Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Μια φθινοπωρινή βάφτιση σε μπλε τόνους

Το Φθινόπωρο που μας πέρασε ήταν γεμάτο από χαρούμενες εκδηλώσεις για την οικογένειά μας. Πέρα από τη βάφτιση που διοργάνωσε η Ευαγγελία για τα δυο κορίτσια της, την τιμητική τους είχαν και παιδιά φίλων και συγγενών μας.


Μια τέτοια βάφτιση ήταν κι εκείνη του νεοφώτιστου Νικόλα, την οποία διοργάνωσε η μαμά Δήμητρα με πολλή επιμέλεια και μεράκι, προσέχοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια. Η Δήμητρα είναι η γλυκύτατη και δραστήρια ξαδέρφη του Βασίλη, η οποία μάλιστα είναι και ασταμάτητη γεννήτρια ιδεών!! Έτσι, λοιπόν, κι ενώ είχε διοργανώσει τα πάντα σχετικά με τη μεγάλη μέρα (μπομπονιέρες, διακοσμήσεις, δωράκια, κ.α.) της έλειπε ο στολισμός για την πόρτα της εκκλησίας. Αφού ανταλλάξαμε διάφορα μηνύματα και emails καταλήξαμε στο να της φτιάξω μερικά υφασμάτινα στοιχεία με θέμα τη θάλασσα. 


Ανέλαβα δράση κι από τη μηχανή μου ξεχύθηκαν διάφορα ψαράκια, καραβάκια κι άγκυρες. 


Κι μιας και η λινάτσα είχε συμπεριληφθεί στο πλάνο, πήρα πρωτοβουλία κι έφτιαξα και μια γιρλάντα με χαρούμενα σημαιάκια, μιας και πάντα δίνουν ένα γιορταστικό τόνο. 




Η Δήμητρα με τη βοήθεια της αδερφής της Χριστιάνας, συνέθεσαν το τελικό αποτέλεσμα. Και χρησιμοποιώντας διάφορα κορδόνια, λευκά πομ πομ και καρώ κορδέλες κατέληξαν σε μια πολύ όμορφη κι ανάλαφρη σύνθεση, που την ευχαριστήθηκαν πολύ!!


Και βέβαια, μιλώντας για λινάτσα και σημαιάκια, δεν θα μπορούσε να λείπει και μια γιρλάντα με το όνομα του Νικόλα για να καλωσορίζει τους προσκεκλημένους. 


Τα σημαιάκια αυτή τη φορά τα ντουμπλάρησα για να καλύψω την πίσω όψη του στένσιλ και τα έραψα πάνω σε λευκό ρέλι. 

από το γενικότερο στολισμό

Εμείς λόγω της απόστασης δεν μπορέσαμε να παρευρεθούμε, αλλά μάθαμε ότι ήταν πράγματι μια όμορφη βάφτιση. Βέβαια, κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε κι από κοντά με τον Νικόλα  κι ομολογουμένως μας έκλεψε την καρδιά! 


Να σας ζήσει, παιδιά, κι ευχαριστούμε πολύ για τις φωτογραφίες που μας παραχωρήσατε!!

Καλή συνέχεια σε όλους σας, 
Ευγενία 

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Τι όμορφη απόχτωση του γαλάζιου! Να ζήσει ο μικρούλης!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Τι ομορφιες κανατε για την βαφτιση του Νικολα Ευγενια μου..!!οταν υπαρχει η φαντασία και το μερακι .. ολα γινονται ομορφα...!
Οπως πολύ δουλεια και δημιουργιες .. εκανες την περασμενη χρονια.. εεεε και όσο δεν τελειωσεις μπορείς να το κανεις σιγα σιγα...!!!
Να χαιρεσαι και τα ομορφα δωρακια -γουρακια σου απο τα κορίτσια..!!
είχα καιρο να περασω... και είδα ολες τις αναρτησεις σου ... δεν πειραζει που σου απαντησα εδω ε;χα..χα.. Θα την θυμασαι αυτην την χρονια που χιονισε στο Ηρακλειο Ευγενεια μου γιατί έχει να χιονισει μεχρι την θαλασσα 32 χρονια.... ελπίζω καποτε να συναντηθουμε και απο κοντα..να περνας ομορφα .. καλη και χαρουμενη χρονια να εχεις με υγεια .. αγαπη πολλα χαμογελα και ομορφες δημιουργίες... φιλακιααα!!

Δημιουργία είπε...

Όταν πιάνουν τα χέρια και έχεις όρεξη κάνεις πολλά όμορφα πράγματα σαν την βάπτιση του Νικόλα.

Tante Kiki είπε...

Εγώ ένα έχω να πω... είσαι φοβερή!!!! Μοναδική δουλειά και καταπληκτικές δημιουργίες!! Το ταλέντο σου ξεχειλίζει Ευγενία μου!!!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!
Φιλιά πολλά!!

spoon_n_love είπε...

Πολύ όμορφα πράγματα....συγχαρητήρια!

Unknown είπε...

Σ´ευχαριστουμε πολυ Ευγενία και για αυτά που μας έφτιαξες και την υπέροχη ανάρτηση!! Περιμενουμε πως και πως να κρεμάσουμε στο δωμάτιο του την γιρλάντα με το όνομα!! Εύχομαι πολλα βαφτισια το 2017 και πολλές δημιουργικές στιγμές!! ��