Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Χρόνος για χασομέρι ή προς αξιοποίηση;;;

Χαίρεται, χαίρεται!

Μπορεί κάποιοι από σας να αναρωτιούνται αν δεν είχα τίποτε καλύτερο να κάνω κι έχανα το χρόνο μου κόβοντας μικρά τετραγωνάκια. Άλλοι θα σκέφτεστε ότι έκανα ασκήσεις υπομονής κι ακρίβειας αλλά μια είναι η αλήθεια. Τα ρετάλια τα μάζευα με τόση ευλάβεια όλα αυτά τα τα χρόνια και δεν μπήκα στον πειρασμό να τα ξεφορτωθώ ούτε εν μέσω μετακόμισης (που μεταξύ μας έγινε μεγάαααλη εκκαθάριση προτού πακετάρω, αλλά τα ρετάλια επεβίωσαν!!!!) Πολύτιμα, βλέπετε, αν πίσω από αυτά οραματίζεσαι και βλέπεις νέες δημιουργίες: ρυχτάρια, νεσεσέρ, πορτοφολάκια κι άλλα τέτοια!!!


Έτσι, λοιπόν, κάτι βράδια εν μέσω των γιορτών έβγαζα όλα τα απαραίτητα στο σαλόνι κι άρχισα να κόβω υφασμάτινα τετράγωνα των 2 1/2 ιντσών. Για πρώτη φορά αξιοποίησα και αυτό το μικροσκοπικό χαρακάκι το οποίο ήταν πολύ βοηθητικό. 


Μάλιστα μου επέτρεψε να κάνω και κάμποσο fussy cut, δηλαδή να απομονώσω ολόκληρο ένα μοτίβο χωρίς να κόβω με τυχαίο τρόπο το ύφασμα ώστε να διατηρηθεί ατόφιο όταν ραφτεί το πατσγορκ. Το fussy cut βέβαια σου αχρηστεύει μπόλικο ύφασμα προσπαθώντας να κεντράρεις το μοτίβο σου, αλλά στα ρετάλια δε με ένοιαζε. Ίσα ίσα που το διασκέδασα!! Στην περίπτωση με τα αερόστατα, το αριστερό είναι κεντραρισμένο ενώ το δεξί είναι τυχαία κομμένο. Λίγο ακόμα fussy cut και στην επόμενη φωτογραφία. 

Επίσης, έκοψα και μερικά εξάγωνα, τα οποία τα κάνω πολύ κέφι αν και είναι μπελαλίδικα στη συναρμολόγησή τους. Τα τετράγωνα χωρίστηκαν ανά χρώμα κι αποθηκεύτηκαν σε αυτό το κουτί που γλύτωσε της εκκαθάρισης τελευταία στιγμή! 


Φυσικά, οι τσάντες με τα ρετάλια δεν άδειασαν, έχω πολύυυυυυ δρόμο μέχρι να ξεμπερδέψω μαζί τους. Κι ενώ άρχισα να δουλεύω ένα project με αυτά τα τετράγωνα λέω να καταπιαστώ με το tutorial της Γεωργίας, βλέπε keywoman sews, το οποίο ταιριάζει γάντι με τα πολύτιμα τετράγωνά μου!!!

Φιλάκια και καλή συνέχεια σε ό,τι κι αν κάνετε!!
Ευγενία

6 σχόλια:

Δέσποινα είπε...

Πιστεύω ότι έκανες πολύ καλά που τα κράτησες!Σίγουρα θα γίνει όμορφο ό,τι κι αν φτιάξεις με αυτά. Κι εγώ μετακομίζω τον Ιούνιο, έχεις κανένα tip;;;

Nouli είπε...

Σε ξεμυάλισε και σένα η Γεωργία!
Αντε να δω το δικό σου έργο μιας κι εγώ θ' αργήσω να καταπιαστώ με κάποιο εργόχειρο καθώς είπα να ξεκαθαρίσω το πατάρι μου με την ευκαιρία του μαζέματος των χριστουγεννιάτικων στολιδιών.
Σε μεγάλο μπελά μπήκα....

Νίκη είπε...

Πολλή υπομονή και πολλή δουλειά αλλά σίγουρα κάτι υπέροχο θα βγει, όπως πάντα, από τα χέρια σου!
Φιλιά, καλές δημιουργίες!

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφο.
Φιλάκια ...

idaaidasewing.wordpress.com είπε...

Πολύ ωραια ιδέα, φαίνονται ολα τόσο ομορφα έτσι κομμένα,θέλω πολυ να δω τι θα φτιάξεις. Μαζεύω και εγω τα ρετάλια αλλα δεν τα χρησιμοποιώ στο άμεσο μέλλον!

Φιλία είπε...

Αυτό θα πει να αξιοποιείς ακόμα και τις ώρες της χαλάρωσης! Περνάνε πολύ πιο ευχάριστα από το να μην κάνεις τίποτα. Στο κάτω κάτω, κορίτσια για σπίτι είσαστε... δεν περίμενα τίποτα διαφορετικό!!! Καλές δημιουργίες με όλα αυτά τα τετραγωνάκια, αν και είμαι σίγουρη πως θα μας παρουσιάσεις μοναδικές ομορφιές!!!
Φιλιά πολλά