Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Το σακίδιο της Ελενίτσας: επίσημη φωτογράφιση

Γεια χαρά σε όλους σας!

Σήμερα έχω να σας δείξω άλλο ένα σακίδιο που έφτιαξα, αυτή τη φορά για την ανηψούλα μου την Ελενίτσα, η οποία μένει μόνιμα στην Λευκάδα και πηγαίνει Γ΄ Δημοτικού! 


Η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε κάμποσες φορές μπάνιο παρέα και είχε ενθουσιαστεί με μια τσάντα patchwork που είχα φτιάξει για μένα! 


Ο ενθουσιασμός της ήταν τόσος που αμέσως της πρότεινα να ράψω μία και για κείνη. Μετά από κάμποση συζήτηση κι ανταλλαγή ιδεών συμφωνήσαμε να της ετοιμάσω μια τσάντα για τα μαθήματα των αγγλικών της. 


Αφού έκανα το πρώτο μου σακίδιο και πήρα μια ιδέα, άρχισα να ψάχνω τα υφάσματά μου για να βρω τα καταλληλότερα για την Ελενίτσα. Νομίζω ότι στάθηκα πολύ τυχερή, μιας και προσπαθούσα να βρω κάτι που να είναι παιδικό αλλά όχι και τόοοοσο παιδικό. 


Βρήκα και ασορτί ιμάντα καθώς και τα πλαστικά στοιχεία για τα λουράκια και όταν ήμουν βέβαιη για το σχήμα και τις διαστάσεις, έπιασα δουλειά. 


Για το σώμα του σακιδίου κράτησα μια πολύ απλή γραμμή, φτιάχνοντας ουσιαστικά ένα drawstring bag με φαρδύ πάτο, ενώ στο πίσω μέρος ακολούθησα την τεχνική του πρώτου σακιδίου κι έφτιαξα μια ευρύχωρη τσέπη με κρυφό φερμουάρ. 


Ενα κομματάκι δέρμα προστέθηκε, μια μικρή λεπτομέρεια για να τραβιέται πιο εύκολα το φερμουάρ. 


Για τα λουριά ακολούθησα τη λογική που έχουν κατά βάση οι σχολικές τσάντες, στις οποίες το μήκος του ιμάντα ρυθμίζεται πολύ εύκολα. Για πρώτη φορά έφτιαξα κι αυτά τα τριγωνικά αυτάκια που ράβονται στο πλάι των σακιδίων  για να πιάσουν το κάτω μέρος των λουριών. 


Ομολογώ ότι θα υιοθετήσω αυτή την τεχνική, μιας κι έτσι αποφεύγονται πολλές χοντράδες κατά την ώρα του ραψήματος με αποτέλεσμα το τελείωμα να είναι πιο ωραίο.


Αφού ράφτηκε η τσάντα δεν μπορούσε να μη φωτογραφηθεί. Ευτυχώς που βρέθηκε πρόθυμο μοντέλο κι έτσι η Ειρήνη με βοήθησε να φωτογραφήσουμε το σακίδιο της ξαδερφούλας της. Νομίζω ότι προσπάθησε να δώσει τον καλύτερό της εαυτό και τα κατάφερε! 


Η Ελενίτσα παρέλαβε το σακίδιό της πριν λίγες μέρες και ήταν κατενθουσιασμένη. Μάλιστα όπως μου είπε, πλέον θα είναι η τσάντα που θα παίρνει σε όλες τις βόλτες της. 


Περιττό να σας πω ότι άλλα δυο ανηψάκια έχουν πιάσει σειρά και περιμένουν την δική τους τσάντα! Αλλά πώς να πω όχι με τέτοια ανηψάκια;;;

Να περνάτε πάντα καλά, 
Ευγενία  

2 σχόλια:

Maria είπε...

Φαντάζομαι την χαρά της ανιψιάς σας,μόλις το παρέλαβε είναι στιγμές που δεν περιγράφονται...
Το έφτιαξες τέλειο, με μεγάλη σημασία στην λεπτομέρεια!!! Μπράβο σου!!!
Καλή συνεχεία για τα επόμενα!!!
Φιλάκια!!!

lutos είπε...

Ηρθα εδω διωτι χαθηκαμε και βλεπω οτι δημιουργεις παλι ομορφα πραγματα. Αυτο σακιδιο τελειο ειναι!! Μπραβο σου! Και φαινεται οτι της αρεσει πολυυυυ...:) Πολλα φιλια, Μπιργκητ (αντε - να τηλεφωνησουμε!)