Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Δερμάτινα σημειωματάρια κι άλλες χειροτεχνίες

Ημέρα Παρασκευή σήμερα και το ραντεβού με το μάθημα βιβλιοδεσίας είναι το πιο σταθερό στην ατζέντα. Μετά τους πρόσφατους πειραματισμούς που σας παρουσίασα με την κοπτική τεχνική δεσίματος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ασχολήθηκα με κάτι νέο. 


Με κάτι που είχα βάλει στο μάτι από πέρυσι αλλά ήμουν ακόμη πιο αρχάρια και φοβόμουν μήπως χαραμίσω ακριβά υλικά όπως τα δέρματα. 


Φέτος, ήρθε η σειρά τους και τα αξιοποίησα ράβοντας δύο σημειωματάρια, τα οποία πράγματι είναι πανεύκολα αλλά και πολύ όμορφα. Το δέρμα τους δίνει μια αίσθηση πολυτέλειας και μια ζεστασιά ειδικά από την εσωτερική μεριά, που βρίσκεται και το πέλος. Βέβαια, εδώ τίθεται κι ένα θέμα οικολογίας μιας και μπορεί να είναι όμορφο το δέρμα αλλά και η δερματίνη μια χαρά δουλειά θα κάνει. 

Χθες είχα όλη τη μέρα δικιά μου και την αφιέρωσα αποκλειστικά σε χειροτεχνίες. Πρώτη και καλύτερη μια ιδέα που βρήκα στο Pinterest κι έτσι ομόρφυνα ένα πλαστικό βαζάκι από μερέντα στο οποίο φυλάσσω τα καρούλια της ραπτομηχανής. 



Λίγο ύφασμα και δαντελίτσα και το βαζάκι μου πλέον φιλοξενεί και καρφίτσες. Πολύ το χάρηκα το project και λέω να φτιάξω κι άλλα πολλά!!! 


Για το τέλος σας άφησα άλλη μια χειροτεχνία που είχα βάλει στο μάτι προ καιρού κι επιτέλους χθες υλοποιήθηκε. Είναι μια θήκη αφιερωμένη στα εργαλεία της βιβλιοδεσίας. Ανακύκλωσα κι ένα φθαρμένο τζιν παντελόνι του Βασίλη για το εσωτερικό της θήκης. 



Αυτά για σήμερα, τώρα με περιμένει η κουζίνα για να φτιάξω μπισκότα με ταχίνι της Κικής

Φιλάκια! 

14 σχόλια:

Unknown είπε...

βρε αγάπες, ειλικρινά αναρωτιέμαι, υπάρχει αλήθεια κάτι που δεν μπορείτε να φτιάξετε? και για να μη κουράζεστε θα σας απαντήσω εγω...
-ΟΟΟΟΟΟΟΧΙ!!!
και χαιρόμαστε τόσο, μα τόσο για αυτό!!!
Να περάσετε πολύ όμορφα τις γιορτινές μέρες που έρχονται!!

Craft Fairies είπε...

Είναι απίστευτο πόσο ταλέντο έχουν αυτά τα χέρια!!!!Μπράβο σας!!!

Parents Land Gr είπε...

Κορίτσι μου είσαι πολύ τυχερή που ειχες χρόνο ελευθερο. Καμμένη μωρε για αυτό. Φτιαχνεις υπεροχα πράγματα και εχω ζηλεψει τα μαθηματα βιβλιοδεσίας εδω και καιρο.....
Φιλάκια πολλά

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλο σκ να εχετε!
φιλακια πολλα!

Ωραιοζήλη! είπε...

Πολύ όμορφα αυτά που έφτιαξες και μου έδωσες ιδέα πως να κλείσω την θήκη του σκληρού μου...ευχαριστώ!
Καλή συνέχεια :)

DIMI είπε...

Μπράβο Ευγενία μου!!Εντυπωσιάστικα γιά άλλη μιά φορά μέ τίς υπέροχες δημιουργίες σου!!Πολύ έξυπνη ιδέα,τό βαζάκι γιά τά καρουλάκια τής μηχανής!!Μπράβο σου!!Καλή επιτυχία μέ τά κουλουράκια σου!!Φιλάκια!!

Tante Kiki είπε...

Ευγενία μου τί υπέροχες οι δημιουργίες σου... σε ζηλεύω που φτιάχνες τόσο όμορφα πράγματα!! Κάθε φορά που επισκέπτομαι το σπιτάκι σου η καρδιά μου ανοίγει και μένω να απολαμβάνω τις ομορφιές που δημιουργείς!!! Αυτά τα σημειωματάρια είναι τέλεια αλλά και η θεσούλα για τις καρφίτσες απίθανη!
Ευχαριστώ πολύ για την αναφορά και περιμένω να μου πεις αν σου άρεσαν!!! Εγώ θα τα φτιάξω για τρίτη φορά!!
Φιλιά και καλό ΣΚ!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Τα κουλουράκια, Κική, είναι σούπερ, τέλεια, τραγανά και γευστικότατα!! Εγιναν τα αγαπημένα μου!!

Φένια είπε...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΟΛΑ!!!!!!!! ΦΙΛΙΑ

mirsini's creations είπε...

Γειά σου Ευγενάκι !!!! Είναι πανέμορφα τα δερμάτινα σημειωματάριά σου και έχεις γίνει έξπερτ πιά στην βιβλιοδεσία !!!! Μου αρέσει τρελά και το βαζάκι πελότα αλλά και η θήκη για τα εργαλεία σου είναι επίσης πολύ όμορφη !!!!
Ό,τι κι άν δημιουργείς Ευγενάκι μου αρέσει τρελά !!!!!
Να εισαι και να περνάς καλά !!!!
Φιλάκια πολλά !!

Μαριάννα είπε...

ΠΟΛΥ ΤΑΛΕΝΤΟ !!!!
κΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΒΑΖΟ ΠΟΛΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟ!!!
ΦΙΛΙΑ!

Pepi είπε...

Η καθε μια δημιουργία είναι μοναδική, και άψογα φτιαγμένη!! Μπράβο και πάλι μπράβο!! Καλή Κυριακή και καλή Μεγαλοβδομάδα να'χετε!!

Kitchen Stories είπε...

Δεν παίζεσαι!
Απολύτως υψηλή αισθητική.
Έχεις εξελίξει την τεχνική και το ταλέντο σου στο έπακρο!

Πολλές ευχές για ένα όμορφο, ανοιξιάτικο Πάσχα
Z.

vasolefk είπε...

panemwrfes h dimioyrgies soy mprabw kalo pasxa..