπλαστικής από το σούπερ μάρκετ και γίνονται παστέλ ...ειδικά αν είναι άσπρα.
Η σπιτική ρωσική σαλάτα είναι λατρεμένη και είμαι σίγουρη ότι την απολαύσατε! Εγώ βάζω και ελάχιστη μουστάρδα στη μαγιονέζα για να γίνει λίγο πιο πικάντικη!!
Και του χρόνου με υγεία και χαρά!!!
Φιλιά!

Maria είπε...

Χριστός Ανέστη!!! Χρόνια Πολλά!!!
Να σου ομολογήσω ότι την σαλάτα θα την προτιμούσα δίχως τ'αυγά,γιατί δεν μου αρέσουν και δεν τα τρώω,αλλά από την άλλη ο σύζυγος μου και τα παιδιά μου,τρελαίνονται...
Να είσαστε καλά και του χρόνου με υγεία και χαρά!!!

My Little World είπε...

Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη! Ομολογώ ότι δεν είμαι πολύ του βραστού αυγού κι αφού μου έχουν μείνει αρκετά πασχαλινά αυγά, θα ακολουθήσω τη συνταγή σου και θα γίνουν σαλάτα! Πολλά φιλιάααα

Φιλία είπε...

Χρόνια Πολλά κορίτσι γλυκό.... κορίτσι για σπίτι!
Ασφαλώς η Ρώσικη σαλάτα σου θα έγινε ανάρπαστη όπως και η δική μου ταραμοσαλάτα που φέτος μου πέτυχαν και οι τρεις δόσεις που έκανα. Άντε και του χρόνου να είμαστε καλά.
Φιλιά πολλά