Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Ιδέες για να αμπαλάρουμε τα χειροποίητα δωράκια μας



Τα Χριστούγεννα μας κλείνουν το μάτι κι εμείς ήδη είχαμε καταστρώσει το σχέδιό μας για τα χειροποίητα δώρα, που θέλουμε να κάνουμε στους αγαπημένους μας, όπως είχαμε προτείνει και σε προηγούμενη ανάρτηση. Πήγαμε μια βόλτα στον «Μπάρκα» στη Φιλολάου και Φρύνης (Παγκράτι) και προμηθευτήκαμε τα απαραίτητα σε οικονομικές τιμές. Αγοράσαμε χάρτινα σκαφάκια για το πακετάρισμα γλυκών, σελοφάν για τύλιγμα γλυκών, διακοσμητικά μανταλάκια και γκι και τέλος χάρτινες σακούλες δώρου. Πράγματι, η ποικιλία του σε είδη συσκευασίας είναι μεγάλη! 





Εν τω μεταξύ από το ΙΚΕΑ αγοράσαμε ταμπελάκια για τα μηνύματα στα δώρα μας. Σίγουρα συμφέρει αν δεν έχεις και πολύ χρόνο για χαρτοκοπτική. 



Είχαμε ήδη προμηθευτεί και από το «Πλαίσιο» αυτοκόλλητο χαρτί Α4 και εκτυπώσαμε τα δικά μας αυτοκόλλητα! Το σημαντικότερο όλων είναι ότι φυλούσαμε κάθε γυάλινο βαζάκι που μας άδειαζε για να αποθηκεύσουμε το δώρο μας.   


Η πρώτη ιδέα ήταν η παρασκευή και συσκευασία Limoncello
Σας έχουμε δώσει αυτή την απλή συνταγή σε προηγούμενη ανάρτηση. Να το αποτέλεσμα.






Για τη συσκευασία, αποστειρώσαμε τα  μπουκαλάκια και τα γεμίσαμε με το λικέρ. Πήραμε καφέ χαρτί (του μέτρου), κόψαμε μια χοντρή λωρίδα και τα τυλίξαμε. Από πάνω κολλήσαμε σε μικρότερη ταινία μια συνταγή κοκτέιλ με βάση το λικέρ. Δέσαμε κι ένα φιόγκο με σπαγκάκι…κι έτοιμο το πρώτο δωράκι!


Η δεύτερη ιδέα είναι να δωρίσουμε τα στερεά υλικά μιας αγαπημένης συνταγής. Εμείς διαλέξαμε κάποια muffins, τοποθετήσαμε τα υλικά σε σειρά και τυλίξαμε τη συνταγή και την εκτέλεση τριγύρω από το βάζο. Σκεφτήκαμε να δωρίσουμε και τις χάρτινες θήκες για muffins για άμεση …εφαρμογή!




Παρόμοια λογική ακολουθήσαμε και σε μια «μερέντα» που παρασκευάσαμε. 

Επίσης, συσκευάσαμε σε σελοφάν και λίγα χειροποίητα γλυκάκια για να γεμίσουμε τα σκαφάκια μας και …έτοιμες οι σακούλες μας γεμάτες καλούδια!




Ελπίζουμε να τα τιμήσουν οι καλοί μας φίλοι!! 


Τα αυτοκόλλητα που εκτυπώσαμε τα βρήκαμε στην ιστοσελίδα του OFFICE στο clipart. Είναι διαθέσιμα για όλους, οπότε εφόσον τα έχουμε έτοιμα σε σειρά για να εκτυπωθούν σε μια σελίδα Α4 με αυτοκόλλητη ενιαία επιφάνεια, για να κόψουμε εμείς τα αυτοκόλλητα στις διαστάσεις που θέλουμε, τα επισυνάπτουμε για όποιον θέλει να τα χρησιμοποιήσει.




8 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Και του χρόνου κορίτσια, να είστε καλά, να γεμίσετε με δωράκια από τα χεράκια σας τους αγαπημένους σας!

lourdi lourdaki είπε...

Α! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΕΛΕΙΕΣ ΙΔΕΕΣ!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩ!!
ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ!!!
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!

my craft and art creations είπε...

Μπράβο σας κορίτσια !!
καταπληκτικές ιδέες !!
και του χρόνου!!

EVAGELIA VRETTOU είπε...

Σας ευχαριστούμε όλες πολύ για την ενθάρρυνση και τα γλυκά σας σχόλια. Τις ευχές μας και φιλιά πολλά

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑ ΒΑΖΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΩΡΟ!!ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΕΚΑΚΙΑ(MUFFINS) ΘΑ ΣΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΜΕ Ή ΟΧΙ...ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!
ΒΕΡΑ

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Σε ευχαριστούμε!! Χαιρόμαστε που άρεσε η ιδέα μας! Αντε, και του χρόνου!!

Kidspaintingplanet είπε...

Καταπληκτικες ιδέες!

Ανώνυμος είπε...

Home theatre Receiver Overview: Read Want you to Get Assistance

My blog www.scstudio.in