Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Τα καλοκαίρια που δεν τελειώνουν...

Είμαστε τυχερές. Είμαστε τυχερές που πάντα υπάρχει ένα σπίτι στη Λευκάδα να μας περιμένει κάθε εποχή του χρόνου. Μα τα καλοκαίρια είναι ξεχωριστά. Ξεχωριστά, γιατί είναι αυτές οι θάλασσες που σε ξελογιάζουν, οι ωραίες παρέες, οι αμέριμνες βόλτες στα σοκάκια της πόλης με τα πόδια ή με το ποδήλατο, οι διαδρομές στο εγκαταλειμμένο πια χωριό του μπαμπά που κρύβει τόση γοητεία και ιστορία. Και μετά, τα ηλιοβασιλέματα στον Άη Γιάννη, τα νυχτερινά ραντεβού στο γνωστό σημείο με τις απρόσμενες παρέες. Και οι καρέκλες να προστίθενται γύρω από το τραπέζι και μετά να κολλάμε κι άλλο τραπέζι και καρέκλες, μιας και όλοι οι καλοί χωράνε! Και η ώρα να κυλάει χωρίς να το καταλαβαίνεις και μετά να καληνυχτίζεις με σκοπό να δεις τους ίδιους ανθρώπους και το επόμενο βράδυ. Και να μην βαριέσαι, γιατί έχεις τόσα να πεις -όσα δεν πρόλαβες να πεις μια ολόκληρη χρονιά που δεν τους συνάντησες- και τώρα είναι η ευκαιρία να τους χορτάσεις και να φτιάξεις αναμνήσεις και ιστορίες που θα σε συντροφεύσουν μέχρι το επόμενο καλοκαίρι που θα τους ξαναδείς! Και μετά είναι οι μεγάλοι άνθρωποι, οι ηλικιωμένες θείες και γιαγιάδες, που κάθε φορά που τους αποχαιρετάς και τους εύχεσαι καλό αποκαλόκαιρο και καλό χειμώνα εύχεσαι να προλάβεις να τους δεις καλά και ζωντανούς και το επόμενο καλοκαίρι. 

Έτσι περνούν τα καλοκαίρια μας στη Λευκάδα, αμέριμνα, όμορφα, ξέγνοιαστα, σχεδόν όπως τα περνάγαμε και σαν παιδιά μόνο που τώρα λείπει το παιγνίδι. Το ατέλειωτο παιγνίδι που κάναμε στο χωράφι του θείου μας, δίπλα στην παραλία. Εκεί μαζεμένα όλα τα ξαδέρφια, αλλά και οι νέοι φίλοι -τα τουριστάκια απ' όλα τα μέρη της Ελλάδας και της Ευρώπης. 

Καλοκαίρια γεμάτα αλμύρα, γέλια μα και δάκρυα όποτε κάποιος αγαπημένος έφευγε κι έπρεπε να περιμένουμε μια ολόκληρη χρονιά μέχρι να τον ξαναδούμε. Κάποιοι απ' αυτούς επιστρέφουν συστηματικά, σαν τους φίλους μας τους Ολλανδούς, που πλέον το χωριό μας είναι και δικό τους χωριό και είναι μέλη της οικογένειάς μας. Άλλωστε γνωριζόμαστε μια ολόκληρη ζωή! 

Τα καλοκαίρια μας δεν τελειώνουν ποτέ, τα κρατάμε στην καρδιά μας τρυφερά κι αυτά μας παρηγορούν, μας ζεσταίνουν, μας συντροφεύουν μέχρι να έρθει η εποχή που όλοι και πάλι θα συναντηθούμε για να φτιάξουμε νέες ιστορίες κι αναμνήσεις. Ας κρατάμε πάντα καλοκαίρι στην καρδιά!

Ευγενία

3 σχόλια:

litsa t. είπε...

Την Λευκαδα την αγαπαμε και ας μην εχουμε την τυχη να μας περιμενει ενα σπιτι εκει.Εχουμε ομως φιλους που με τα χρονια γινανε οικογενεια μας.Οντως ειστε τυχερες και να ειστε καλα και να περνατε τετοια καλοκαιρια.

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Πολύ ωραίο νησί η Λευκάδα.
Υπέροχες θάλασσες.
Είναι ωραίο να σε περιμένει ένα σπίτι κι αγαπημένα πρόσωπα.
Να είστε καλά και συνεχίζουμε ακάθεκτοι.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Λάτρεψα την Λευκάδα όταν πριν από χρόνια πήγαμε εκεί διακοπές μέναμε επάνω από το Κάθισμα... Τι να πρωτοθυμηθώ, Κούκλα πανέμορφη είναι...είχαμε νοικιάσει αυτοκίνητο και την γυρίσαμε όλη είστε τόσο τυχερές που την απολαμβάνετε κάθε χρόνο Ευγενία μου!!
Ευχαρίστως αν μπορούσαμε θα ξαναπηγαίναμε...
Ακόμα έχω στο στόμα την γεύση της ψητής σαρδέλας που φάγαμε στην Βασιλική..
Να περνάς όμορφα όπου και να είσαι Καλό Φθινόπωρο να περάσετε!! φιλιααα 😍