Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Προϋπαντίζουμε το Μάιο με λουλουδάτο φόρεμα!!

Γεια χαρά σε όλη τη γειτονιά!!!

Μετά από πολυήμερες διακοπές στη Λευκάδα επιστρέψαμε και πάλι στη βάση μας και είμαστε έτοιμοι να βρούμε ξανά τους ρυθμούς μας. 


Η σημερινή ανάρτηση είναι αφιερωμένη σε ένα λουλουδάτο φόρεμα που ετοίμασα για την Ειρήνη, την πρώτη κόρη της Ευαγγελίας, η οποία κοντεύει αισίως τα 4. Το ύφασμα το αγόρασα από το κέντρο της Αθήνας σε πολύ οικονομική τιμή -5 ευρώ/μέτρο- και είναι πολύ γλυκό κι αέρινο. Ο, τι πρέπει για ένα βαμβακερό, καλοκαιρινό φορεματάκι.


Στην αρχή το προόριζα για μπλουζάκι με σφιγγοφωλιά αλλά όλα άλλαξαν όταν έπεσα πάνω σε αυτό το πατρόν. Το αγόρασα χωρίς δεύτερη σκέψη κι άρχισα όλη την προετοιμασία: πλύσιμο υφάσματος για να τσεκάρω αν ξεβάφει και για να "μπει" ομοιόμορφα, εκτύπωση, συναρμολόγηση και κόψιμο πατρόν. Επέλεξα την slim fit εκδοχή γιατί η Ειρήνη είναι ένα αδύνατο παιδάκι... αλλά ήταν η λάθος επιλογή μιας και το φόρεμα της είναι πολύ οριακό. 

Θα έπρεπε να είχα επιλέξει το full size πατρόν, εφόσον μου έλειπαν κάποιες μετρήσεις για να είμαι εντελώς βέβαιη για το μέγεθος! Οκ, δεν πειράζει και πολύ γιατί ακολουθεί και η μπέμπα και θα χαρεί για μεγαλύτερο διάστημα το φορεματάκι!!


Όπως βλέπετε, το πιο δύσκολο κομμάτι στο φόρεμα είναι το μανίκι, τι άλλο;; Αλλά, γι' αυτά τα γουστόζικα φιογκάκια διάλεξα το Maisie Top Dress! Η αλήθεια είναι ότι εν τέλει δεν είναι και τόσο δύσκολα στο ράψιμο ενώ οι οδηγίες είναι πολύ ξεκάθαρες! Σε αυτό βοηθούν και οι φωτογραφίες που συνοδεύουν τα κείμενα.


Κατά τα άλλα, το μπούστο είναι φοδραρισμένο ενώ η φούστα κάνει μια χαριτωμένη σούρα. Στην πλάτη υπάρχει φερμουάρ -όχι κρυφό- για να μπαινοβγαίνει εύκολα το φόρεμα. Ευτυχώς, δηλαδή, γιατί της Ειρήνης δεν είναι καθόλου το φόρτε της οι στενές λαιμοκόψεις!!!



Τώρα, σχετικά με τις τεχνικές λεπτομέρειες το πατρόν καλύπτει τα μεγέθη από 2-10 ετών. Τα μανίκια βγαίνουν σε δυο μήκη, ανάλογα με το γούστο σας, ενώ μπορείτε να ράψετε δυο φούστες -η μια ελαφρώς πιο μακρυά- για εντυπωσιακότερο αποτέλεσμα! Αν δεν έχετε ξαναγοράσει πατρόν από το etsy.com μην ανησυχείτε. Είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία. Αφού αγοράσετε το πατρόν θα σας σταλεί αμέσως με ένα αρχείο PDF που το σώζετε στον υπολογιστή σας και το εκτυπώνετε. Έπειτα κολλάτε τις σελίδες σύμφωνα με τις οδηγίες και είστε έτοιμοι για δράση.       


Τι λέτε, δεν άξιζε τον κόπο το ράψιμό μου;; Εγώ πάντως ανυπομονώ να ξαναφτιάξω το Maisie Top Dress τώρα που του πήρα τον αέρα!!!

Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα,
Ευγενία

10 σχόλια:

Mαρία Γεωργακού είπε...

το φόρεμα λουλουδάτο και ονειρεμένο. Ελπίζω η μικρή να το ευχαριστηθεί!

Beauty Follower είπε...

Πολύ ωραιο λουλουδάτο σχεδιο και τα κορδελάκια στα μανίκια χαριτωμένα!

http://beautyfollower.blogspot.gr/

Δημιουργία είπε...

Γλυκό σαν καραμέλα το φουστανακι που έραψες, εύχομαι να είσαι καλά να ραψεις και το νυφικό της :))

nikol είπε...

Λευκάδα!!!! Υπέροχη και μοναδική !!Χρόνια πολλά !!
Πανέμορφο το φορεματάκι με τα λουλουδάκια , ότι και να χρησιμοποίησες για να το ράψεις καλή μου ούτε το κατάλαβα , έτσι άσχετη που είμαι !!!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ όμορφο πραγματικά! Συγχαρητήρια! Έχω πάρει κι εγώ ενα λουλουδάτο για να φτιάξω δυο ίδια φορεματακια για τα κοριτσάκια μου, 6 & 1 έτους, αλλά ακόμη δεν πρόλαβα..θα έχω υπό όψιν μου και το πατρόν, φάνηκε σχετικά απλό. Στενό ρέλι έβαλες στο μανίκι;
-Νέλη-

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Ναι στενό ρέλι για να μπορώ να το διαχειριστώ καλύτερα στις καμπύλες. Καλή επιτυχία σου εύχομαι!!!! Το πατρόν αυτό μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να κάνεις και τοπ, κονταίνοντας κατά πολύ τη φούστα!

Kitchen Stories είπε...

Μου θυμίζει τα vintage φορεματάκια, που μας έφτιαχναν οι μανούλες μας ή οι γιαγιάδες μας μια άλλη εποχή... Πόσο μ΄ αρέσει!
Από τα περισσεύματα/ κουρελάκια κάναμε κουκλόπανα και φουστανάκια για τις κούκλες μας!

Να είσαι καλά να δημιουργείς!
Με το καλό και το νέο μωρό!
Ζ.

Gina-Teta είπε...

Χρόνια Πολλά με υγεία,χαρά και ευτυχία!Πραγματικά πολύ όμορφο το φορεματάκι, ρομαντικό και παιχνιδιάρικο!

Φιλία είπε...

Τρισχαριτωμένο... Κουκλίστικο!!! Μέχρι και το ύφασμα βρήκες ακριβώς το ίδιο!
Θα το χαρεί πολύ η νεράιδα σας, γεια στα χεράκια σου.
Φαντάζομαι τι όμορφο Πάσχα θα περάσατε στο πανέμορφο νησί σου!
Φιλάκια πολλά

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Αχ αυτά τα κοριτσίστικα λουλουδάτα φορεματάκια πόσο τα έχω επιθυμήσει!!!
και το δικό σου Ευγενία μου άπαιχτο.Μα τι άλλο θάταν αφού επρόκειτο για την πρώτη ανηψιά!!!!
Καλλίτερα που το έκανες στα μέτρα της.Δε μ άρεσε ποτέ να παίρνουμε ρούχα στ παιδιά νάχουν κάνα δυο χρόνια να τα φοράνε. Αλλωστε όπως είπες ακολουθεί και η μικρότερη,οπότε μ ένα σμπάρο δύο τρυγονάκια θα το ευχαριστηθούν.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΧΡΥΣΟΧΕΡΑ ΘΕΙΑ!