Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Ένα βιβλίο ραπτικής για παιδικά ρουχαλάκια

Γεια σας φίλοι μου!!!

Σας έχω ξαναπεί ότι αγόρασα τη ραπτομηχανή μου χωρίς να έχω ιδέα, χωρίς να έχω κάνει ποτέ ένα ευθύ γαζί;; Εχοντας ως μόνο οδηγό τις παιδικές αναμνησεις από τη θεία και τον τρόπο που μας έπαιρνε τα μέτρα για να μας ράψει τα συνολάκια μας, τη σειρά των βημάτων του ραψίματος. Τον τρόπο με τον οποίο ξεσήκωνε τα πατρόν πάνω σε ρυζόχαρτο και το πώς σχεδίαζε τσέπες πάνω σε φύλλα εφημερίδας... 


Όλα αυτά βέβαια υπήρξαν μια καλή αρχή για να μπω στη λογική του ραψίματος σε θεωρητικό επίπεδο. Χρειαζόμουν όμως και το κάτι παραπάνω. Ετσι, μιας κι εκείνη την περίοδο ήταν έγκυος η Ευαγγελία, αναζητώντας στο Amazon σχετικά βιβλία έπεσα πάνω σε ένα με εξαιρετικές κριτικές, το "Making children's clothes" της Emma Hardy


Γεμάτο με ενδιαφέρουσες προτάσεις και πατρόν σε φυσικό μέγεθος για ηλικίες μέχρι 5 ετών. Ηταν οι καλές εποχές του Αμαζον, τότε που δε χρέωνε τα μεταφορικά έξοδα και δε δίστασα, το πήρα κατευθείαν με κανα δυο άλλα. Αυτό όμως πραγματικά το ξεχώρησα! 


Το ξεχώρησα γιατί τα πατρόν είναι απλά και με ωραίο αποτέλεσμα, οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες και τα σκίτσα βοηθούν να κατανοήσεις το κάθε βήμα. 


Πραγματικά, ανατρέχω σε αυτό το βιβλίο όποτε θέλω να ράψω κάτι παιδικό και σε μια γρήγορη ανασκόπηση στο μπλογκ είδα ότι δεν είναι τελικώς και λίγα αυτά που έχω ράψει βασισμένη σε αυτό. 


Σας θυμίζω λοιπόν, 
-τα παπουτσάκια αγκαλιάς της Ειρήνης
-τη ρόμπα του Ορφέα 
-τις κορδέλες για τα μαλλιά, δωράκια για όλες τις ξαδέρφες κι ανηψούλες 
-τις αγαπημένες μου σαλιάρες σε εργονομικό μέγεθος όπως αποδείχθηκε!!!
-το κοτλέ pinafore φορεματάκι με την αγαπημένη Πεππα 

Και πού να δειτε σε λίγες μέρες τα παντελονάκια που έραψα τις προάλλες για την Ειρήνη και την μπέμπα!!! Ολα για τ'ανηψάκια απ' ότι φαίνεται!!!! Είναι πηγή έμπνευσης όπως καταλαβαίνετε!
Ελπίζω να πέτυχα το σκοπό της σημερινής ανάρτησης να παρακινήσω τις φίλες που θέλουν ν'αρχίσουν το ράψιμο αλλά διστάζουν. Και να σας πω, ευτυχώς που υπάρχει το Book Depository κι αποστέλει από τη Μ. Βρετανία βιβλία δωρεάν!!! Εχει βέβαια αργό delivery αλλά πλέον το έχω συνηθίσει και δε με ενοχλεί καθόλου αφού δεν πληρώνω δεκάρα για τα μεταφορικά!!!!

Φιλάκια πολλά, 
Ευγενία


     

8 σχόλια:

Γεωργία(keywoman.blogspot.gr) είπε...

καλά συνεννοημένες ήμασταν;;;;;χαχα!!!!Λατρεύω τις αναρτήσεις με βιβλία ραπτικής!!!!

Katrina είπε...

Δεν ξέρω να ράβω όμως θαυμάζω πραγματικά όσες ασχολούνται με τη ραπτική μπράβο σου κορίτσι μου!!!!!!!!!

My Little Cosy World είπε...

Αχ αυτά τα φορεματάκια και οι φουστίτσες της Ειρήνης! Πραγματικά τα έχεις φτιάξει πολύ όμορφα! Το βιβλίο φαίνεται ενδιαφέρον, στα υπόψη για όταν θα θέλω να εξασκήσω τις ραπτικές μου δεξιότητες! Καλό Σαββατοκύριακο!

Άννα είπε...

Αχ τελεια, κι οντως συνεννοημένες εισασταν με τη Γεωργία;;; μας αναβετε φωτια! Εγω το παλευω παντως με βελονα και κλωστη και ονειρευομαι μια ραπτομηχανη...

Ελένη Φλογερά είπε...

Είσαι αξιέπαινη γιατί έχεις κατορθώσει να φτιάχνεις πολύ όμορφα παιδικά ρουχαλάκια.
Μπράβο σου!
Καλή συνέχεια!

Φιλία είπε...

Η Ειρήνη έχει μια εκπληκτική θεία που την έχει κάνει μανεκέν οίκου υψηλής ραπτικής!!!
Αν το ήξερα όταν τα εγγόνια μου ήταν κάτω από 5 χρονών, θα μου ήταν πολύ χρήσιμο αυτό το βιβλίο. Απ' ό,τι κατάλαβα έχει φανταστικά "μοντελάκια".
Φιλιά πολλά και καλό Σ/Κ

nasia είπε...

Διαβάζω, βλέπω τις φωτογραφίες στις αναρτήσεις με τα ρούχα και σε θαυμάζω. Μακάρι κάποια στιγμή να τα καταφέρω....

Δημιουργία είπε...

Αχ Ευγενία μου θύμισες τα δικά μου όταν είχα τα παιδιά μικρά και έψαχνα φιγουρινια για να τους ραβω. Τώρα περιμένω μπας και μου κάνουνε κανένα εγγόνι για να ξανά αρχίσω.