Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Η ρουτίνα που επανέρχεται...

Γεια χαρά σε όλη την καλή παρέα!

Μετά από αποχή δυο μηνών βρήκα επιτέλους τη διάθεση για να γράψω έστω και μια μικρή ανάρτηση για να δηλώσω παρούσα και για να πω χρόνια πολλά στην αδερφούλα μου, η οποία γιορτάζει σήμερα. Τί κι αν πλέον μας χωρίζουν μόνο τρία χμ. είναι τόσο δύσκολο να ειδωθούμε... 


Αναρωτιέμαι, καλό ή κακό πράγμα η ρουτίνα; Εμένα απ' όταν έπαθε το μικροπρόβλημα η ραπτομηχανή ξαφνικά χάλασε και ο ρυθμός μου, αφού ενώ συνέχιζα να ράβω με τη ραπτομηχανή της πεθεράς μου, όρεξη για γράψιμο δεν είχα. Σα να σκάλωσε κάποιο εσωτερικό γρανάζι... Εβγαζα περιστασιακά φωτογραφίες, αλλά παρέμεναν αποθηκευμένες στον υπολογιστή. Παρέα έρχονταν και τα άλλοθι και οι αναβολές. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι η ραπτομηχανή λειτουργεί και πάλι κανονικότατα κι ευτυχώς πρόλαβα να την επισκευάσω πριν την άφιξη του κορονοϊού. Το κακό της υπόθεσης δεν χρειάζεται βέβαια τη δική μου περιγραφή. Όλοι μας βιώνουμε την κοινή πραγματικότητα, ο καθένας με το δικό του τρόπο. 

Υπό αυτές τις νέες συνθήκες καταλήγω στο ότι η ρουτίνα είναι ευεργετική κι αυτή, λοιπόν, προσπαθώ να επαναφέρω, αφού επί της ουσίας με κρατά σε δράση και σ' επαφή με τη διαδικτυακή γειτονιά μας. Σήμερα πραγματικά επέβαλα στον εαυτό μου να γράψω ένα μικρό κείμενο δείχνοντάς σας λίγα στιγμιότυπα αυτών των δύο μηνών.


Να λοιπόν, τί έραψα όλο αυτό το διάστημα: μικρά πορτοφολάκια για τα ψιλά αξιοποιώντας αγαπημένα ρετάλια. Είναι πραγματικά τόσο απλά στην κατασκευή τους και σας προτείνω να ράψετε κι εσείς τα δικά σας. Αν έχετε λίγο ύφασμα κι ένα φερμουάρ, αναλάβατε δράση. Εγώ το πρώτο το έφτιαξα χρόνια πρίν ακολουθώντας οδηγίες από το Pinterest.  

Επίσης, η ενασχόληση με τις γλάστρες μου, μου κρατούν πραγματική συντροφιά ειδικά αυτές τις μέρες. Οι βολβοί που φυτέψαμε το Φθινόπωρο μας χάρισαν τα πρώτα άνθη και είναι χάρμα οφθαλμών. Χθες περάσα ολόκληρο το πρωινό μου φροντίζοντας τα φυτά κι ομολογουμένως αυτή η έκθεση στο πράσινο με γέμισε χαρά, ηρεμία κι αισιοδοξία. 


Η ορχιδέα μας κρατάει ακόμη τ' άνθη της, ενώ οι φρέζιες και οι νάρκισσοι ξεπροβάλουν συνεχώς. Πραγματικά το θέαμα είναι πανέμορφο. Και να φανταστείτε ότι το μπαλκονάκι μου είναι μικρό.  


Bέβαια, δεν θα μπορούσα  να παραλείψω τα μαγειρικά μας κατορθώματα! Λίγο πριν την Καθαρά Δευτέρα φτιάξαμε λαχανόπιτες και μερικές τις καταψύξαμε άψητες. 


Είναι αλήθεια ότι κάθε τόσο αγοράζω απ' τη λαϊκή  σπανάκι, σέσκουλα, τσουκνίδια, καυκαλήθρες και άλλα ωραία αρωματικά και το Σαββατοκύριακο ετοιμάζω τις πιτούλες μου. Αν μου περισσέψει λίγο ζυμάρι το αξιοποιώ φτιάχνοντας και γέμιση για τυρόπιτα. 


Αυτές οι πιτούλες με βγάζουν πάντα ασπροπρόσωπη όταν τα βράδια δεν ξέρουμε τί να φάμε. Εννοείται ότι δοκιμάσαμε και νέες συνταγές για ψωμάκια, αξιοποιώντας όση μαγιά μας είχε απομείνει απ' τα Χριστούγεννα. 


Κλείνοντας, σας υπενθυμίζω ότι στο ιστολόγιό μας μπορείτε να βρείτε αρκετά δημιουργικά tutorials όπως αυτά που έχει επιμεληθεί η Ευαγγελία με θέμα την δημιουργική απασχόληση των παιδιών, όπως τα παρακάτω:




Επίσης, αν είστε φάν του φέλτ και άλλων χειροτεχνιών μπορείτε να βρείτε πολλές ιδέες και tutorials στο blog της Ευαγγελίας.

Τέλος, αν νοιώθετε ότι θέλετε να μετατρέψετε τη βαρεμάρα σας σε δημιουργικότητα τότε σας υπενθυμίζω ότι πολύ παλιότερα είχα γράψει μια ανάρτηση σχετικά με την πλατφόρμα Craftsy, η οποία πλέον μετονομάστηκε Bluprint. Σε αυτή θα βρείτε αρκετά μαθήματα για ράψιμο, πλέξιμο, ζωγραφική, φωτογραφία, μαγειρική κα. που προσφέρονται δωρεάν. Μέσα απ' αυτά τα μαθήματα έραψα την πρώτη μου tote bag, έμαθα πάρα πολλά για το patchwork και το καπιτονάρισμα και γενικώς εξοικειώθηκα με τον κόσμο του ραψίματος. 

Φιλάκια πολλά, 
Ευγενία 

1 σχόλιο:

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Ευγενούλι μου πώς σ ε καταλαβαίνω δεν φαντάζεσαι!Δεν είσαι η μόνη που δεν έχεις κέφι κι απλά πιέζεις τον εαυτό σου και προσπαθείς. Η φύση ειναι ο μεγάλος γιατρός έστω και σ ένα μικρό μπαλκονάκι. Απολάμβανε ό,τι εσυ κρίνεις οτι μπορεί να σε βγάλει απο την νοσηρή απραξία των ημερών.Θέλω να πιστεύω οτι μπόρα είναι θα περάσει.
Το ελπίζω και το εύχομαι και σου στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά να την μοιραστείς με την Ευαγγελία μαζί με την αγάπη και την έννοια μου