Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Με διάθεση αφαιρετική...ένα διαφορετικό patchwork block

Χαζεύοντας στο Pinterest φωτογραφίες κατά βάση σχετικά με παπλώματα και patchwork κάποια στιγμή το μάτι μου έπεσε σε κάτι πολύ λιτό κι αφαιρετικό. Μου άρεσε πολύ και το σχέδιο με τις οδηγίες ήταν προς πώληση. Το κοίταζα από δω, το κοίταζα από κει, αλλά αποφάσισα να μην το αγοράσω, να δοκιμάσω τις δικές μου δυνάμεις...Να δω τί θα καταφέρω. 


Πήρα λευκό ύφασμα για το φόντο, λίγα αγαπημένα ρεταλάκια και τον τριγωνικό χάρακα, που μεταξύ μας μόνο για σημαιάκια τον είχα χρησιμοποιήσει. Άρχισα τα πειράματα, το ένα έφερε το άλλο και μετά από κάμποση ώρα βγήκε αυτό το μεγάλο μοτίβο. 


Σκέφτηκα να το κάνω μίνι παπλωματάκι, mini quilt με άλλα λόγια. Αλλά όσο το κοίταζα τόσο το φανταζόμουν να εξελίσσεται σε κάτι μεγαλύτερο. 


Ακόμη έτσι μένει, μετέωρο, μα σήμερα βρήκα λίγο χρόνο για να το φωτογραφίσω και να το μοιραστώ μαζί σας. 


Τί λέτε, πώς σας φαίνεται αυτό το μοντέρνο σκεπτικό, που ξεφεύγει από τα παραδοσιακά μοτίβα; 

Φιλάκια, 
Ευγενία   

8 σχόλια:

EVAGELIA VRETTOU είπε...

Πολύ πρωτότυπο αδερφούλα! Μπράβο σου! Αναρωτιέμαι τι θα γίνει τελικά....

DIMI είπε...

Καλημερα Ευγενία μου!
Πανεμορφο και πολυ ιδιαίτερο!Πραγματι το απλό και το λιτό εχει άλλη χάρη!
Μπραβο σου!!!Καλη συνέχεια και Καλο Καλοκαίρι! Θα πας εφέτος Λευκάδα?Μου έλειψε τόσο!!
Πολλα φιλακια!!!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Γεια σου Δήμητρα! Ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιό σου. Λευκάδα θα πάω!! Στις αρχές Αυγούστου απ΄ ότι καταλαβαίνω για να έχω τελειώσει με τη δουλειά στο φροντιστήριο. Ελπίζω να σε συναντήσω εκεί, αν σε βγάλει ο δρόμος σου στο νησί μας!! Φιλάκια πολλά.

Maria είπε...

Μου άρεσε η ιδέα σου,και πάνω από όλα που χρησιμοποίησες λευκό φόντο κι έχεις την επιλογή να αξιοποίησεις όλα τα μικρά - μικρά κομματάκια.Ανυπομονώ να δω την συνεχεία....
Φιλάκια!!!

Nouli είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα μου φαντάζει η εξέλιξή του. Θα έχεις στη διάθεσή σου πάααρα πολύ negative space για να καπιτονάρεις, περιμένω να δω ποια θα είναι η έμπνευσή σου.....

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Νούλη έχεις πολύ δίκιο! Η χαρά του quilter είναι όλος αυτός ο κενός χώρος αλλά προσωπικά με αγχώνει και λίγο...άλλο τόσο, βέβαια, με κεντρίζει! Για να δούμε τί θα βγει...

Κυριακή στο σπίτι | Sunday at Home είπε...

Μπορεί να μην γνωρίζω πολλά από το θέμα αλλά μου αρέσει πολύ μέχρι τώρα και μου φαίνεται ότι θα γίνει κάτι πολύ μοντέρνο!

Mia είπε...

Πανέμορφο σχέδιο, Ευγενία μου, και με πολλές δυνατότητες δημιουργίας. Πολλά φιλιά, φίλη μου.