Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Project κήπος: ολική επαναφορά

Είναι γεγονός ότι μία από τις αφορμές για να σχεδιαστεί αυτό το ιστολόγιο ήταν η ιδέα μας να διαμορφώσουμε τον ακάλυπτο της πολυκατοικίας μας σε κήπο. Μάλιστα, ο στόχος είχε προχωρήσει αρκετά καλά. Είχαμε συνθέσει τον κάθετο κήπο μας, είχαμε μετατρέψει μια παλέτα σε παρτέρι και είχαμε επενδύσει πολλά χρήματα σε λουλούδια, βολβούς και σπόρους για να μπορούμε να καμαρώνουμε τώρα τα ωραία αποτελέσματα.

Ωστόσο, συστηματικές συγκυρίες μας αποκάρδιωσαν πραγματικά, αφού βλέπαμε τους ανεπτυγμένους μας σπόρους να καταστρέφονται, φυτά να ξεραίνονται σε μια μέρα και συνεχή ρήψη σκουπιδιών κι απόνερων στο χώρο. Και ναι, είναι γεγονός ότι τα φυτά δεν μας τα ξέρανε η ζέστη-άλλωστε δε βιώσαμε ούτε ένα καύσωνα- ούτε η έλλειψη φροντίδας από μέρους μας.

Το αποτέλεσμα ήταν να μην πατάμε στον κήπο για περίπου ένα μήνα. Πότισμα περιστασιακό για να μην ξεραθούν τα λίγα που μας είχαν απομήνει κι όχι πολλά πολλά! Μα δεν αντέξαμε άλλο. Αποφασίσαμε να μην μας πάρει εμάς από κάτω η ακαλαισθησία των διπλανών μας και να συνεχίσουμε τις προσπάθειες ακόμη και σε αντίξοες καταστάσεις. Άλλωστε, έχω την αίσθηση ότι τότε το αποτέλεσμα βγαίνει καλύτερο, γιατί όντως προσπαθείς για το καλύτερο.

Ανασκουμπωθήκαμε, αποφασίσαμε να εκμεταλλευτούμε τον ελεύθερο χρόνο μας κι αρχικά εφοδιαστίκαμε με πινέλα και χρώματα. Επιτέλους η παλέτα βάφτηκε κι απέκτησε ύφος.

ΠΡΙΝ