Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικες καρδιές πάτσγορκ

Γεια σας και πάλι!!

Εδώ είμαι κι εγώ, με το κοπίδι στο χέρι και περικυκλωμένη από υφάσματα, χάρακες και καρφίτσες ετοιμάζοντας με περίσσιο ζήλο τα patchwork τετράγωνά μου για το χριστουγεννιάτικο πάπλωμά μου. Να λοιπόν, αποκαλύφτηκα, αυτό είναι το μεγαλεπήβολο πλάνο μου. Το σκέφτηκα πολύ κι αποφάσισα ότι αξίζει κι η αφεντιά μου ένα πάπλωμα απ' τα χεράκια μου!!! Να ράψω βρε παιδί μου κάτι και για μένα, όχι μόνο για τους άλλους!


Και στο δικό μου πάπλωμα δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι καρδιές. Κι όπως χάζευα το φάκελό μου στο pinterest με ιδέες για patchwork, έπεσα πάνω σε μια υπέροχη καρδιά,η απόφαση ήταν άμεση κι άρχισε η αντιγραφή. 


Χρειάστηκα 28 λευκά τετράγωνα για το φόντο, 17 γαλάζια για την καρδιά και 4+4 γαλάζια και λευκά τρίγωνα για τις καμπύλες της καρδιάς. 



Για να βγει το τελικό μου τετράγωνο γύρω στις 12.5 ίντσες τα τετράγωνά μου κόπηκαν σε διαστάσεις 2.25 ιντσών, ενώ οι πλευρές των τριγώνων είναι 2.75 ιντσών. 




Κι αφού ολοκληρώθηκε η γαλάζια μου καρδιά κι ένοιωθα την απόλυτη ευτυχία, είπα "Δε φτιάχνω και μια ακόμα με γαλάζιο φόντο και λευκή καρδιά". 


Κι έτσι προέκυψε και μια δεύτερη, αλλά επειδή το τετράγωνο αποδείχτηκε εθιστικό και για να μην τα πολυλογώ, μες στο Σαββατοκύριακο έφτιαξα 3 καρδιές για να κατακλύσουν το πάπλωμα!!!  

Αυτά τα λίγα για σήμερα! Ελπίζω να το δοκιμάσετε κι εσείς το τετράγωνο, γιατί είναι πιο απλό απ' ό,τι δείχνει. Εγώ ήδη ονειρεύομαι την καρδούλα και σε μαξιλαράκι...

Φιλάκια, 
Ευγενία   

8 σχόλια:

Δημιουργία είπε...

Εγώ το είπα κάτι πολύ όμορφο θα βγει από τα κομματάκια. Περιμένω να το δω τελειωμένο.

Nouli είπε...

Ανυπομονούμε να το δούμε!

Είμαι πολυ περίεργη να δω πως θα κάνεις το quiltig.
Εγώ, για να είμαι ειλικρινής, απογοητεύτηκα από την δοκιμή μου στο free quilting,γι αυτό και προτίμησα την ασφάλεια του quilt in the ditch.

Περιμένω!!!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Λοιπόν, κορίτσια κρατάω ακόμα μικρό καλάθι για το αποτέλεσμα!! Ελπίζω να μη βγει πολύ κιτς :))
Όσο για το free quilting είναι γεγονός οτι κι εγώ είμαι ολίγον τρομοκρατημένη, αν κι έχω κάνει κάποιες πετυχημένες πρόβες. Ευγενία, κάτι γίνεται με τη μηχανή μας (έχουμε την ίδια) και πρέπει να κατεβάσουμε το ποδαράκι πιο χαμηλά για να ακουμπάει με το πατσγορκ σάντουιτς καλά. Δεν ξέρω αν έχεις αλλάξει ποτέ την πίεση στο ποδαράκι. Εγώ όχι, διστάζω θα έλεγα...

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Θα τη δοκιμάσω την καρδιά.
Βρισκομαι δτη φάση του πατσγουορκ αυτή τη στγμή και ήρθε πανω στην ωρα η καρδιά σου.
Να είσαι καλά.

Nouli είπε...

Με πιάνεις αδιάβαστη!
Δεν έχω ξανακούσει ή διαβάσει ότι μπορείς να κατεβάσεις το ποδαράκι χαμηλότερα, δεν έτυχε ποτέ να βρω μια σχετική αναφορά και σε διαβεβαιώ ότι έχω επισκεφτεί ουκ ολίγα blogs, tutorials και tips...
Ωστόσο θα συνεχίσω να ψάχνω, πιο στοχευμένα αυτή τη φορά.
Αν βρω κάτι, θα επανέλθω.
Καλή συνέχεια!!

Tante Kiki είπε...

Καλησπέρα Ευγενία μου!
Οι οδηγίες σου είναι τόσο κατατοπιστικές που το κάνεις να φαίνεται εύκολο να φτιάξεις κάτι τέτοιο αλλά ξέρω καλά ότι εγώ δεν μπορώ να το κάνω! Θαυμάζω τη δουλειά σου!!!
Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!

Marie-Anne είπε...

Ε ναί, δικαιούσαι κι εσύ ένα πάπλωμα φτιαγμένο από τα χεράκια σου, και άμα έχει και καρδιές επάνω του, θα φανερώνει με πόση αγάπη το έφτιαξες! Καλή δύναμη, μέχρι να το τελειώσεις, Ευγενία μου! Ωραίες οι οδηγίες σου για τις καρδιές, αλλά εγώ διστάζω να το επιχειρήσω...ίσως κάποια στιγμή...γιατί έχω μπόλικα υφασματάκια.
Φιλάκια πολλά!