Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Σπιτικό παγωτό με γεύση καρύδα.

Γεια χαρά σε όλους σας!

Παγωτάκι σπιτικό σας έχω για σήμερα, που έφτιαξα την προηγούμενη βδομάδα με τη βοήθεια της παγωτομηχανής μας. Είναι γεγονός ότι από τότε που αποκτήσαμε τη μηχανή δεν έχουμε ξαναγοράσει τυποποιημένο παγωτό, γιατί όπως καταλαβαίνετε το σπιτικό έχει ασύγκριτη και πραγματική γεύση!


Η σημερινή συνταγή είναι πολύ απλή, χωρίς ιδιαίτερα υλικά και με πλούσια τη γεύση της καρύδας. 

Υλικά:

250 μλ πλήρες γάλα

150 γρ. ζάχαρη

2 μεσαία αυγά

450 μλ. πλήρης κρέμα γάλακτος 

40 γρ. αποξηραμένη τριμμένη καρύδα 

μισό κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας 

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τ' αυγά και τη ζάχαρη στο μίξερ ή με αυγοδάρτη και μετά προσθέτουμε το γάλα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους με βαρύ πάτο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσέχουμε να μην βράσει το μείγμα μας, αλλά να το αποσύρουμε από τη φωτιά όταν αυτό θα έχει αρχίσει να πήζει.

Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά προσθέτουμε την καρύδα, τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος (χωρίς να την χτυπήσουμε πρώτα) και ανακατεύουμε ώστε να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους. 

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για όσο διάστημα ορίζουν οι οδηγίες της παγωτομηχανής μας και παράλληλα τη μηχανή στην κατάψυξη (εμένα απαιτούνται 12 ολόκληρες ώρες) και μετά χτυπάμε το μείγμα στη μηχανή για να μετατραπεί σε παγωτό. 

Το παγωτό μας είναι έτοιμο, υπέροχο, βελούδινο κι άκρως εξωτικό!  Δε σας κρύβω ότι την επόμενη φορά που θα το φτιάξω θα τολμήσω να βάλω κι ένα μέρος γάλα καρύδας για να δω πώς θα βγει. 

Φιλάκια πολλά σε όλους!

Ευγενία 

1 σχόλιο:

Marie-Anne είπε...

Είμαι σίγουρη πως θα είναι υπέροχο!!! Και η καρύδα μου αρέσει πολύ!!!!
Το θέμα με εμάς είναι πως έχουμε κόψει τις παρασκευές με πολλά υλικά και πάντα ψάχνω για συνταγές με λίγα. Οπότε, στα παγωτά έχω καταλήξει στα σορμπέ και τις γρανίτες με φρούτα, ή και με γιαούρτι και κάνω δοκιμές με διάφορα γλυκαντικά, όπως το σιρόπι αγαύης, ή ζάχαρη καρύδας.
Στην παγωτομηχανή γίνονται υπέροχα!!
Καλό καλοκαίρι Ευγενία μου!!! Φιλάκια!!!