Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Το πικ-νικ της Καθαράς Δευτέρας

Και να που για τρίτη χρονιά γιορτάσαμε την Κ. Δευτέρα στην Κρήτη με το καθιερωμένο μας πικ-νικ. Τα εδέσματά μας μπήκαν από νωρίς στα ταπεράκια και πήραμε το δρόμο για το αγαπημένο μας μέρος, ένα όμορφο ύψωμα με θέα προς τα βουνά Γιούχτα και Ψηλορείτη.  


Και τί ιδιαίτερη αντίθεση δημιουργούσε η καταπράσινη φύση μαζί με τις επιβλητικές κορφές γεμάτες χιόνι. 


Ο καιρός σχεδόν καλοκαιρινός, η ατμόσφαιρα διαυγής και το φως να αναδεικνύει τη φύση που ήδη ξύπνησε. Είναι αλήθεια ότι οι πάρα πολλές βροχές ευνόησαν την περιοχή, η οποία κατά γενική ομολογία δε φημίζεται για το υγρό της κλίμα. Έτσι, με μεγάλη ανακούφιση ο ντόπιος πληθυσμός μιλάει για τα γεμάτα νερό φράγματα. 


Εμείς δεν είχαμε και πολλά να κάνουμε. Αφού τσιμπήσαμε τα σαρακοστιανά μας ξαπλώσαμε κάτω από τον ίσκιο μιας ελιάς και απολαύσαμε την όμορφη απραξία μας. Αφοσιωθήκαμε στο άκουσμα των ζουζουνιών και του απαλού αέρα, ενώ κάποια στιγμή έκαναν την εμφάνισή τους επιβλητικοί αετοί και γύπες τριγύρω από το βουνό του Γιούχτα. 


Τα παιγνιδίσματα είτε σε ζευγάρια είτε σε μεγαλύτερη παρέα διήρκησαν πολλή ώρα κι εμείς ατενίζαμε σχεδόν υπνωτισμένοι τις πτήσεις τους! Μακάρι να μπορούσαμε να τα φωτογραφίσουμε καλύτερα...


Βέβαια, δεν χάσαμε την ευκαιρία να φωτογραφίσουμε και κάποιες χειροτεχνίες που είχα ολοκληρώσει το προηγούμενο διάστημα 


ενώ σας αποχαιρετώ με μια φωτογραφία, σκεπασμένοι με δυο παπλωματάκια που είχα φτιάξει τις δυο τελευταίες χρονιές και που σήμερα αξιοποιήθηκαν δεόντως! 


Ελπίζω να περάσατε κι εσείς όμορφα τη σημερινή μέρα και σας εύχομαι καλή Σαρακοστή. 

Ευγενία   

5 σχόλια:

EVAGELIA VRETTOU είπε...

Και του χρόνου παιδιά... Που δεν ξέρω, αλλά να είστε καλά να δημιουργείτε τέτοιες ωραίες αναμνήσεις. Κι η περιγραφή σου αδερφάκι με έκανε να νοιώσω ότι ημουν για λίγο μαζι σας, με τα ποδαράκια μου εκεί δίπλα στα δικά σου. Φιλάκια

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Καλή Σαρακοστή και του χρόνου με υγεία Ευγενία μου.
Τί ωραίος ανοιξιάτικος καιρός εχθές και σήμερα ξαναχειμώνιασε.
Με γειά η καινούργια σου τσαντούλα και τα υπέροχα προβληματάκια .
Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

Νίκη είπε...

Στην Κρητη θα εχει έρθει για τα καλά η ανοιξη -εδω όχι ακόμα- οπότε θα περασατε όμορφα!Και του χρόνου!
Καλή Σαρακοστή να έχουμε!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Πραγματι Ευγενια μου φετος στην Κτρητη ηταν υπεροχες αυτες τις μερες ..α κοσμος βγηκε εξω και απολαυσε την φυση..που εδω οντως ξυπναει πιο γρηγορα..
Το πικ νικ σας ηταν αυτο που χρειαζοσασταν καποιες στιγμες ηρεμιας και χαλαρωσης..ειναι απαρετητες μεσα στον τρεξιμο της καθημερινοτητας..
Μπορει να ήταν λιγες οι καλες μερες ..να ειδες σημερα; χαλασε παλι ο καιρος.. αλλα οτι και ν ακνεις πια η Ανοιξη ειναι κοντα και μας χτυπαει την πορτα..
να περνας παντα ετσι ομορφα και χαλλλλλλαρα..
Καλή Σαρακοστη να εχεις φιλακιαααα!!

Μαρία Έλενα είπε...

Καλή Σαρακοστή
Φιλάκια ...