Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Υποδεχόμαστε την Άνοιξη στα ροζ!

Γλύκες μας κάνει ο Μάρτης ως ώρας, δεν μπορώ να πω! Η ατμόσφαιρα ξαφνικά ζεστάθηκε και σε παρασέρνει να ξεμυτίσεις από το σπίτι χωρίς μπουφάν, αλλά βέβαια όταν βρεθείς σε κάποιο ρεύμα αέρος αναθεωρείς επιτόπου!!


Και μιας και ο καιρός μας το επέτρεψε, το μεσημέρι πήρα το βοηθό μου και βγήκαμε για φωτογράφιση!! Σήμερα, λοιπόν, έχω να μοιραστώ μαζί σας το patchwork που ετοίμασα τις τελευταίες μέρες. Πρόκειται για ένα παπλωματάκι που προορίζεται για μια γλυκιά μπουμπούκα, το κοριτσάκι μιας καλής μου φίλης, που σε λίγο καιρό θα γιορτάσει τα πρώτα της γενέθλια! 


Από καιρό ήθελα να ετοιμάσω κάτι χειροποίητο για τη Λυδία αλλά όλο έμενα πίσω, ποτέ δεν κατέληγα σε κάτι συγκεκριμένο αλλά όταν διασταύρωσα ότι το δωμάτιό της είχε βαφτεί σε ροζ τόνους -αναμενόμενο φυσικά- το μάτι μου έπεσε σε μια μικρή συλλογή υφασμάτων που διέθετα και η έμπνευση ήρθε αμέσως. 


Συνδύασα τα υφάσματα της συλλογής "Lovey Dovey" του Riley Blake με κάποια ριγέ, πουά και μονόχρωμα για να δέσει καλύτερα το αποτέλεσμα και άρχισα τη δουλειά. Αν και αρχικά είχα διαλέξει ένα πιο περίτεχνο σχέδιο για το patchwork στην τελική σύνθεση το αποτέλεσμα γινόταν πολύ κουραστικό στο μάτι κι αυτό γιατί τα εμπριμέ μοτίβα είναι από μόνα τους πολύ έντονα. Δεν σας κρύβω ότι σ' εκείνο το σημείο απελπίστηκα αλλά τι να γίνει, το ξήλωμα ήταν μονόδρομος. 


Ξήλωσα όλα τα μεγάλα τετράγωνα των 14 ιντσών κι άρχισα να ξεσκαρτάρω τα αξιοποιήσιμα υφάσματα. Έτσι, μοιραία κατέληξα να κάνω μια απλή σύνθεση με τετράγωνα των 5 ιντσών κι έφτιαξα ένα πάνελ με 8 γραμμές που η καθεμιά αποτελείται από 6 τετράγωνα. Κι επειδή από την πρώτη, αποτυχημένη σύνθεση είχαν κοπεί και μικρές λωρίδες σε διαστάσεις 5x2.5 ίντσες, τις χρησιμοποίησα κι αυτές για να φτιάξω μια εξωτερική μπορντούρα, μεγαλώνοντας πρακτικά και τις τελικές διαστάσεις του παπλώματος. 


Την Παρασκευή αγόρασα κι ένα ροζ, βαμβακερό καρώ ύφασμα που θα γίνει η πίσω όψη του παπλώματος. Ανυπομονώ να συνθέσω το σάντουιτς αύριο ώστε ν' αρχίσω το καπιτονάρισμα από βδομάδα!!!

Σας χαιρετώ και σας εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο!
Φιλάκια, 
Ευγενία     
  

9 σχόλια:

Marie-Anne είπε...

Πολύ όμορφο γίνεται το παπλωματάκι για την μικρούλα!!!!!
Ωραίοι οι συνδυασμοί που έκανες με τα υφασματάκια, Ευγενία μου!
Φιλιά και καλή συνέχεια!!!

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Πόσο μου αρέσουν τα πάτσγουορκ, δε λέγετε!
Είναι υπέροοχο το παπλωματάκι σου. Να μας δε΄ξεις και το καπιτονάρισμα!!!!
Αυτό τον καιρό με τέτοιου είδους χειροτεχνίες ασχολούμε κι εγώ!!!!
Φιλάκια πολλά!!!!!!!

nikol είπε...

Κάποια στιγμή θα ασχοληθώ με τα πάτσγουορκ είναι θαυμάσιο το αποτέλεσμα !!!
Το παπλωματάκι της μικρής Λυδίας είναι μέσα στο Ανοιξιάτικο στοιχείο , πανέμορφο !!
Καλό Σ/Κ

Rena είπε...

Πραγματικά μας ζέστανε ο καιρός μακάρι να μείνει έτσι!!!
Πολύ όμορφα τα χρώματα που επέλεξες για το πάτσουγουορκ είναι κάτι που θέλω πολύ να ασχοληθώ κάποια στιγμή δεν το έχω καθόλου με τη γαζωτική όμως αμα πεισμώσω θα το καταφέρω

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφο
Φιλάκια ...

Nouli είπε...

Πολύ ωραίος ο συνδυασμός των υφασμάτων σου!
Περιμένω ανυπόμονα να δώ τη συνέχεια!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Λοιπόν κορίτσια πριν από λίγο τέλειωσα και με το καπιτονάρισμα κι έχω λίγες φωτογραφίες να μοιραστώ μαζί σας σε επόμενη ανάρτηση. Τώρα μου μένει το ρέλι, αλλά θα το αφήσω γι' αύριο. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και θα επανέλθω με το πάπλωμα τελειωμένο!!

Rena είπε...

Εγινε αριστούργημα,τα ταίριαξες τέλεια τα χρώματα!!!!
ΦΙΛΙΆ!!!

Tante Kiki είπε...

Με δύο ανιψιές λατρεύω τα ροζ!!!! Το έκανες έργο τέχνης!!!!!
Γεια στα χέρια σου και φιλιά!