Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

O Thomas το τραινάκι και το βιβλίο ευχών!

Καλημέρα και καλό μήνα. Είμαστε κι επισήμως στο καλοκαιράκι, το οποίο εδώ στη Χίο μας έκανε ποδαρικό με πολλές βροχές! Ας είναι, το προσπερνάμε κι αυτό...Βεβαίως, με την έναρξη του καλοκαιριού αρχίζουν και τα θρησκευτικά μυστήρια. Και με αφορμή μια βάφτιση που θα γίνει σε λίγες εβδομάδες, επιμελήθηκα ένα αγορίστικο βιβλίο ευχών. Κεντρικό θέμα της βάφτισης είναι ο Tomas το τραινάκι και η παρέα του. 


Αφού έφτιαξα τη μακέτα του εξωφύλλου με τη βοήθεια του δασκάλου της βιβλιοδεσίας άρχισε η σύνθεσή του. Οι διαστάσεις του βιβλίου είναι 23x23 εκ. και το εξώφυλλο τυπώθηκε πάνω σε καμβά για πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα.


Άλλη μια ιδιαιτερότητα είναι ότι αυτή τη φορά  το βιβλίο δεν το έραψα, αλλά για τη σύνθεσή του χρησιμοποίησα βίδες βιβλιοδεσίας.  

Τέλος, δεν μπόρεσα να αντισταθώ κι έφτιαξα σημαιάκια σε ασορτί τόνους για το στολισμό του χώρου με το όνομα του μικρού! Ελπίζω να αρέσουν και να τα χαρούν!


Φιλάκια και καλή συνέχεια!

13 σχόλια:

Tante Kiki είπε...

Καλημέρα Ευγενία! Καλό μήνα και καλή εβδομάδα! Καλό καλοκαίρι να έχουμε!!!
Όπως πάντα... ζωγράφισες! Η δημιουργία σου είναι απλά ΥΠΕΡΟΧΗ και τα σημαιάκια πανέμορφα!!!!
Φιλιά! :)

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Εδω άρεσαν σε μας και τα χαρήκαμε που τα είδαμε απο απόσταση,στους καθ ύλην αρμόδιους δε θ αρέσουν;;;Η δουλειά σου με τρελλαίνει Ευγενία και μ οδηγεί ξοπίσω σου...λες να μάθω και βιβλιοδεσία;;;;χαχαχα
Φιλάκια πολλά απο την υπερδροσερή Ζάκυνθο και Καλορίζικος ο μικρός
Καλό δημιουργικό Μήνα!

Alexandra P. είπε...

Πολύ όμορφο και καλοφτιαγμένο είναι!!! Καλό μήνα!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Πανέμορφα τα έφτιαξες!
Ο Τomas το τραινάκι ήταν μεγάλη αδυναμία του γιου μου όταν ήταν μικρούλης!
Φιλιά κοριτσάκια μου, καλή βδομάδα!

mirsini's creations είπε...

Γειά σου Ευγενάκι μου..καλό μήναα και καλό καλοκαιράκι...άντε, θα περάσουν και οι συννεφιές και θα φανεί πάλι ο καταγάλανος ουρανός !!!
Καλά Ευγενάκι, ΔΕν παίζεσαι...το έχουμε πεί πολλές φορές και θα το ξαναπούμε !!! Είναι πανέμορφο το βιβλίο ευχών και τα ταιριαστά σου σημαιάκια υπέροχαα !!!! Μου αρέσει τόσο πολύ ο Tomas το τρενάκι..είναι vintaaage....και με τρελάναν οι βιδούλες !!! Είσαι Θεά !!!!
Γερός & δυνατός να είναι ο μικρούλης !!!
Καλό απόγευμα..φιλάκια πολλάα !!

DIMI είπε...

Καλησπέρα Ευγένια μου!!Πανέμορφο καί πολύ καλοφτιαγμένο τό βιβλίο ευχών!!Εξαιρετική όπως πάντα η δουλειά σου!!Αλλά καί τά σημαιάκια πολύ χαριτωμένα!!Καλό μήνα καί καλό καλοκαίρι,πού ακόμα αργεί νά έρθη έτσι όπως χάλασε ο καιρός!!Φιλάκια!!

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφο έγινε.
Καλό μήνα.
Φιλάκια ...

Φιλία είπε...

Καλό μήνα και στις δυο σας, κοριτσάρες μου...
Ωραίο θέμα για βάφτιση νεαρού και εσύ, Ευγενία μου, το αποθέωσες!!!
Άψογη δουλειά στο βιβλίο ευχών και πολλή αγάπη!
Θαυμάζω πάντα αυτή σου την αγάπη σε ό,τι φτιάχνεις και την τελειομανία σου!!!
Φιλιά πολλά

Pepi είπε...

Καλό μήνα, Ευγενία!!!
Καταπληκτικό το βιβλίο ευχών!! Γεμάτο αγάπη , κέφι και μεράκι φτιαγμένο !
Φιλιά πολλά και πάντα δημιουργική να'σαι!

Parents Land Gr είπε...

Πολύ ομορφο. Και προσεγμένο στη λεπτομέρεια!
Φιλάκια πολλά

Σοφία είπε...

Είναι τέλεια φτιαγμένα και
με πολύ γούστο όλα !!
Φιλάκια και καλή Κυριακή !

marsanew είπε...

Κορίτσια καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω από που αγοράζετε τα υφάσματα για τις όμορφες χειροτεχνίες σας; Τα αγοράζετε από Ελλάδα ή από εξωτερικό. Αν θέλετε αναφέρετε μας τις πηγές για να μπορούμε να τα κάνουμε και εμείς!!
Ευχαριστώ πολύ!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Σχετικά με τα υφάσματα, τα περισσότερα εμπριμέ τα προμηθευόμαστε από Αμερική, ωστόσο διάβασε ένα άρθρο του προηγούμενου μήνα σχετικά με τους τελωνειακούς δασμούς προτού παραγγείλεις κάτι. Fabric.com και thefatquarter.com είναι δύο από τα αγαπημένα μας σάιτ. Από Αγγλία, όπου και τα πράγματα είναι πιο φιλικά (δεν υπάρχουν δασμοί) ψωνίζουμε από το fabric rehab συνήθως.