Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Ο υπέροχος κόσμος του βυθού μέσα από ένα κρητικό ενυδρείο!

Γεια σας και πάλι καλοί μου φίλοι! 

Μπορεί τις τελευταίες μέρες να με κλωθογύριζαν κάτι δέκατα κι ένας πονόλαιμος περίεργος, αλλά ευτυχώς δεν εξελίχθηκε σε κάτι άλλο. Κλειδαμπαρώθηκα στο σπίτι, έπινα τα ζεστά μου και προσπαθούσα ν' ασχοληθώ με τις χειροτεχνίες για να περάσει η ώρα. Και παρά το γεγονός ότι μόλις τελείωσε το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πατινάζ, η Ερτ φέτος αποφάσισε να προβάλει τους αγώνες κατά βάση σε μαγνητοσκόπηση μετά τα μεσάνυχτα... Αυτό ήταν πραγματικά χτύπημα κάτω απ' τη ζώνη, μιας και το περίμενα με μεγάλη λαχτάρα...

ένας ροφός πραγματικά ατάραχος!

Σήμερα, ωστόσο ήταν μια λαμπρή μέρα στην πόλη μας! Ο ήλιος μας ζέσταινε όσο μπορούσε, δε φυσούσε καθόλου κι εμείς αποφασίσαμε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και να επισκεφτούμε το CRETaquarium, θαλασσόκοσμος, με άλλα λόγια ένα ενυδρείο λίγα μόλις χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου. 


Για όσους δεν το γνωρίζουν είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου κι ανήκει στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών. Κατά βάση φιλοξενεί τα είδη που βρίσκονται στη λεκάνη της Μεσογείου αλλά υπάρχουν και κάποιες δεξαμενές με τροπικά ψάρια. 


Μιας και είχαμε επισκεφτεί το ενυδρείου της Λισαβόνας, το οποίο θεωρείται το μεγαλύτερο της Ευρώπης, δεν περιμέναμε και πολλά πράγματα από τούτο δω. Αλλά, ευτυχώς διαψευστήκαμε!! 

αυτό εδώ με ξετρέλανε πραγματικά!!

Όχι μόνο ήταν πολύ ενδιαφέρον, ήταν και πολύ όμορφα οργανωμένες οι δεξαμενές, οι επεξηγήσεις ήταν σύντομες και κατανοητές ενώ υπήρχαν κι αρκετά διαδραστικά σημεία κι ενδιαφέρουσες βιντεοπροβολές για μικρούς και μεγάλους!!    

οι παράξενες μέδουσες...μόνο από
μακρυά θέλω να τις βλέπω!

Θαυμάσαμε ουσιαστικά όλα εκείνα τα ψάρια και θαλασσινά που βρίσκουμε στον πάγκο του ψαρά: ροφούς, γλώσσες, συναγρίδες, γόπες, σπάρους, πέρκες κι άλλα πολλά!

αστακοί έτοιμοι μόνο για φωτογράφηση.
Μην κάνετε κακές σκέψεις...!
Προσπαθούσαμε να μαντέψουμε αν αυτά που περνούσαν από μπροστά μας ήταν λυθρίνια ή φαγκριά και βέβαια εντυπωσιαστήκαμε με τους καρχαρίες, τις χελώνες, τα λιβάδια από ανεμώνες και περιμέναμε καρτερικά να ξεπροβάλει ο Νέμο από μέσα τους!


Ευτυχώς, μας έκανε τη χάρη κι όλα τα παιδάκια φώναζαν "Ο Νέμο, ο Νέμο"!!! 

Ο Νέμο τριγυρίζει κάπου εδώ μέσα
Λάβαμε μέρος και σε όλα τα διαδραστικά σημεία της έκθεσης και δεν ξεχάσαμε να βγάλουμε κι αναμνηστικές φωτογραφίες. 


Μάλιστα, ο Βασίλης κινδύνεψε από τα σαγόνια του καρχαρία κυριολεκτικά!!!! 



Αν, λοιπόν, σας βγάλει ποτέ ο δρόμος σας στο Ηράκλειο μη χάσετε αυτή τη μοναδική ευκαιρία. 


Και βέβαια, σας προτείνω γι' αρχή να ταξιδέψετε στα βάθη των θαλασσών μας μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα τους http://www.cretaquarium.gr/

Φιλιά πολλά, 
Ευγενία

3 σχόλια:

Νίκη είπε...

Πολύ θα θέλαμε να δούμε το θαλασόκοσμο από κοντά, από τότε που άνοιξε το ονειρευόμαστε... Τι να πω; μακάρι να είναι συντομα, αν και το βλέπω δύσκολο.
Να περνατε καλά, η Κρητη έχει τόσες ομορφιές! Φιλάκια!!

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφη ιδέα
Καλό μήνα
Φιλάκια ...

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Τι ωραια που πήγατε στον θαλασσοκοσμο .. πραγματι είναι ενα απο τα μεγαλυτερα.. της Ευρώπης..και πολύ ομορφο... λιγο πιο περα αν πατε προς τα εκει .. υπαρχει και η δυνοσαυρία.. οτι έχει να κανει με την ζωή των δυνοσαυρων.. εξαιρετικη αφορμή για μια επισκεψη .. δες το Ευγενια μου αν υπαρχει ακομα.. παντως πέρσι ηταν εκει.. αν θελεις ψαξε το αξιζει τον κόπο... να περνας ομορφα.. καλο μηνα να έχεις .. φιλακαααα!!!